Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2522
Mărime: 26.44KB (arhivat)
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marinescu Mona

Extras din proiect

1. Sumarul planului de afaceri

S.C. "Pizza-to-home" SRL va fi o societate axata pe domeniul producerii si distribuirii produsului alimentar pizza la domiciliul clientului.

Pizza va fi produsa si livrata in asa mod ca sa-si pastreze gustul si calitatea pana la consumator. Vor exista mai multe feluri de pizza, clientul avand posibilitatea sa comande oricare in cantitatile dorite la un pret accesibil, de minim 10 RON.

Pretul pizzei va fi mai mic sau egal cu preturile de pe piata, insa calitatea produsului nostru va fi net superioara.

Piata potentiala este reprezentata, de persoane de toate varstele, incepand cu copiii de la 5 ani pana la oameni in varsta. Totusi, ne vom axa pe segmentul populatiei cu varste cuprinse intre 18 – 50 de ani.

Conform studiilor intreprinse, piata pe care va activa intreprinderea este o piata in crestere, caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse. In acest moment pe piata din Bucuresti, exista cateva mari firme de productie & comercializare & livrare pizza, insa pe segmentul de piata reprezentat exclusiv de producatorii si distribuitorii de pizza la domiciliu (domeniu pe care dorim sa ne afirmam si noi) exista doar cativa competitori mai importanti: Jerry’s Pizza, Four Star Pizza, Trenta Pizza, Domino’s Pizza, Expres Pizza.

Avantajul competitiv il constituie raportul calitate - pret, rapiditatea de servire si livrare, diversificarea produselor. Vom oferi livrare in toate cartierele bucurestene + in zonele limitrofe, avand astfel un avantaj fata de concurenta, care livreaza numai in anumite zone din oras.

Aspecte financiare: investitia necesara este de 50.000 Euro. Acestia vor fi folositi pentru plata chiriei spatiului de desfasurare a activitatii, procurarea utilajelor de productie si materiei prime necesare.

Profitabilitatea firmei: estimand rezultatele financiare viitoare, speram sa obtinem un profit anual de aproape 30.000 Euro (media pe primii 4 ani), in conditiile de venituri minime si cheltuieli maxime, regimul de lucru fiind de 16 ore pe zi.

Echipa va fi formata din 2 manageri – unul care se va ocupa de problemele financiar-contabile ale firmei, contracte si promovare, iar al doilea va monitoriza vanzarile, se va ocupa de aprovizionare, de asemenea si de angajarea & plata salariatilor. Persoanalul responsabil cu productia si distributia va fi format intr-o prima etapa de 2 bucatari, 2 ajutoare si 4 distribuitori cu autovehicul propriu. Ulterior, estimam o investitie a firmei in autovehicule proprii, inscriptionate cu logo-ul firmei.

2. Descrierea firmei si a initiatorilor

Intreprinderea „Pizza-to-home” este o societate cu raspundere limitata (SRL) si face parte din categoria intreprinderilor mici. Firma este proprietatea a 2 membri asociati care vor lucra si ca manageri responsabili de activitatea firmei.

Scopul intreprinderii este satisfacerea necesitatilor populatiei cu produse alimentare (pizza) si prestarea de servicii prin activitatea de antreprenoriat pentru realizarea intereselor sociale si economice ale membrilor asociati pe baza beneficiului obtinut.

Pentru realizarea scopurilor propuse intreprinderea va practica urmatoarele genuri de activitate:

- producerea si realizarea la comanda a pizzei ;

- livrarea pizzei la domiciliul consumatorului.

Pretul pizzei, precum si pretul livrarii vor fi acceptabile, deoarece segmentul tinta caruia dorim sa ne adresam este cel al populatiei cu varste cuprinse intre 18-50 de ani, cu venituri medii.

Societatea isi va desfasura activitatea intr-un spatiu comercial inchiriat, de aproximativ 75 m2 situat in sectorul 2 al capitalei, in imediata vecinatate a zonei Pietii Obor. Spatiul are o impartire adecvata, nefiind nevoie de modificari;este format dintr-o sala, cea mai mare ca si dimensiune, in care vor fi amplasate cuptoarele, frigiderele si mesele de pregatire a produselor, 2 sali mai mici in care vor functiona birourile celor 2 manageri ,un spatiu de depozitare a materiilor prime si 2 grupuri sanitare.

Cei 2 manageri au varste cuprinse intre 25-35 ani, ambii au experienta in ceea ce priveste administrarea unei afaceri si studii de specialitate (absolventi ai Facultatii de Finante si respectiv Comert).

Investitia initiala de 50.000 euro provine din fondurile proprii ale celor 2 asociati.

3. Descrierea produselor/ serviciilor oferite

Produsul care va fi fabricat de societate si anume pizza va satisface nevoile de consum ale clientilor sai, oferindu-le o gama relativ extinsa de sortimente, cu ingrediente diferite, pentru toate gusturile si preferintele.Produsul este orientat spre satisfacerea nevoilor de zi cu zi, fie zi de lucru, fie zi de sarbatoare.

Vor exista urmatoarele denumiri italiene originale:

Pizza Casei - cu sunca, bacon, mozzarella, ciuperci, masline, ardei, ceapa si rosii;

Pizza Marguerita – cu sos de rosii, extra mozzarella;

Pizza Exotica - cu ananas, ciuperci, masline;

Pizza Vegetariana – cu mozzarella, ciuperci, masilne, rosii, ardei gras, sos de rosii, piper alb;

Pizza Ton - cu peste, usturoi si cascaval;

Pizza Tomato - cu sos din rosii proaspete, cascaval, costita si masline;

Preview document

Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Pizzerie Online - SC Pizza-to-Home SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?