Plan de Afacere - SC Froggy SRL

Proiect
4/10 (3 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6800
Mărime: 48.90KB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

CAP.1 SUMAR

DATE DE IDENTIFICARE

Acest plan de afaceri are drept scop demonstrarea viabilităţii economico-financiare a investiţiei în societatea comercială S.C.“ FROGGY” S.R.L care va fi înfiinţată în 3.03.2008 şi are ca obiect de activitate principal creşterea broastelor.

Numele firmei: S.C. FROGGY S.R.L.

Codul unic de înregistrare:792580

Sediul comercial al societăţii: societatea va avea sediul social în comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi, telefon/fax:0242.324452;720.55.44.32

Sediul administrativ al societăţii: Bucureşti, sector 5, str. Delineşti, nr 165, cartierul Drumul Taberei, telefon/fax 20.33.42.90.12;765.939786

Activitatea principala a societatii si codul CAEN al activitatii principale

Sectiune: A Agricultura, vanatoare, silvicultura

Subsectiune: AA

Agricultura, vanatoare, silvicultura

Diviziune: 01

Agricultura, vanatoare si servicii anexe

Grupa: 012

Cresterea animalelor

Persoane de contact:Gelea Cosmina, tel: 0722.554.493; Frunza Veronica, 0765.924.455

Forma juridică: S.C. “FROGGY” S.R.L. este constituită ca o societate cu răspundere limitată, pe baza Legii “Societaţilor Comerciale” 31/1990, ca persoană juridică română, cu cinci asociaţi, fiind reglementată de prevederile actului constitutiv şi de normele legale în materie comercială şi civilă. Capitalul social al firmei va fi de 8500 RON.

Tipul activităţii: Creşterea, prelucrarea şi comercializarea broaştelor comestibile.

Natura capitalului: 54.05% surse proprii şi 45.95% surse străine (programul SAPARD).

Ideea lansării acestei afaceri a pornit în urma vizionării unei emisiuni despre arta culinară chinezească şi a unui studiu şi analize aprofundate a programelor de finantare SAPARD, fapte ce ne-au încurajat să luăm initiaţiva. De asemenea, am fost atrase de câştigul financiar pe care am constatat că îl putem realiza.

Pentru exemplificare vom prezenta câteva din oportunităţile oferite de afacere:

• "Puii de baltă" sunt foarte apreciaţi datorită gustului deosebit, apropiat de carnea de pui şi de cea de raci, dar şi pentru compoziţia nutritivă foarte săracă în grăsimi (0,9 %lipide) şi conţinutul bogat în proteine (23 %), foarte apropiat de carnea de porc.

• Creşterea broaştelor este usoară, practic cresc singure în medii apropiate de habitatul natural.

• În afară de picioarele de broască, o delicatesă în foarte multe ţări şi recent şi în România, ranicultura aduce beneficii şi prin pielea de broască care se foloseşte la diferite obiecte (portofele, brelocuri etc.).

• Nu în ultimul rând, uleiul obţinut din anumite părţi ale broaştei este folosit în industria farmaceutică şi de cosmetice.

Creşterea broaştelor(ranicultura) în sistem intensiv presupune crearea unui habitat propice acestor animale. În România această activitate încă nu există, preferîndu-se prinderea broaştelor din habitatele lor naturale. La nivel mondial acest lucru a dus la dezbateri foarte aprinse privind impactul asupra mediului, ştiut fiind rolul deosebit al acestor animale în lanţul trofic.

Asociaţi: Frunză Veronica, Ganea Adriana Cristina, Gelea Valentina Cosmina, Georgescu Alexandra, Feizi Neviser.

Iniţiatorii acestei afaceri formează o echipa tânără, dinamică şi care şi-a propus să găsească drumul spre succesul în afaceri deschizându-şi propria afacere. Fiecare membru în parte prezintă atât calităţi, cât şi anumite limite, scopul nostru fiind acela de a ne completa unul pe celălt în vederea unei colaborări benefice planului de afaceri. Mai mult, ceea ce reprezintă o limită pentru unul dintre noi, va fi cu siguranţă completată de calitatea altui membru, ceea ce va facilita procesul de comunicare şi funcţionare a antreprenorului-colectiv.

Segmentul de piaţă vizat este reprezentat atât de deţinătorii de restaurante cu specific chinezesc din Europa , SUA , Asia, cât şi de fabricile producătoare de portofele, genţi, curele şi produse cosmetice. Cei mai mari consumatori de carne de broască sunt francezii, având o cerere anuala de 3-4 mii de tone,iar germanii nu consumă mai mult de 11 tone pe an.

Pe piaţa externă este mare căutare de picioruşe, dar şi de piele şi de ulei obţinut din anumite părţi ale broaştei. Preţul plătit, de exemplu, pentru un kilogram de pulpe de pui de baltă, poate ajunge şi la 6 euro. Ca urmare a calităţilor nutritive, cu totul deosebite, ale cărnii de broască, în multe ţări ale lumii , creşterea acesteia a trecut de la nivelul de producţie extensiv la cel de tip intensiv.

Cu o investiţie nu foarte mare, de numai 5.000 de euro oricine ar putea câştiga bani crescând broaşte comestibile. O fermă de broaşte care acţionează folosind mijloace legale este o afacere care se dezvoltă de la sine, numărul exemplarelor crescând semnificativ de la un an la altul, o perioadă scurtă care permite o circulare rapidă a banilor, în condiţiile în care rata mortalităţii este foarte mică. Pentru primul an de activitate ne propunem sa obţinem peste 10 tone de produs, cu un profit minim de 10 %. Ne propunem sa atingem astfel de obiective in conditiile in care vrem sa incepem sa vindem inca din primele luni de inmultire.

Preview document

Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 1
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 2
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 3
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 4
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 5
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 6
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 7
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 8
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 9
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 10
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 11
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 12
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 13
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 14
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 15
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 16
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 17
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 18
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 19
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 20
Plan de Afacere - SC Froggy SRL - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere - SC Froggy SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?