Murtfatlar

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 42 în total
Cuvinte : 9324
Mărime: 4.43MB (arhivat)
Publicat de: Silvian Marian
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cap1. Prezentarea firmei
  2. Cap2. Selectare pieței externe
  3. Cap3. Decizia de export
  4. 3.1. Motivaţie
  5. 3.2. Modalitatea aleasă
  6. Cap4. Derularea operaţiunii de comerţ exterior
  7. 4.1. Identificarea partenerilor externi
  8. 4.2. Negociere (redactarea cererii de ofertă și ofertei)
  9. 4.3. Contractarea
  10. 4.4. Derularea tranzacţiei
  11. Concluzii
  12. Bibliografie
  13. Anexe

Extras din proiect

Podgoria Murfatlar a continuat tradiția strămoșilor săi viticultori, acumulând experiență în cei aproape 100 de ani de activitate desfășurată în epoca modernă. Din generație în generație, dragostea și pasiunea cu care este produs vinul de Murfatlar se regăsesc permanent în calitatea acestuia.

Climatul continental, diversitatea amplasării plantațiilor viticole, efectul protector al reliefului împotriva curenților reci predominant nord-estici, influența favorabilă a vecinătății Mării Negre, care temperează căldurile și gerurile excesive, oferă podgoriilor Murfatlar un microclimat particular favorabil pentru realizarea unei largi varietăți de vinuri.

Compania MURFATLAR produce şi distribuie pe piaţa internă următoarele 15 tipuri de vin: Mamaia, Zaraza, Lacrima lui Ovidiu, Lacrima lui Ovidiu Pontica, Rai Grande Reserve, Arezan, Trei hectare, La răcoare, Premiat eticheta neagră, Rai de Murfatlar, Sec de Murfatlar, Conu Alecu, Zestrea Murfaltar, Mugur de viţă şi Ferma nouă.

Compania Murfatlar este lider pe piaţa de vinuri din România, cu o cotǎ de 30% (una din 3 sticle cumpărate în Romania este Murfatlar).

De la albe la roşii şi de la seci la dulci, vinurile Murfatlar acoperă gama cea mai largă de produse. Mai mult de 50% din vinurile roşii consumate în România poartă marca Murfatlar.

Vinurile albe se recomandǎ a se consuma tinere, în primul sau al doilea an de existenţă, cand sunt fructuoase, aromate, cu o nuanţată paletă de arome ce sugerează parfumuri florale sau de fructe Vinurile roşii necesită o perioadă de învechire la vas, care sa le conferă un grad de rotunjime, datorită unor reacţii biochimice profunde.

Temperatura de servire a vinurilor Murfatlar este cuprinsă între 7- 18 grade Celsius, in functie de tipul vinului.

Exportul a devenit o prioritate pentru Murfatlar începand cu 2006, când firma a început să-şi recâştige poziţia pe pieţe din ţări cu tradiţie pentru livrările societăţii, reuşindu-se în acelaşi timp şi stabilirea de contacte noi.

Marea Britanie a favorizat importul de vinuri din Europa de Vest, dar în ultima perioadă a fost invadatǎ de o avalanşă de vinuri de calitate din alte părţi ale lumii.

Pe fondul crizei actuale, Murfatlar nu resimte o scădere a consumului pe segmentul vinurilor de lux, considerând că “în general extremele sunt cele mai ferite de efectele crizei şi pot reprezenta oportunităţi pentru companii”.

Având în vedere că firma este la începutul procesului de internaţionalizare, strategia de pătrundere pe o piaţa externă constă în exportul indirect. Vom vinde produsele companiei noastre prin intermediul unor societăţi de retail din țara respectivă, iar transportul îl vom realiza cu ajutorul unei firme din România. Ne vom axa pe partea de piaţă reprezentată de consumatorii de vin din țara aleasă, dar şi pe piaţa reprezentată de turiştii-consumatori, încercând să le oferim vinuri la preţuri avantajoase şi de o calitate comparabilă cu cea a firmelor competitoare.

Compania deţine în palmares peste 180 de medalii, de aur, argint şi bronz, obţinute la competiţii internaţionale desfăşurate la Barcelona, Bruxeles, Montreal, Sofia, Tbilisi, Ljubljana, Montpellier, Budapesta sau Bucureşti.

Calitatea vinurilor, recunoscută prin aceste medalii este rezultatul unui cumul de factori care îndreptățește a supranumi podgoria Murfatlar un loc binecuvântat.

Cap2. Selectare pieței externe

MAREA BRITANIE

Mediul demografic/natural:

- Populaţia − este de 59,554 milioane locuitori, concentraţia cea mai mare a populaţiei fiind în jurul capitalei - Londra, precum şi în zonele de Sud, Sud-Est, West Yorkshire, Manchester, Birmingham sau Liverpool.

Preview document

Murtfatlar - Pagina 1
Murtfatlar - Pagina 2
Murtfatlar - Pagina 3
Murtfatlar - Pagina 4
Murtfatlar - Pagina 5
Murtfatlar - Pagina 6
Murtfatlar - Pagina 7
Murtfatlar - Pagina 8
Murtfatlar - Pagina 9
Murtfatlar - Pagina 10
Murtfatlar - Pagina 11
Murtfatlar - Pagina 12
Murtfatlar - Pagina 13
Murtfatlar - Pagina 14
Murtfatlar - Pagina 15
Murtfatlar - Pagina 16
Murtfatlar - Pagina 17
Murtfatlar - Pagina 18
Murtfatlar - Pagina 19
Murtfatlar - Pagina 20
Murtfatlar - Pagina 21
Murtfatlar - Pagina 22
Murtfatlar - Pagina 23
Murtfatlar - Pagina 24
Murtfatlar - Pagina 25
Murtfatlar - Pagina 26
Murtfatlar - Pagina 27
Murtfatlar - Pagina 28
Murtfatlar - Pagina 29
Murtfatlar - Pagina 30
Murtfatlar - Pagina 31
Murtfatlar - Pagina 32
Murtfatlar - Pagina 33
Murtfatlar - Pagina 34
Murtfatlar - Pagina 35
Murtfatlar - Pagina 36
Murtfatlar - Pagina 37
Murtfatlar - Pagina 38
Murtfatlar - Pagina 39
Murtfatlar - Pagina 40
Murtfatlar - Pagina 41
Murtfatlar - Pagina 42

Conținut arhivă zip

  • Murtfatlar
    • anexe.doc
    • proiect.doc

Te-ar putea interesa și

Implementare HACCP - Hanul Ancutei

Intentie-proiect: Acest studiu de fezabilitate nu va face altceva decât să analizeze ideea noastră de a ne deschide propria afacere, şi anume de a...

Studiu Privind Marca Cotnari și Poziționarea Acesteia în Raport cu Principalii Concurenți de pe Piața Vinurilor

Vinul de Cotnari nu se bea. El se degustă. El este promisiune divină. Dar atunci când insoţeşte un ospăţ de durată, băut cu cumpătare, dezvoltă...

Proiect la Marketing - Pizzeria Cha-cha SRL

I.Introducere Societatea noastra se numeste „Pizzeria Cha-Cha” S.R.L. si se încadreaza în categoria restaurantelor cu specific. Restaurantul are...

Piața mondială a vinului

Prima dovada a existentei strugurilor o reprezinta niste podgorii fosilizate de acum 60 milioane de ani, iar prima atestare scrisa avand legatura...

Economia turismului - circuit turistic - drumul vinului

De ce Drumul Vinului Elaborarea acestui proiect a avut la bază prezentarea unei ramuri importante în Romania din perspectiva turistică Chiar...

Studiu privind calitatea serviciilor la Casa Iancului

STUDIU PRIVIND CALITATEA SERVICIILOR LA CASA IANCULUI INTRODUCERE Societatea a luat fiinta sub numele de Casa Iancului in anul 1997, activitate...

Marca comercială - riscuri contractuale

Ce este, in fond, marca comerciala- Din punctul nostru de vedere aceasta reprezinta cel mai de pret bun al unei organizatii. Reprezinta lucrul care...

Prezentarea restaurantului - El Paso

1.1.Denumire : EL PASO 1.2.Localizare : Str. Sucevei, nr. 23, Falticeni, Jud. Suceava 1..3Categoria unitatii : Restaurant – Bar, 3 1.4.Data...

Ai nevoie de altceva?