Plan de Afacere - SC Vipers SRL

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afacere - SC Vipers SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1. Sumar
2. Descrierea iniţiatorilor
3. Descrierea produsului oferit
4. Descrierea pieţei şi a concurenţei
5. Strategia de marketing propusă
6. Organizarea-conducerea afacerii
7. Ipoteze şi riscuri
8. Planul financiar

Extras din document

DATE DE IDENTIFICARE

1. Numele firmei: S.C.VIPERS S.R.L.

2. Codul unic de inregistrare: 783562

3. Forma juridica de constituire: S.R.L.

4. Activitatea principala a societatii si codul CAEN al activitatii principale:

Sectiune: D Produse ale industriei prelucratoare

Subsectiune: DG Fabricarea substantelor, a produselor chimice si a fibrelor si firelor sintetice si artificiale

Diviziune: 24 Fabricarea substantelor si a produselor chimice

Grupa: 244 Fabricarea de medicamente, produse farmaceutice si naturiste

5. Natura capitalului social:

Natura capitalului social (%) Public Privat

Roman - 80%

Strain - 20%

6. Valoarea capitalului: 9900 Euro

7. Adresa, telefon/fax, e-mail: Jud. Prahova, Loc. Ploiesti, Str. Aleea Garajului nr. 14/ 0726.345.624/ 0023567

8. Persoana de contact: Tiberiu Ionut Visan

Adrian Vasile

9. Conturi bancare deschise: BCR 6734430015288634

10. Asociati si actionari principali:

Numele Adresa ( sediul ) Ponderea in capitalul social %

Dulic-Markovic Budapesta, Ungaria 20%

Adrian Vasile Calarasi,Calarasi, Romania, Str. Flacara nr. 3 30%

Tiberiu Ionut Visan Campina,Prahova, Romania, Str. Nufarului nr1 30%

Vladimir Voitovici Bucuresti, Romania, Str. Dristor nr. 45 10%

Valeria Vornicescu Bucuresti, Romania, Str. Parcului. nr 46 10%

Actionarul strain va contribui la capitalul social prin puii de vipera cu care se porneste ferma cat si cu structura tehnologica (cipuri) pentru o mai buna monitorizare a exemplarelor aflate in proprietatea firmei noastre.

I. Sumar

Afacerea propusa de noi este o afacere ce se desfasoara in domeniul relativ nou, adresat pietei farmaceutice. Este vorba de o ferma de dimensiuni mici care are ca obiect de activitate crestera viperelor. Ne adresam unei piete care are un potential neexploatat deosebit, in Romania existand numai trei astfel de ferme.

Produsul oferit este foarte cautat atat pe plan intern cat si pe plan international.

Practic, pe un gram de venin se obtin intre 150 - 200 euro. Tinand cont ca o vipera produce 1,5 g de venin pe an, iar o crescatorie mica poate contine 300 de exemplare, rezulta un venit de 90.000 de euro. Scazand cheltuielile cu mancarea, curentul, angajatii, conducerea, publicitatea etc. raman cateva mii de euro profit anual!

Avand in vedere faptul ca in Romania, in acest moment exista o singura companie farmaceutica la Iasi care foloseste veninul in productia de medicamente, dorim sa ne adresam atat pietei interne cat mai ales celei internationale. Veninul de vipera este folosit in tratarea a numeroase afectiuni, de la lepra si epilepsie pana la cancer.

Statele din vestul Europei sunt in cautare de surse de venin si sunt dispuse sa plateasca sume impresionante pentru achizitia acestuia.

In urma unui studiu am descoperit ca lansarea unei astfel de afaceri nu este foarte costisitoare si daca este obtinut avizul Agentiei de Mediu si cel al Directiei Sanitar Veterinare investitia poate fi recuperata in scurt timp.

O ferma de vipere care actioneaza folosind mijloace legale este o afacere care se dezvolta de la sine, numarul exemplarelor crescand semnificativ de la un an la altul, fapt datorat reproducerii pe cale naturala. Este de mentionat faptul ca nu este nevoie de un spatiu prea mare, iar nevoile de baza ale acestei specii sunt hrana si o temperatura stabila la circa 25 grade.

Pe termen lung se doreste extinderea afacerii, in scopul obtinerii unui profit superior care va permite dezvoltarea si cercetarea in acest domeniu.

A. VIZIUNE, STRATEGIE

Etapa de fermă mică.

Investiţia este de cuprinsă între 6000 - 8000 $; în această etapă se închiriază un spaţiu în care se separă cele trei activităţi de bază : creşterea şoarecilor, creşterea viperelor si laboratorul de prelucrare a veninului. Se consideră că deja stăpânim o metodă de înmulţire a viperelor, asa că în această etapă nu se mai cheltuie pentru capturare. Trebuie să deţinem 3 - 4 terarii mari si bateriile de creştere individuală să le folosim pentru creşterea puilor.

Numărul de şoareci reproducători trebuie să crească la 50 - 60.

Având un număr de vipere cuprins între 100 si 200 ne putem concentra pentru obţinerea unei producţii mari folosind în acest sens exemplarele care dau mult venin, celelalte mentinându-le pentru reproducere. Atunci când cantitatea de venin este de 100 g, putem apela la un institut farmaceutic pentru analize, sigilare si chiar păstrare. În acest fel un eventual client are garanţia că în recipientul nostru se găseşte aceeaşi marfă pe care o arată eticheta si îi putem prezenta un certificat de analiză .

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afacere - SC Vipers SRL.doc