Magazinul Cora Pantelimon

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Magazinul Cora Pantelimon.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere 1
1. Date generale despre magazinul Cora 3
2. Amplasament 5
3. Designul magazinului 7
3.1. Designul exterior 7
3.2. Designul interior 8
4. Sistemul de amenajare a suprafeţei comerciale 11
5. Tehnologia asortimentului de mărfuri 12
6. Echipamentele comerciale 13
7. Gestionarea suprafeţei de vânzare 14
8. Etalarea mărfurilor 14
9. Modalitaţi de plată 17
Concluzii 18
Bibliografie 19

Extras din document

Introducere

Ca orice piaţă emergentã, România înregistrează, mai ales odată cu începutul anilor 2000, aşa-numitele salturi double-digit în cazul majorităţii categoriilor de produse ce se tranzacţionează în retail-ul local. Creşterea nivelului de trai, condiţiile permisive de creditare („credit doar cu buletinul“ etc.) au impulsionat achiziţiile, însă, în mod cert, înmulţirea accelerată a magazinelor din comerţul modern a avut şi are în continuare rolul ei în impulsionarea consumului. Prin concentrarea unor oferte variate într-un singur spaţiu şi prin transformarea experienţei de achiziţie într-o experientă tip entertainment, comerţul modern s-a instrumentat ca agent al societăţii de consum şi îşi are, prin el însusi, partea leului în stimularea cumpărării. E aproape sigur că această creştere nu ar fi fost la fel de mare în contextul existenţei doar a comerţului de tip tradiţional, aşa cum îl ştim cu toţii: alimentare mari şi mici, magazine universale şi specializate din preajma cartierelor, chioşcuri etc.

Din datele oferite publicităţii de companiile de cercetare de piaţă, comerţul modern reprezintă în momentul de faţă în jur de 30% din volumul de vânzari al bunurilor de larg consum tranzacţionate în România. Ponderea este semnificativ mai mică decât media UE, care a ajuns la circa 70%-80%, şi incomparabilă cu situaţia ţărilor nordice, unde numai primele 2-3 lanţuri de magazine de pe teritoriul acestora bat înspre 90%. Comerţul modern din România se află totuşi pe un trend ascendent, cu atât mai mult cu cât hypermarketurile, supermarketurile, discounterii şi magazinele cash&carry sunt, în ultimii 2-3 ani, într-o continuă expansiune.

Din punct de vedere comercial hypermarket-ul este o combinaţie între supermarket şi centru comercial. Rezultatul este un gigant comercial care pune în vânzare o imensă gamă sortimentală sub acelaşi acoperiş, incluzând, de la produse alimentare, până la produse electrocasnice şi confecţii.La nivel mondial cel mai mare hypermarket se gaseşte în Statele Unite, acesta fiind Wall-Mart, iar în Europa se întâlnesc hypermarket-uri ca: Tesco în Anglia, Markkauft În Germania, Eroski şi Hiperscor în Spania, Carrefour şi Real în Polonia.

Odată cu implementarea hypermarket-ului Cora în România a crescut concurenţa în segmentul hypermarket-urilor, care este în plină dezvoltare în toate ţările Europei Centrale şi de Est. Chiar dacă, în următorii ani, concurenţa în segmentul hypermarket-urilor va anunţa o creştere datorită nivelului mare al investiţiilor per magazin, aceasta va deveni mai strânsă odată cu expansiunea Carrefour,Cora şi Auchan, posibil, în următorii ani. Conceptul de hypermarket Cora înseamnă organizare, gamă foarte largă şi diversă de produse, produse de calitate, cele mai bune preţuri, suprafaţă mare de vânzare, ser¬vicii de calitate, modernitate şi inovaţie.

1. Date generale despre magazinul Cora

 Scurt istoric al magazinului Cora

1850 - Începutul istoriei

În 1850, trei fraţi, moştenitori ai negustorului belgian de vinuri Jacques Delhaize, inventează şi pun în practică un concept ce avea să marcheze istoria comerţului: sucursalismul - un antrepozit central care aprovizionează puncte de vânzare.Unul dintre cei trei fraţi, Louis Delhaize, îşi va dezvolta propria societate care se află la originea grupului Louis Delhaize de astăzi.

1974 - Naşterea mărcii Cora

La începutul secolului XX, unchii fraţilor Delhaize (Georges şi Rene) au trecut frontiera belgiană şi s-au stabilit în nordul şi respectiv estul Franţei. Primul a înfiinţat Les Docks du Nord la Lille. Cel de-al doilea a cumpărat firma Sanal din Nancy şi Sadal din Strasbourg.

În 1929, unul dintre nepoţii acestora, Andre Bouriez întră în grupul Sanal cu dorinţa de a ajunge la conducerea firmei. Însă în anul 1945, un grup concurent, Mielle, preia controlul grupului Sanal Sadal. În anul 1965 Andre Bouriez devine preşedintele grupului Mielle-Sanal-Sadal, după ce îl apropiase de grupul les Docks du Nord.

Încă din anul 1968, grupul începe să fie interesat de conceptul de hypermarket, iar în 1974 este înfiinţată marca Cora.

1975 - Expansiune şi succes

Philippe Bouriez este numit preşedinte al grupului în 1975, marcând începutul unei dezvoltări de succes. În prezent, cu asocieri şi franciză există 81 de hypermarket-uri sub sigla Cora, în Franţa, România, Ungaria, Belgia şi Luxemburg, iar grupul este într-o continuă expansiune. În total, peste 22.000 de salariaţi se străduiesc în fiecare zi să asigure clienţilor cele mai bune servicii, produse şi preţuri.

▪ Centrala de Achiziţii Prora România reuneşte cele două mărci ale grupului Louis Delhaize prezente în România, Cora şi Profi. Prora România are ca misiune negocierea cu furnizorii ce reprezintă segmentele “ produse alimentare” şi “mărci naţionale”. Prora aduce ca principale avantaje pentru clienţii Cora şi Profi : preţuri mai mici, varietate sortimentală şi calitate superioară pentru produsele comercializate

Fisiere in arhiva (1):

  • Magazinul Cora Pantelimon.doc