Plan de Afaceri Inovativi SRL

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri Inovativi SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Cap. 1 Sumar 3
Cap. 2 Descrierea iniţiatorilor 5
Cap. 3 Descrierea produsului oferit 6
Cap. 4 Descrierea pietei si a concurentei 7
Cap. 5 Strategia de marketing propusa 13
Cap. 6 Mobilizarea resurselor necesare 16
Cap. 7 Conducerea afacerii 20
Cap. 8 Ipoteze si riscuri 22
Cap. 9 Planul financiar 25
Cap. 10 Potenţialul de dezvoltare al afacerii 27
Cap. 11 Autoevaluare 29

Extras din document

Cap. 1 Sumar

Innovativi.S.R.L. reprezintă o întreprindere al cărei scop este realizarea unor produse originale, menite să ușureze munca omului. Produsele pe care se axează întreprinderea sunt electrocasnicele, precum mașina de călcat cu acumulator, produs cu care Innovativi SRL dorește să se afirme. Principala distincție față de concurență este dată de prezența acumultorului, dar și de modalitatea de funcționare a acestuia: posibilitatea de a ajunge la temperatura necesară călcării, indiferent de nivelul optat din cele 4 („sintetic”, ”mătase”, „lâna” și” bumbac”) într-un interval de aproximativ 7 secunde.

Inițiatorii afacerii sunt reprezentați de persoanele care au venit cu ideea inovatoare ce au condus la apariția unui nou produs: Ramona Dobrea, Dana Dogaru și Oana Dragomir. Ca începători, dorim să ne asumam riscuri și să aducem această afacere la un nivel cât mai înalt, cu speranța de a ne afirma într-un mod cât mai pronunțat în sectorul vizat. Atuurile noastre sunt inventivitatea, dorința de a ne atinge scopul, și bineințeles calitățile noastre în domeniile: financiar-contabil, vânzări, marketing, dar și în ceea ce privește designul. În ceea ce privește limitele, lipsa de experiență reprezintă un element important, dar care poate fi combătut prin dorința de învățare, prin ideea de bază: în fiecare zi învățăm noi lucruri.

Produsul nostru se adresează în special persoanelor de peste 15 ani, în ceea ce privește posibilitatea de utilizare a acestuia. Clienții noștri sunt reprezentați de un segment foarte larg deoarece călcarea hainelor este o activitate zilnică, motiv ce întăreaște alegerea noastră de a realiza acest produs.

Strategia noastră constă în încercarea de a ne alia cu o întreprindere specializată în fabricarea de acumulatori, urmând ca după obținerea acestei componente să o putem asambla produsului nostru. Noul fier de călcat va beneficia de un design special, acesta având o garanție de doi ani. Concurența (cu fier de călcat obișnuit) nu va avea un avantaj în ceea ce privește pretul deoarece în momentul lansării produsului nostru va avea un preț mai scăzut cu 30% (210 ron) față de celelate aparate, urmând ca după familiarizarea segmentului țintă, acesta să crească la un preț similar unui fier de călcat obișnuit. Pentru început, produsul nostru va putea fi achiziționat doar din cadrul magazinelor mari, situate în cadrul orașelor: București, Pitești, Ploiești și Giurgiu, urmând ca după observarea modului în care decurg vânzările, aria acoperită să fie mai largă.

Cheltuielile vor fi mari în special în ceea ce privește domeniul publicitar în jur de 27.000 ron, deoarece firma dorește să informeze potențialii clienți cu privire la apariția noului produs și la ceea ce îl face special față de celelalte. Firma vrea să se facă cunoscută și în cadrul orașelor mici, a comunelor unde câteodată există probleme în furnizarea de energie electrică , situații în care produsul nostru este cel mai bun în a rezolva probleme urgente referitoare la călcarea articolelor vestimentare.

Finanțarea întreprinderii va fi atât din surse proprii cât și din surse străine . O primă modalitate de finanțare proprie este reprezentată de autofinanțare și de aport la capital (capital propriu de la asociați) în valoare de 150.000 ron, astfel se va asigura păstrarea capacității întreprinderii de a contracta credite, va ajuta întreprinderea să-și mențină independența financiară, dar, va fi și un mijloc sigur de acoperire a necesităților financiare. Finanțarea din surse străine va avea o proporție de 50%, acesta însemnand contractarea un credit bancar pe termen lung în valoare de 50.000 ron (30%), acesta din urmă se va folosi pentru dezvoltarea afacerii, 20% va fi finanțare prin leasing semnificând o soluţie modernă şi avantajoasă de asigurare a capitalului fix necesar întreprinderilor pentru achiziţionarea unor echipamente, maşini, utilaje, instalaţii, clădiri, pe care întreprinderile pot să le “împrumute” în anumite condiţii. De asemanea, vom încerca să obținem un program de finanțare nerambursabilă publică pentru întreprinzătorii tineri.

Managementul afacerii va fi asigurat de cei trei întreprinzatori, urmând ca după primul trimestru să fie desemnat un manager specializat care să conducă afacerea spre succes , iar fiecare dintre întreprinzători să se ocupe de domeniul care îi pune în valoare cel mai bine abilitățile, și anume : Ramona Dobrea – marketing și promovare; Dana Dogaru – vânzări și distribuție; Oana Dragomir – financiar-contabil și design.

Pe termen lung se dorește meținerea pe piață a produsului și îmbunătățirea, dar și completarea acestuia cu o gamă de produse la fel de inovatoare spre a îmbunătății și a ușura traiul oamenilor.

Cap. 2 Descrierea iniţiatorilor

Iniţiatorii afacerii sunt reprezentaţi de: Ramona Dobrea, Dana Dogaru și Oana Dragomir. Obiectivele comune au constat în dorinţa de a venit pe piaţă cu un produs nou, care să aducă un plus de utilitate pentru potenţialii clienţi, un produs care nu poate lipsi din nici o gospodărie. Abilităţile întreprinzătorilor sunt completate de dorinţa de afirmare, de reuşită şi independenţă financiară. Principalul dezavantaj îl constituie lipsa experienţei, dar poate fi considerat ca un element stimulator, astfel că ideea de a recupera, posibilitatea de a fi în dezavantaj faţă de cei care au experinţă, poate încurajat si stimulat spre atingerea scopului şi chiar a unui succes.

Cunoştinţele iniţiatorilor fac referire la prezenţa studiilor superioare, ceea ce relevă deţinerea elementelor de bază, esenţiale în demararea afacerii şi posibilitatea completării lor prin participarea la diferite cursuri care să ajute la o conducere cât mai eficientă a afacerii şi la realizarea unui profit cât mai mare. De asemenea, ajutorul provenit din partea unor experţi în diferite domenii este esenţial (contabilitate, finanţe, marketing, juridic) părerile acestora sunt necesare în demararea unei afaceri de succes.

Lucrul în echipă este avantajor, iar trei păreri sunt mai bune decât una. Fiecare persoană are calităţi, capacităţi de adaptare şi de învăţare diferite. Unirea celor trei forţe ajută la găsirea soluţiei corecte, la depistarea cât mai rapidă a greşelilor şi la creşterea şanselor de reuşită. Un bun întreprinzător poate fi născut sau poate să reuşească, prin învăţare, să devină un om de succes. Pe parcursul vieţii sale omul învaţă din greşeli şi reuşeşte, prin voinţă, să işi atingă ţelul.

În demararea afacerii, banii au reprezentat un element esenţial, deoarece lipsa fondurilor necesare determină o oarecare instabilitate şi o lipsă a puterii. Cu toate acestea, elementul esenţial a constat în găsirea unui produs care să aducă ceva nou pe piaţă şi să aibă o utilitate ridicată în rândul potenţialilor clienţi.

Un alt dezavantaj cu care cei trei iniţiatori se pot confrunta, şi care poate fi considerat ca fiind legat de lipsa experienţei este, lipsa cunoştinţelor legate de modalitatea de tratare a salariaţilor, a personalului şi posbilitatea implicării afective în cazul unora dintre aceştia. Deși ignoranța reprezintă o binefacere pentru întreprinzător, este importantă luarea unor decizii care să nu afecteze conştiinţa persoanei în cauză. A fi întreprinzător presupune asumarea unei mari responsabilităţi şi luarea multor decizii care pot avea aspecte negative sau nu. Riscul se încadrează tot în capacitatea de a lua decizii, deoarece fiecare decizie luată are urmări, pozitive sau negative. De aceea, ca iniţiatori, trebuie luate decizii cât mai corecte şi eficiente pentru întreprindere, care să diminueze riscul unui eşec, sau decizii care să mizeze pe o anumită siguranţă care să ofere un succes pe viitor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri Inovativi SRL.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE, BUCUREȘTI FACULTATEA DE COMERȚ