Plan de Afaceri al Firmei Expert Catering

Imagine preview
(9/10 din 9 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri al Firmei Expert Catering.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 9 fisiere doc, ppt, xls, jpg de 65 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. CONSTANTIN BOB

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

CUPRINS
INTRODUCERE pag 3
CAPITOLUL I
PLAN DE AFACERI – INSTRUMENT MANAGERIAL FUNDAMENTAL
1.1 Rolul planului de afaceri pag 4
1.2 Scopurile elaborării planului de afaceri pag 6
1.3 Etapele elaborării unui plan de afaceri eficient pag 6
1.4 Planul de afaceri ca instrument managerial pag 7
CAPITOLUL II
PREZENTAREA FIRMEI “S.C EXPERT CATERING S.R.L”
2.1 Scurt istoric pag 11
2.2 Sinteza afacerii pag 12
2.3 Prezentarea produselor. pag 15
CAPITOLUL III
DIAGNOSTIC DE FIRMĂ AL “S.C. EXPERT CATERING S.R.L.”
3.1 Planul de marketing pag 17
3.1.1 Politica de produs pag 17
3.1.2 Politica de preţ pag 18
3.1.3 Politica de promovare pag 21
3.1.4 Piaţa vizată pag 25
3.1.5 Analiza SWOT pag 29
CAPITOLUL IV
ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARĂ ŞI MANAGEMENTUL FIRMEI
4.1 Echipa managerială pag 34
4.2 Planul financiar pag 40
CONCLUZII pag 44
BIBLIOGRAFIE
ANEXE

Extras din document

INTRODUCERE

Este cert faptul că în ultima perioadă se remarcă o evoluţie din ce în ce mai accelerată a economiei în ansamblul ei, evoluţie susţinută de apariţia unor noi idei de afaceri, a unor noi societăţi, de dezvoltarea şi perfecţionarea celor deja existente.

Totuşi, sunt numeroase obstacolele şi riscurile ce apar cu ocazia lansării unui proiect de investiţie sau, cum este cazul nostru, a unei noi întreprinderi. Unul dintre cele mai importante pericole îl reprezintă lipsa de transparenţă. Sunt destul de multe persoane care nu au răbdare să înceapă o afacere şi acţionează doar cu o vagă idee despre ceea ce au de gând să facă.

Planul de afaceri reprezintă un sistem complex bazat pe interdependenţă şi care reflectă, într-o manieră accesibilă, ideea de afaceri şi evoluţia acesteia în timp. Rolul său este nu numai de a demonstra că afacerea merită finanţată, ci şi de a ghida întreprinzătorul începând cu primul an de operare a afacerii. Suplimentarea lui înseamnă control şi adaptare în funcţie de evoluţia reală. Acest control exercitat de-a lungul derulării afacerii va viza toate elementele critice ale entităţii economice (stocurile, costurile de producţie, controlul calităţii, vânzările, plăţile efectuate etc.). Ceea ce este foarte important este ca documentul să nu sfârşească pe fundul unui sertar odată ce finanţarea a fost primită şi afacerea demarată.

Planul de afaceri este, deci, un document scris care descrie natura afacerii, piaţa-ţintă, avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor, precum şi resursele şi aptitudinile de care dispun proprietarii afacerii. Pentru întocmirea lui este necesară analizarea cu atenţie a produselor sau serviciilor oferite, a competiţiei, a resurselor financiare necesare şi a altor detalii operaţionale.

În literatura de specialitate, planul de afaceri este definit după cum urmează: „Planul de afaceri este un instrument al prezentului elaborat prin aproximaţii succesive, utilizând experienţa şi realizările din trecut ale firmei pentru a proiecta în mod realist calea spre viitor. El apare drept scopul cel mai avantajos şi realizabil compromis între ceea ce doreşte şi ceea ce poate să facă firma respectivă”.

CAPITOLUL I

PLAN DE AFACERI – INSTRUMENT MANAGERIAL FUNDAMENTAL

1.1. Rolul planului de afaceri

Un plan de afaceri este o prezentare de bază a unei idei şi a modalitaţilor de punere în practică a acesteia. Realizarea unui plan de afaceri realist necesită un studiu atent al pieţei, o estimare corectă a tuturor cheltuielilor şi resurselor necesare obţinerii rezultatului dorit şi, nu în ultimul rând, o cunoaştere cât mai bună a concurenţei şi a strategiilor acesteia.

Un plan de afaceri este util nu numai finanţatorilor externi ci şi proprietarilor firmei; mulţi întreprinzatori sunt însă nevoiţi să întocmească un plan de afaceri abia atunci cand acesta le este solicitat de către un potential investitor; în fapt, redactarea sa ar trebui să fie unul din primii paşi în iniţierea oricărei afaceri.

Odată cu întocmirea planului de afaceri, întreprinzatorii sunt ”forţaţi” să ia în considerare aspecte care le-ar putea, altfel, scăpa la o abordare mai superficiala, dar acest plan îi ajuta să-şi facă o idee realistă asupra afacerii, fară a ignora problemele şi riscurile existente.

Planul de afaceri poate fi comparat cu o hartă rutieră: va arăta unde se află firma şi unde vrea să ajungă. El cuprinde puncte de reper şi alte elemente ajutătoare pentru orientarea în mediul economic.

Planul de afaceri reprezintă un sistem complex bazat pe interdependenţă şi care reflectă, într-o maniera accesibilă, ideea de afacere şi evoluţia acesteia în timp.

Un plan de afaceri pus pe hârtie are rolul de a comunica ideile întreprinzatorului către cei situaţi în afara sferei sale de preocupări, dar care sunt interesaţi de afacerile sale. Aceştia pot fi indivizi sau organizaţii pe care întreprinzătorul le abordează pentru finanţare sau pentru a participa la afacerea sa.

Planul de afaceri este primul document scris ce va fi citit de către un potenţial investitor sau creditor. De aceea el trebuie să fie scris cât se poate de clar şi convingător. În ultimă instanţă, cel care se gândeşte să investească într-o afacere nu va fi convins de complexitatea tabelelor şi amănuntelor furnizate, ci de acurateţea analizei, ideea în sine, gradul de detaliere a planificării, calitatea managementului şi modul în care produsul se transformă în bani.

Un plan de afaceri bine fundamentat va trebui să fie capabil să determine necesarul de capital suplimentar şi momentul în care se va realiza infuzia acestuia, convingând asupra capacităţii solicitantului de a conduce afacerea. Invenstitorii vor să se asigure că s-a făcut o analiză competentă a punctelor tari şi a punctelor slabe ale afacerii, a riscurilor şi oportunităţilor asociate. De asemenea, ei vor trebui convinşi că multe riscuri legate de afacerea respectivă au fost identificate şi s-au găsit metode de diminuare a lor la niveluri acceptabile.

Fisiere in arhiva (9):

 • Plan de Afaceri al Firmei Expert Catering
  • ANEXA 5.jpg
  • OK - ANEXA 1,2.xls
  • OK - ANEXA 3.doc
  • OK - ANEXA 4.ppt
  • OK - ANEXA 6.ppt
  • OK - ANEXA 7.doc
  • OK - ANEXA 8.doc
  • OK - CUPRINS REFACUT.doc
  • OK - LUCRARE DE DISERTATIE.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERŢ MASTER – ADMINISTRAREA AFACERILOR COMERCIALE