Organizarea Activitatii Unitatii intr-un Restaurant Pescaresc

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Organizarea Activitatii Unitatii intr-un Restaurant Pescaresc.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mria Chimeria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Argument
Cap. I Dotarea unui restaurant pescaresc.1
1.1. Amenajarea tehnologica a unui restaurant pescaresc.1
1.2. Echipamente de productie si servire.3
1.3. Inventarul de lucru si servire.6
1.4. Ambientul si decorul salii de servire.8
Cap. II Resurse umane.9
2.1. Organizarea unui restaurant pescaresc.9
2.2. Atributiile personalului de servire.10
(director restaurant, sef de sala, ospatar)
2.3. Reguli generale de servire a consumatorului.12
Cap. III Oferta de preparate si bauturi.14
3.1. Lista de preparate.14
3.2. Lista de vinuri.16
3.3. Variante de meniuri traditionale.18
(specifice mesei de Craciun, Pasti, Revelion)
Cap. IV Asocierea preparatelor cu bauturi.20
4.1. Servirea vinurilor.20
4.2. Principalele sortimente de vinuri romanesti de calitate.21
Cap. V Norme generale de P.M.,P.S.I. si reguli de igiena.24
specifice, activitatii de alimetatie publica
Anexa: .28
- postere
- documentele ospatarului
(nota de plata, bon de marcaj, monetar, tichet de masa)
- interioare din restaurant pescaresc
Bibliografie.32

Extras din document

Argument

La baza acestei lucrari sta descoperirea vocatiei pentru meseria aleasa si practicata timp de doi ani, in care activitatea prestata mi-a oferit satisfactiile de a-mi valorifica talentul si creativitatea, dezvoltandu-mi astfel interesul fata de restaurante in general si in special de cele pescaresti.

Mi-am ales tema „Organizarea activitatii unitatii intr-un restaurant pescaresc”, deoarece in decursul anilor de scoala, am efectuat practica si in unitati de acest gen(de fapt in sectii cu profil pescaresc), pentru ca din pacate in Iasi nu sunt restaurante cu acest profil.

Serviciile de baza dintr-o unitate sunt reprezentate de:cazare,transport si alimentatie.Cazarea este serviciul de baza prestat clientilor si are rolul de a asigura adapostirea si odihna clientilor, servirea mesei si asigurarea cat mai optima si placut a timpului liber.

Transportul pentru a fi de calitate este necesar asocierea a patru atibute: rapiditate,confort,cost si siguranta.

Alimentatia este serviciul prin care se asigura satisfacerea nevoiilor de hrana si asigurarea unei atmosfere intime pentru servirea mesei.

Principiul de organizare a acestui restaurant este acelasi ca la unitatile clasice, deosebirea constand in structura sortimentala a preparatelor si bauturilor, precum si in modul de prezentare interioara a unitatii.

Profilul acestei unitati se caracterizeaza prin productia si desfacerea preparatelor de peste intr-un sortiment diversificat, din peste proaspat si congelat din toate speciile.In sortimentul minimal stabilit pentru aceasta unitate trebuie sa cuprinda gustari, preparate calde lichide, mancaruri, specialitati de preparate din peste cu diferite sosuri reci si calde, astfel incat aceste preparate sa fie oferite pe tot cuprinsul zilei.Ca sortimente de bauturi se recomanda vinuri albe seci si demiseci precum si alte bauturi, berea, apa minerala, aperitive, bauturi racoritoare, etc.

Specificul acestui restaurant este sugerat si de decoratiunile interioare de profil, de tinuta personalului specific marinareasca, de mobilierul si de vesela, de aseamenea specifica.

Tinuta pentru unitatile cu specific pescaresc este formata din bluza(sacoul) clasic, cu un veston specific marinaresc, restul obiectelor fiind identice cu tinuta clasica:pantalon clasic negru, incaltaminte clasica.

Pe langa mobilierul clasic dintr-un restaurant se adauga acvarii cu diferite specii de peste,sabloane sub forma de peste, tablouri care sa reprezinte viata acvatica, diploma de la concursuri.

Clientii care vor frecventa acest restaurant pescaresc trebuie sa se simta bine, intr-o atmosfera de destindere, de respect.

Putem aprecia fara a gresi, ca in prezent, restaurantul pescaresc dar si celelalte restaurante indragesc imaginea si frumusetea tarii noastre, ceea ce va avea pe viitor, o motivatie in plus pentru vizitarea Romaniei si cunoasterea renumitei ospitalitati romanesti.

Cap. I Dotarea unui restaurant pescaresc

1.1 Amenajarea tehnologica a restaurantului

Amenajarea tehnologica a restaurantelor si unitatilor similare nou construite, cat si modernizarea celor existente, trebuie sa asigure conditiile desfasurarii unei activitati normale, eficiente si prin care sa se promoveze formele moderne, de mare productivitate, in pregatirea, prezentare si servirea sortimentelor de preparate si bauturi.

In practica, amenajarea tehnologica a diferitelor tipuri de unitati presupune abordarea simultana a numeroaselor cerinte cu implicatii directe si indirecte asupra servirii clientilor:constructia si instalatiile, prevederea si asigurarea spatiilor pentru servire si anexe, in functie de profilul unitatii, prevederea si organizarea muncii in bucatarie si celelalte spatii de productie, asigurarea pastrarii si depozitarii marfurilor, asigurarea functionarii instalatiilor tehnice din dotare, asigurarea utilitatilor social-administrative si gospodaresti, dotarea cu utilaje, mobilier si inventar pentru servire si lucru.

Constructia si instalatiile

Constructia unei unitati de alimentatie, trebuie sa fie astfel proiectata si realizata, incat sa asigure conditii corespunzatoare atat pentru desfasurarea activitatii de servire, pregatirea produselor, pastrarea alimentelor si bauturilor,cat si pentru alte utlitati gospodaresti, sociale sau administrative, raspunzand tuturor imperativelor profesionale vizand functionalitatea si integrarea in ansamblul arhitectural al zonei unde sunt amplasate.

Se are in vedere asigurarea spatiilor pentru servire, pentru productie culinara si asigurarea stocurilor de marfuri: saloane, bucatarii, camere de pregatiri preliminare, laboratoare, depozite si magazii de mana, oficii spalatoare, utilitati social-administrative pentru personal.De asemenea se va acorda atentia cuvenita accesului si circulatiei clientilor si personalului din unitatea respectiva, astfel incat, acestea sa nu se intersecteze.

Pentru a avea conditii optime de functionare, restaurantele trebuie sa dispuna de instalatiile tehnice necesare: electrica, incalzire, sanitara, ventilatie, telefon, etc,precum si de o dotare corespunzatoare.

Instalatia electrica - asigura alimentarea cu energie electrca a corpurilor de iluminat si a unor utilaje, ceea ce presupune stabilirea locurilor pentu lampi, prize sau utilaje in toate spatiile destinate amplasarii lor, respectandu-se normele tehnologice de profil, pentru evitarea electrocutarilor, a surselor de incendii si consumul pentru nivelurile corespunzatoare normelor.

Pentru a creea o ambianta placuta orice instalatie electrica pentru lumina trebuie sa satisfaca cerintele de ordin cantitativ, sursa de lumina trebuie sa fie suficienta si calitativa, sa nu se deranjeze prin straluciri suparatoare sau nuante necorespunzatoare de culoare.Multi experti recomanda un sistem de iluminat mixt, compus din 70% corpuri fluorescente si 30% incandescente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Activitatii Unitatii intr-un Restaurant Pescaresc.doc

Alte informatii

Este un document cu tema organizarea activitatii intr - un restaurant pescaresc, in acest document se descriu urmatoarele: dotarea unui restaurant pescaresc, resursele umane necesare, oferta de preparate si bauturi, asocierea preparatelor cu bauturile, norme generale de P.S.I. si norme de igiena specifice activitatii de alimentatie publica.