Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4397
Mărime: 43.34KB (arhivat)
Publicat de: Dorinel Blaga
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Scurt Istoric
  2. Capitolul I : PREZENTAREA SOCIETĂȚII ȘI A DOMENIULUI DE ACTIVITATE
  3. Capitolul II : DETALIEREA MODULUI DE DESFĂȘURARE ȘI REALIZARE A DOMENIULUI DE ACTIVITATE
  4. Capitolul III : PIAȚA ȘI PREZENTAREA DETALIATĂ A PRODUSULUI
  5. Capitolul IV : INFORMAȚII FINANCIARE
  6. Capitolul V : MANAGEMENTUL AFACERII

Extras din proiect

Scurt Istoric

Chinchilla este originar din regiunea Anzilor în America de Sud, unde trăieşte în sălbăticie.La începutul secolului 20, baloţi întregi cu pieile acestui animal erau transportate în Europa şi Statele Unite. Numai în Chile s-au exportat cca. 435 000 de piei în 1899. Această vânătoare în masă a dus la dispariţia aproape totală a animalului. Pentru a salva rasa, Mathias F. Chapman, un inginer de mine din Statele Unite, a prins unsprezece animale şi le-a transportat în Statele Unite în 1923. Aceste animale au devenit stocul de bază pentru fermele de Chinchilla din America. Azi, această industrie are acoperire globală şi sunt câteva mii de ferme şi peste un milion de chinchille. Aceste animale sunt crescute pentru blană, spre vânzare pentru înmulţire şi ca animale de companie. Mici şi curioşi, sunt uşor de îngrijit şi simplu de hrănit, ceea ce îi face membrii ideali într-o familie.

Chinchillele au trăit la o altitudine între trei mii şi cincisprezece mii de picioare peste nivelul mării, unde clima este rece şi uscată. Locuiau printre stânci şi bolovani şi se hrăneau cu scoarţa, crengile şi frunzele tufişurilor mici din acea regiune. Iarba aspră de munte era şi ea inclusă în hrana lor, şi roua de pe plante era apa pe care o beau.

Acolo era casa lor, departe de om şi creaţiile sale. Se îngrijeau singuri, rezistând la atacurile inamicilor naturali – nevăstuicile, vulpile, pisicile sălbatice şi păsările de pradă. Pentru că nu aveau niciun mijloc de apărare împotriva acestor duşmani, se asigurau prin fugă şi prin ascunzătorile din găurile şi crevasele din stânci. Natura i-a adaptat la mişcările pe pământul zgrunţuros cu ajutorul picioarelor şi a labelor din spate, cu ajutorul cărora sar din piatră în piatră şi cu ajutorul unei cozi lungi care este atât element de echilibru cât şi cârmă în timpul deplasării. În unele găuri sau prin crăpături sau pe sub vreo grămadă de bolovani, fiecare pereche năştea între 1 şi 3 pui la o naştere şi de obicei aveau trei naşteri pe an. Natura i-a dotat de asemenea cu o blană gri şi stufoasă, deoarece vânturile din munţi sunt reci şi înţepătoare şi exact această blană a fost cauza dispariţiei lor.

Atunci când doamna şi-a exprimat dorinţa cu privire la blana de chinchilla , domnul şi câinii săi au invadat vizuinele lor stâncoase. Siluetele câinilor sălbatici s-au ivit în ascunzişurile lor, domnul aducându-le astfel cel mai aprig duşman pe care l-a dresat şi antrenat să adulmece pentru el, pentru a le extermina. Între pietrele unde până atunci chinchilla găseau un ascunziş sigur, acum îşi găseau moartea sub forma unei curse cu patru picioare. Această persecuţie nu dura doar câteva luni pe an, când blănurile lor erau mai dese şi grele,ci odată începută, nu se mai oprea.

Când măcelul era la începuturi, pieile se vindeau pentru un peso şi jumătate, sau în jur de 15 cenţi fiecare, şi chiar şi la acest preţ mic, o mulţime de negustori de blănuri au pierdut bani în această investiţie. În zilele noastre pieile valorează de la 250 la 400 de pesos, adică între 25 şi 40 de euro fiecare, depinzând de calitate.

În cele din urmă, inevitabil, chinchillele au devenit foarte rare. Atunci când s-a ajuns la o situație critică, guvernul din Chile a dat o lege a interzicerii vânătorii lor, în 1924.

Chinchilla seamănă la prima vedere cu iepurii, deşi sunt cu mult mai mici decât iepurele obişnuit. Îşi fac apariţia la răsăritul şi apusul soarelui ca să se hrănească, mâncând aceleaşi legume şi cereale ca şi un pui domestic, deşi nici pe departe atât de multe. În captivitate nu sunt supuşi la mai multe boli decât iepurii. Sunt animale nocturne (activi noaptea), erbivori.

Capitolul I

PREZENTAREA SOCIETĂȚII ȘI A DOMENIULUI DE ACTIVITATE

S.C. CHINCHILLA S.R.L. cu sediul în București, str. Marin Serghiescu, nr. 5, cod poștal 004256, reprezentată prin Pestrițu Vlad, în calitate de administrator.

Societatea prezintă un număr de doi asociați:Georgescu Laurențiu și Pestrițu Vlad.

Obiectul de activitate al firmei este reprezentat de creșterea animalelor denumite chinchilla, în spații special amenajate, urmărindu-se vinderea acestor animale pentru producția ulterioară de articole de îmbrăcăminte din blana acestora.De asemenea, animalele sunt exportate ca atare, pentru formarea altor crescătorii.

Produsul principal al companiei este reprezentat de puiul de chinchilla.

Potențialii clienți sunt firmele interesate de blana acestor animale, în speță producătorii de blănuri naturale.Aceste companii, achiziționând blana, o transformă mai departe în articole de îmbrăcăminte.Trebuie luat în considerare faptul că blana acestor animale este considerată a fi cea mai scumpă din lume, fiind foarte apreciată în industria modei.

Firma va aproviziona, de asemenea, magazinele de tip „pet shop”, aici animalele urmând să fie vândute ca și animale de companie.

Investiția inițială este de 12.000 euro, la care se adaugă terenul adus ca aport de către unul din asociați, pe acest teren urmând să fie amplasată crescătoria.Terenul se află în județul Ilfov, comuna Tâncăbești, având o suprafață de 1.431 mp.

Preview document

Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 1
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 2
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 3
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 4
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 5
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 6
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 7
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 8
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 9
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 10
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 11
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 12
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 13
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 14
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 15
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 16
Plan de afaceri - creșterea și comercializarea chinchillelor - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Cresterea si Comercializarea Chinchillelor.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri - inițierea afacerii

1. SCURT ISTORIC Chinchilla este originar din regiunea Anzilor în America de Sud, unde trăieşte în sălbăticie.La începutul secolului 20, baloţi...

Ai nevoie de altceva?