Magazin Oki Doki

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 4789
Mărime: 1.28MB (arhivat)
Publicat de: Arian Bratu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: L. Dragan

Extras din proiect

Intro. De ce magazin cu haine pentru bebeluşi ?!

Ceva extraordinar ţi se întâmplă atunci când oferi piticului tău cadoul pe care şi l-a dorit şi vezi în ochii lui bucuria pe care i-ai făcut-o. Mulţi dintre proaspeţii părinţi se confruntă cu o nouă experienţă în viaţa lor, apelează la diferite moduri de informare întrucât îşi doresc ca bebeluşul lor să “trăiască” într-un mediu confortabil în care nevoile copilului sunt reduse la minimum.

În universul copiilor orice este posibil, dar realitatea cu care se confruntă părinţii este mult mai dură, de aceea, în sprijinul părinţilor Oki Doki se lansează cu un nou concept pentru a uşura achiziţia primelor hăinuţe pentru bebeluşi oferind posibilitatea părinţilor de a fi consiliaţi de un specialist în domeniu şi totodată beneficiind de preţuri de excepţie. Pentru a nu cheltui o valoare pe hăinuţe inutile, la noi te poţi informa şi cere sfaturi; aflii ce material trebuie să conţină hăinuţele unui nou-născut, cum să citeşti etichetele şi care sunt mărimile universal valabile.

Primul magazin al firmei noastre a luat fiinţa la începutul anului 2010 şi activează în domeniul hăinuţelor pentru bebeluşi având ca producători: Piticot, Pifou, urmând ca la începutul anului 2011 să fie inaugurate alte două magazine.

Oki Doki este un magazin înfiiţat special pentru copii, dar care să vină în sprijinul părinţilor care prefer shopping-ul classic. Astfel vă oferim o gamă largă de îmbrăcăminte pentru nou-născuţi, bebeluşi, hăinuţe de calitate superioară la preţuri fără concurenţă:

- Body

- Compleuri

- Costumaşe

- Rochţe

- Salopete

- Sarafane

- Hanorace

- Seturi bebe

- Pijamale

- Tricotaje

- Bluze

- Combinezoane

Sediul central al magazinului se află în zona Podu Roş, situat pe Bulevardul Socola, bloc Q1, Iaşi.

Cele trei magazine Oki Doki se află pe strada Păcurari, unde este amplasat şi depozitul, strada Cuza Voda şi strada Tudor Vladimirescu.

Firma are un număr de 14 angajaţi (6 casieri – pe 2 ture, 6 lucrători comerciali având şi competenţe de consiliere, 1 şofer/manipulant marfă, 1 contabil).

Bariere la intrare/ieşire în domeniul afacerii

Bariere la intrare

Ca orice firmă am avut dificultăţi care ne-au împiedicat şi ne-au făcut dificilă intrarea pe piaţă.

O primă barieră a fost de natura capitalului investit de cele două persoane, fiecare dintre ele contribuind cu un aport financiar de 20 000 Eur. Pentru a avea capitalul necesar s-a apelat la un împrumut în valoare de 70 000 Eur cu o perioadă de rambursare de 15 ani.

O altă barieră a fost de natură legislativă: dificultatea obţinerii autorizaţiilor şi brevetelor de funcţionare, fapt ce a dus la întârzierea deschiderii afacerii cu două luni.

Economiile de scară au fost de asemenea o barieră semnificativă la intrare, deoarece competitorii deja existenţi pe piaţă au în funcţiune capacitate de producţie, distribuţii, stocuri mari, iar costurile lor cu acestea scad proporţional cu volumul lor. În acest caz, firma noastră nou intrată pe piaţă s-a confruntat cu astfel de probleme deoarece la început nu îşi permitea achiziţionarea unor stocuri mai mari, neavând experienţă nu cunoştea producătorii de la care putea obţine marfă la un preţ rezonabil.

Pentru a putea fi recunoscuţi pe piaţă într-un timp cât mai scurt, Oki Doki a trebuit să aloce un buget semnificativ brandu-lui Piticot, care era deja existent şi avea o notorietate, ceea ce era în interesul nostru pentru a deveni cunoscuţi.

Bariere la ieşire

În ceea ce priveşte barierele la ieşire o reală problemă este legată de obligaţiile contractual neachitate faţă de creditorii furnizori.

Argumentele emoţionale constituie şi ele o barieră întrucât ne-am ataşat emoţional de activitatea desfăşurată. În cazul în care s-ar produce un declin în activitatea firmei, ne dorim să recuperăm resursele investite, deoarece un abandon ar duce la periclitarea imaginii, drept urmare şi a renumelui nostru.

Preview document

Magazin Oki Doki - Pagina 1
Magazin Oki Doki - Pagina 2
Magazin Oki Doki - Pagina 3
Magazin Oki Doki - Pagina 4
Magazin Oki Doki - Pagina 5
Magazin Oki Doki - Pagina 6
Magazin Oki Doki - Pagina 7
Magazin Oki Doki - Pagina 8
Magazin Oki Doki - Pagina 9
Magazin Oki Doki - Pagina 10
Magazin Oki Doki - Pagina 11
Magazin Oki Doki - Pagina 12
Magazin Oki Doki - Pagina 13
Magazin Oki Doki - Pagina 14
Magazin Oki Doki - Pagina 15
Magazin Oki Doki - Pagina 16
Magazin Oki Doki - Pagina 17
Magazin Oki Doki - Pagina 18
Magazin Oki Doki - Pagina 19
Magazin Oki Doki - Pagina 20
Magazin Oki Doki - Pagina 21
Magazin Oki Doki - Pagina 22
Magazin Oki Doki - Pagina 23
Magazin Oki Doki - Pagina 24
Magazin Oki Doki - Pagina 25
Magazin Oki Doki - Pagina 26
Magazin Oki Doki - Pagina 27
Magazin Oki Doki - Pagina 28
Magazin Oki Doki - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Magazin Oki Doki.doc

Ai nevoie de altceva?