Magazine Online

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Magazine Online.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 115 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: BOGDAN PATRUT

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

INTRODUCERE
1. NOŢIUNI GENERALE DESPRE INTERNET
1.1. Apariţia Internetului în lume.7
1.2. Funcţionarea Internetului.8
1.3. Apariţia Internetului în România.9
1.4. Utilitatea Internetului pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.10
2. AFACERI ELECTRONICE PE INTERNET
2.1. Caracteristici generale.15
2.2. Tipuri de afaceri on-line.17
2.3. Etapele realizării unei afaceri on-line.23
2.4. Mijloace de plată în afacerile electronice.28
2.5. Categorii de fraude pe Internet.30
3. COMERŢUL ELECTRONIC
3.1. Noţiunea de comerţ electronic.32
3.2. Începutul şi evoluţia comerţului electronic în România.33
3.3. Legislaţia în domeniul comerţului electronic.37
3.4. Contabilitatea şi gestiunea operaţiunilor de comerţ electronic.44
3.5. Avantajele comerţului electronic .46
3.6. Dezavantajele comerţului electronic.47
4. MAGAZINELE VIRTUALE
4.1. Aspecte Generale.49
4.2. Profilul unui client de magazin virtual.50
4.3. Conţinutul unui magazin virtual.51
4.4. Analiza eficienţei comerciale a unui magazin on-line.70
4.5. Funcţia financiar-contabilă într-o societate comercială.74
5. ARHITECTURA MAGAZINELOR ONLINE
5.1. Noţiuni generale.76
5.2. Soluţia software.77
5.3. Crearea unui magazin virtual.78
5.4. Magazinului virtual www.petrutori.3x.ro. Descriere şi utilizare.82
5.5. Administrarea magazinului virtual www.petrutori.3x.ro.91
6. CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
ANEXE

Extras din document

INTRODUCERE:

Odată cu dezvoltarea Internetului, comerţul on-line a luat amploare antrenând din ce în ce mai mulţi jucători pe piaţă. Mediul de afaceri s-a schimbat radical. Practic acum şi cele mai mici firme au o pagină web în care prezintă cel puţin câteva datele de contact, oferta de bunuri şi servicii oferită clienţilor săi precum şi domeniul de activitate. Afacerile se dezvoltă şi cei care iau în calcul şi o prezenţă on-line pot spera să găsească noi clienţi şi/sau parteneri de afaceri.

Din acest motiv am considerat ca foarte utilă alegerea unei asemenea teme, studiul unui sector în continuă expansiune, la care sa adăugat şi provocarea de a învăţa cum se construieşte o pagină de Internet.

Lucrarea „Magazine Virtuale” se doreşte a fi o pledoarie pentru dezvoltarea comerţului electronic, un studiu al afacerilor on-line, o analiză a avantajelor şi dezavantajelor pe care le poate avea deţinerea unui afaceri electronice.

Studiul este organizat în cinci capitole care tratează această temă atât din punctul de vedere al întreprinzătorlui cât şi din perspectiva cumpărătorului de bunuri şi servicii.

Primul capitol „NOŢIUNI GENERALE DESPRE INTERNET” oferă informaţii despre ceea ce înseamnă Internetul ca mediu informaţional, modul în care acesta funcţionează. Este realizat şi un istoric al modului în care Internetul a evoluat în România, a felului în care el este folosit de către societăţile comerciale. Avantajele unei prezenţe active în acest mediu aflat în continuă expansiune încheie acest prin capitol.

„AFACERI ELECTRONICE PE INTERNET” este tematica tratată de al doilea capitol, accentul fiind pus atât pe tipurile principale de afaceri posibile în acest mediu câţ şi etapele necesare de parcurs pentru a realiza o astfel de activitate în mod profitabil. Alte două subiecte dezvoltate în această secţiune a lucrării sunt mijloacele de plată practicate de magazinele electronice şi tipurile de fraudă întâlnite în acest domeniu.

În a treia parte a lucrării numită „Comerţul electronic” sunt analizate aspecte legate de evoluţia pe care acest nou tip de afacere electronică a cunoscut-o în România, legislaţia care se aplică în cazul acestor tipuri de activităţi precum şi chestiunile specifice de contabilitate. Finalul acestui fragment evidenţiază avantajele de care ar beneficia un utilizator al serviciilor comerţului electronic cât şi limitele pe care acesta le are ca orice sector de activitate.

Chestiunile legate de profilul unui client de magazin virtual, conţinutul unui asemenea site sau analiza eficienţei comerciale pe care o poate avea un site de comerţ electronic sunt subiecte studiate în capitolul „MAGAZINE VIRTUALE”.

Ultima parte a lucrării este rezervată unor noţiuni de proiectare a paginilor web, a etapelor necesare de parcurs pentru a crea un site de acest tip. Aplicaţia informatică dezvoltată pentru o mai bună percepere a ceea ce înseamnă magazin virtual, este descrisă ca mod de funcţionare şi structura tot de acest ultim capitol „ARHITECTURA MAGAZINELOR ON-LINE”.

1. NOŢIUNI GENERALE DESPRE INTERNET

1.1 Apariţia Internetului în lume

Reuşita în afaceri necesită în prezent utilizarea tuturor resurselor şi mijloacelor informaţionale disponibile, precum şi extinderea relaţiilor de afaceri în afara limitelor teritoriului naţional.

Internetul poate fi considerat un mediu, o infrastructură ce oferă agenţilor economici, spre exemplu, abilitatea de a se face cunoscuţi atât clienţilor cât şi posibililor parteneri de afaceri, de a accesa informaţia uşor şi rapid.

Dar ce este internetul? Sunt multe definiţii pentru acest mediu. Este considerat, în primul rând, o reţea prin care circulă informaţia de orice tip: text, sunet, imagine, video; o infrastructură globală realizată din reţele mai mici prin care se conectează milioane de calculatoare din întreaga lume.

Internetul a apărut acum 20 de ani, prin încercarea de a conecta reţeaua Departamentului Apărării Statelor Unite (cunoscută sub numele de ARPAnet) cu alte reţele conectate prin dispozitive radio sau satelit.

I-a urmat NSFNET, înfiinţată de NSF (National Science Fundation), o agenţie guvernamentală americană, însă problema costului ridicat al liniilor telefonice închiriate pe distanţe foarte mari a fost un impediment pentru dezvoltarea şi lărgirea acestui mediu. Deşi separate, cele doua reţele puteau comunica în continuare, creându-se astfel o inter-reţea denumită DARPA Internet, Internetul de mai târziu.

Iniţial, Internetul a fost o reţea în care cea mai mare parte a utilizatorilor era formată din cercetători din domeniul academic, guvernamental sau industrial.

Odată cu introducerea aplicaţiei, WWW , reţeaua a cuprins şi alţi noi utilizatori care nu erau doar membri ai domeniului academic. Prin această aplicaţie Internetul intră în domeniul comercializării, deoarece devine posibil accesul tuturor la site-uri care pun la dispoziţie un număr de pagini interconectate de informaţii care conţin texte, fotografii, sunet sau chiar imagini video .

Fisiere in arhiva (1):

  • Magazine Online.doc