Perspectiva de Dezvoltare a Serviciilor de Hoteluri si Restaurante in Regiunea Sud-Est

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Perspectiva de Dezvoltare a Serviciilor de Hoteluri si Restaurante in Regiunea Sud-Est.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Maria Ioncica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comert, Turism

Cuprins

Introducere
Importanta economica si sociala a serviciilor de alimentative publica
Capitolul 1 Analiza serviciilor hoteluri si restaurant din regiunea Sud-Est in perioada 2004-2008
Capitolul 2. Analiza comparative a serviciului ales in regiunea Sud-Est si in alte regiuni
Capitolul 3 Previziunea evolutiei serviciilor hoteluri si restaurant pentru urmatorii 3 ani

Extras din document

Introducere

Importanta economica si sociala a serviciilor de hoteluri si restaurant

Serviciile sunt responsabile pentru cresterea nivelului de trai, ele sunt cele care contribuie la ridicarea calitatii fortei de munca, iar acest lucru se realizeaza prin cresterea gradului de calificare, a nivelului de pregatire a personalului, de aceea putem spune ca serviciile au in mare masura un rol economic. Insa se cuvine mentionat si rolul social al serviciilor, cum ar fi de exemplu cresterea calitativa a fortei de munca, aceasta fiind o caracteristica principala a României in momentul de fata.

Personalul care isi desfasoara activitatea prin intermediul serviciilor devine acum din ce in ce mai specializat in ceea ce priveste munca pe care o depune in relizarea unui anumit serviciu iar schimbarile in ce priveste cazul României sunt de abia la inceput de drum si devin din ce in ce mai vizibile.

In ultimii 30 de ani , au starnit un interes imens din partea economistilor , care le-au acordat o importanta mai mare in ceea ce priveste asa numitul domeniu economic In ultimele decenii o importanta majora in dezvoltarea economiei nationale o au serviciile, acestea fiind diversificate: comert, asistenta medicala, asistenta sociala, alimentatie publica si cazare, spalatorii si curatatorii chimice, intermedieri financiare, tranzactii imobiliare, invatamant, administratii publice si de aparare.

Serviciile aduc un plus in evolutia economiei prin crearea de locuri de munca suficiente pentru a se putea limita problema somajului. Raportat la celelalte sectoare, sectorul tertiar ocupa locul 2 in ceea ce priveste investitiile. Astfel, ponderea populatiei ocupate in sectorul serviciilor din totalul populatiei ocupate din Romania este de 31%, iar ponderea la crearea PIB-ului de 46.4%.

Serviciul hotelier si de alimentatie publica (restaurante) este in continua crestere in Romania si adduce o importanta contributie la crearea veniturilor avand in vedere potentialul touristic si conditiile climaterice ale Romaniei. In Romania sectorul tertiar se afla in curs de dezvoltare , investitiile facute in acest domeniu se afla pe locul 2 raportat la celelalte sectoare De asemenea , se poate afirma ca tendinta de crestere in sectorul tertiar si secundar si de scadere in cel primar(trasatura definitorie a tarilor cu nivel scazut de dezvoltare , categorie din care face parte si Romania).

Dintre cele 8 zone de dezvoltare ale Romaniei, regiunde de Sud-Est este un colt magic datorita caracterului unic oferit de formele de relief. Este singura regiune a Romaniei unde toate formele de relief se imbina si se contopesc intr-o perfectiune divina. De la tarmul Marii Negre, in judetele Constanta si Tulcea trecem prin podisul Dobrogei, strajuit la nord de Muntii Macinului, pentru ca mai apoi sa traversam prin lunca Dunarii in campia Baraganului si Covurluiului, in judetele Braila si Galati, si sa ajungem la Subcarpatii de Curbura si Carpatii de Curbura, in judetele Vrancea si Buzau.

Fisiere in arhiva (1):

  • Perspectiva de Dezvoltare a Serviciilor de Hoteluri si Restaurante in Regiunea Sud-Est.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT