Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6629
Mărime: 50.30KB (arhivat)
Publicat de: Mihaela Popovici
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERŢ ADMINISTRAREA AFACERILOR ÎN TURISM

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Rezumat 3
  3. Introducere 3
  4. Analiza literaturii de specialitate 4
  5. Metodologie 5
  6. Etapele schimbării la S.C. SIND Tour Trading S.R.L 7
  7. Organizația până la criza economică.. 7
  8. Schimbări în perioada crizei (2009-2012) 8
  9. Organizația după criză și în viitor 9
  10. Analiza unei schimbări la SC SIND Tour Trading S.R.L 12
  11. Descrierea schimbării 12
  12. Contextul schimbării 13
  13. Analiza schimbării 14
  14. Concluzii 20

Extras din proiect

Rezumat

În această lucrare ştiinţifică va fi prezentată o schimbare a strategiei de dezvoltare a societăţii S.C.SIND Tour Trading S.R.L. în perioada 2009-2012. A fost o schimbare planificată, fiind realizată pe baza unor planuri care reflectă voinţa deliberată a managementului de a trece organizaţia din starea curentă în una viitoare, dorită. Această schimbare a fost generată atunci când afacerile funcţionau foarte bine şi erau performante, la momentul respectiv conducerea organizaţiei fiind de părere că au făcut alegerea corectă, deoarece, existau anumite oportunităţi care trebuiau valorificate.

Schimbarea cea mai importantă, dar şi cea mai greu de realizat, este în atitudinile şi mentalitatea oamenilor. Adevăratul punct critic îl constituie motivarea oamenilor şi apartenenţa lor la schimbare. Fără acest pas este foarte puţin probabil că soluţiile manageriale vor prinde viaţă şi vor da rezultate efective în întreprinderi.

Prezenta lucrare ştiinţifică este consacrată pentru analize critice a efectelor schimbării organizaţionale asupra activităţii societăţii S.C. SIND Tour Trading S.R.L. de natură economică, tehnică, sociologică, juridică şi managerială, cu scopul identificării atuurilor şi disfuncţionalităţilor, a cauzelor care le generează şi a conceperii unor recomandări pentru perfecţionare şi dezvoltare. În cadrul acestei lucrări ştiinţifice va fi prezentată o schimbare a strategiei de dezvoltare a societăţii S.C. SIND Tour Trading S.R.L. în perioada 2009-2012.

În cadrul procesului de culegere, grupare, sistematizare şi prelucrare a informaţiilor s-a optat pentru două metode: interviul şi consultarea documentelor societăţii, în special din evidenţa contabilă şi statistică.

Prezenta lucrare este structurată pe patru capitole mari acestea fiind: analiza literaturii de specialitate unde ne referim la ceea spun specialiști despre schimbăriile din organizații, al doilea capitol se refera la metodologie, un scurt istori al organizației. Capitolul al treile se numește etapele schimbării la S.C. SIND Tour Trading S.R.L unde vorbim de trei perioade importante prin care a trecut firma, perioada dinaintea crizei, în perioada crizei și planurile care le are pe viitor. În ultimul capitol și cel mai important analiza unei schimbări la SC SIND Tour Trading S.R.L, aici ne-am axat pe o singura schimbare pe care am analizat-o.

Obiectivul acestei lucrări ştiinţifice este să analizeze efectele schimbării organizaţionale asupra activităţii societăţii S.C. SIND Tour Trading S.R.L.

Analiza literaturii de specialitate

Cunoscute sub denumirea de “teorii ale schimbării” sau “modele ale schimbării”, concepţiile privind planificarea şi implementarea schimbărilor în organizaţie descriu activităţile specifice impuse de iniţierea şi desfăşurarea schimbării într-o organizaţie. În literatura de specialitate sunt cunoscute ca fiind mai importante următoarele teorii sau modele ale schimbării: modelul lui John Kotter, modelul lui Eugen Burduş, modelul Liz Clarke, modelul lui Costache Rusu şi modelul lui William Bridges.

Toate aceste modele pot fi luate în considerare pentru conturarea unei metodologii de planificare şi implementare a schimbărilor în cadrul organizaţiei, care să cuprindă ansamblul de activităţi necesare a fi desfăşurate, din momentul deciziei pe care o iau managerii pentru a introduce schimbarea, până la evaluarea şi instituţionalizarea acelei schimbări.

Managementul are obligația sa realizeze schimbări ori de câte ori este necesar.Dar nu toate schimbările din organizație se plasează sub controlul său.Unele au loc pur și simplu, în mod spontan, altele apar ca o presiune bruscă și imprevizibilă la care trebuie prezentat un răspuns. În ceea ce privește intenționalitatea acestea pot fi:schimbări neplanificate din care fac parte schimbările naturale și schimbările de criză și schimbări planificate care se realizează pe baza unor programe, proiecte sau planuri care reflectă voința deliberată a managementului de a trece organizația din starea curentă în una viitoare, dorită.

Preview document

Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 1
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 2
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 3
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 4
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 5
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 6
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 7
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 8
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 9
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 10
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 11
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 12
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 13
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 14
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 15
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 16
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 17
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 18
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 19
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 20
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 21
Managementul schimbării la societatea SC Sind Tour Trading SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Managementul Schimbarii la Societatea SC Sind Tour Trading SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?