Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 6598
Mărime: 47.10KB (arhivat)
Publicat de: Sava Ilie
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1. Sumar

Planul de afaceri este cel mai important document în conducerea unei afaceri. Acesta impune autodisciplina întreprinzătorului, schitează filosofia companiei precum si liniile directoare după care îsi desfăsoară activitatea. Impune planificarea detaliată a afacerii si anticiparea problemelor care se pot ivi în fiecare etapă. Din aceste motive întreprinzătorii au nevoie de un plan de afaceri.

Afacerea constă în prestarea de servicii educationale prin oferirea de cursuri de bune maniere pentru copii cu vârste cuprinse între 3-13 ani.

În lumea contemporană bunul simt este o valoare aproape pierdută. Din acest motiv, se creează o nouă nevoie si anume aceea de a cultiva valorile umane în viata copiilor. Comparativ cu celelalte societăti care oferă servicii similare, întreprinderea noastră se diferentiază prin faptul că învătarea se bazează pe jocuri interactive, concursuri, personal tânar, entuziast, rabdător, profesionist. Ceea ce aduce nou scoala noastra este aceea că se bazează exclusiv pe initierea copiilor în societate prin învătarea bunelor maniere si nu este o scoală particulara oarecare ce prezinta pe langa multe alte tipuri de cursuri si codul bunelor maniere.

Initiatorii afacerii sunt Pufu Andreea Daniela, Rizea Elena Cristina, Popescu Adina Monica, Pham Hoang Nhat. Acestia posedă calitătile necesare implementării planului de afaceri între care un loc important îl ocupă perseverenta, ambitia si puterea de convingere, întrucât sunt necesare pentru demararea proiectului. Eventualele limite, respectiv puncte slabe ale echipei ar putea consta în lipsa de experientă în ceea ce priveste un plan de afaceri, precum si implementarea si sustinerea acestuia pe piată.

Piata tintă este reprezentată de părintii care au copii cu vârste cuprinse între 3-13 ani, ale căror venituri sunt medii si mari. Valoarea atribuită de acestia serviciului nostru este una însemnată, întrucât felul în care copiii se comportă în societate reprezintă oglinda părintilor.

Preconizăm că profitul va aparea după prima jumătate de an, în acest timp recuperând investitia si crearea imaginii firmei prin tehnici de promovare adecvate. Costurile demarării afacerii sunt relativ scăzute (chirie, mobilier etc.).

Pentru obtinerea finantării vom apela la programul demarat de Guvernul României privind finantarea tinerilor întreprinzători. În cazul în care nu vom obtine o finantare vom contracta un credit pentru investitii.

2. Descrierea initiatorilor

Demararea unei afaceri ce are ca domeniu de activitate sustinerea unor cursuri de bune maniere pentru copii cu vârste între 3-13 ani necesită aptitudini si calităti psihopedagogice, cunostinte economice (management, marketing) .

Întreprinzatorul acceptă riscul, are încredere în fortele proprii, este ambitios si are un spirit independent, creativ. În cele ce urmează vom trasa succinct câteva din calitătile personale ale fiecarui membru al echipei noastre:

Pham Hoang Nhat va fi administratorul afacerii. Este o persoană care se caracterizează prin dorintă de asumare a riscului, spirit de echipă, dorintă de afirmare, deschis pentru schimbare, disponibilitate pentru muncă, abilităti matematice, de leader. Postul ocupat de acesta va fi de administrator.

Pufu Andreea Daniela este o persoană deschisă la nou, sociabilă, optimistă, care are încredere în fortele proprii, cu disponibilitate pentru muncă si perseverentă. Cel mai important obiectiv al său este acela de a se afirma pe plan profesional. În cadrul organizatiei noastre va ocupa postul de director de marketing, întrucât calitătile sale, atât cele profesionale, cât si cele personale, motivează acest lucru.

Rizea Elena Cristina este o persoană care acceptă provocările, îsi asumă riscuri, este rabdătoare, atentă la detalii, are spirit initiativ, disponibilitate pentru muncă si perseverentă. De asemenea, este o persoană care are capacitate pentru lucrul în echipă, cu înclinatie spre copii. Consideră că un copil este cel mai frumos lucru, de care nu te poti plictisi niciodată, o sursă inepuizabilă de fericire si liniste sufletească. Pe parcursul a trei veri consecutive a lucrat ca baby sitter. Se consideră o persoană ambitioasă, cu putere de convingere si veselă. Postul ocupat în întreprindere va fi de profesor. Pe lângă competentele sale de natură intrinsecă, detine si competente pedagogice. Este studentă a Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, în cadrul Academiei de Studii Economice.

Popescu Adina este, de asemenea, studentă a Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, în cadrul Academiei de Studii Economice. Pe lângă acest lucru oferă meditatii unor elevi de clasa a VI-a, materia matematică. Este o persoană ambitioasă, cu încredere în fortele proprii, capacitate de decizie. În întrepridere va ocupa postul de profesoară, întrucât calitătile sale se pliază pentru acesta.

Rizea Elena Cristina si Popescu Adina vor urma un training de mentor/formator. O parte dintre initiatori vor urma cursuri de de specializare in domeniul managementului precum MBA, Change Management Compact!, cursuri de business ce constau din mai multe module, cursurile de management performant si management financiar initiate de CODECS etc pentru a îmbunătătii calitatile conceptuale ale acestora. Între calitătile initiatorilor, enumerate anterior, se regăsesc si câteva care se pliază profilului unui întreprinzător de succes, cum ar fi: disponibilitatea pentru muncă, dorintă de asumare a riscului, acceptarea incertitudinii, capacitatea de a lucra în echipă, spirit inovator. De asemenea initiatorii proiectului posedă calitătile necesare implementării planului de afaceri între care un loc important îl ocupă perseverenta, ambitia si puterea de convingere.

Eventualele limite, respectiv puncte slabe ale echipei ar putea consta în lipsa de experientă în ceea ce priveste un plan de afaceri, precum si implementarea si sustinerea acestuia pe piată. Pentru a putea compensa lipsa de experientă initiatorii vor actua cu prudentă, calculând în prealabil fiecare pas – experienta se dobândeste prin muncă.

Un minim de experientă este adus echipei de participarea unora dintre membri la diferite activităti ce implică abilităti de organizare, cercetare, afirmare , promovare în cadrul organizării unor festivităti. De asemenea, doi dintre initiatori urmează modulul pedagogic în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic si au experientă în îngrijirea celor mici.

Preview document

Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 1
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 2
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 3
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 4
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 5
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 6
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 7
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 8
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 9
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 10
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 11
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 12
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 13
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 14
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 15
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 16
Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Cursuri Bune Maniere Copii.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?