Plan de Afaceri - Restaurantul La Conasu

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - Restaurantul La Conasu.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comert, Economie, Turism

Cuprins

1. Cuprins pag 2
2. Sumar pag 3
3. Descrierea initiatorului pag 4
4. Descrierea produsului oferit pag 5
5. Descrierea pietei si a concurentei pag 7
6. Strategia de marketing propusa pag 9
7. Mobilizarea resurselor necesare pag 9
8. Conducerea afacerii pag 9
9. Ipoteze si riscuri pag 10
10. Plan finaciar pag 11
11. Anexa 1 pag 15
12. Anexa 2 pag 15

Extras din document

1.Sumar

Restaurantul „La Conasu`” se distinge de toate celelalte restaurante printr-un meniu bogat cu specific românesc,vinuri alese la care se adaugă o atmosferă de neuitat.Situat în centrul istoric al Bucureştiului,pe Str. Şepcari nr. 9, zona Lipscani.Este un restaurant ideal pentru un mic dejun, un prânz de afaceri sau o cina romantică. De la salonul vitrat, bucătaria tradiţional românească, mobilierul cu scaune deosebit de confortabile până la vesela de foarte bună calitate şi un personal profesionist şi calificat.Totodată este dotat cu echipamente moderne audio-video şi internet wireless gratuit.Restaurantul „La Conasu`” poate găzdui o serie de evenimente ca:

• Aniversări sau alte evenimente familiale;

• Mese festive cu ocazia sărbătorilor tradiţionale şi a Anului Nou;

• Petreceri etc

punând la dispoziţia clienţilor parcare subterană şi transport gratuit.

Capitalul social total subscris de asociaţi este de 90.000 RON, fiind divizat în 300 părţi sociale egale,fiecare cu o valoare nominală de 300 RON.

Asociaţii au convenit să subscrie şi să deţină părţile sociale după cum urmează: X,Y şi Z vor deţine fiecare 100 de părţi sociale în valoare de 30.000 RON. Capitalul subscris vărsat va fi de 90.000 RON, iar pe langa acesti bani va mai fi dintr-o finantare externa printr-un credit bancar de 30.000 RON

Fiecare dintre cei trei asociati va detine un post de conducere iar resursele umane vor mai numara 6 bucătari; 10 ospătari; 4 portari; 6 conducători auto; 2 femei de serviciu. Resursele materiale vor fi in prima faza -1 teren –primit drept mostenire; 15 mese; 60 de scaune; 4 combine frigorifice; 2 lăzi frigorifice; 3 aragaze; 1 cuptor cu microunde; 1 masina de spalat vase; 500 de tacamuri; 200 de farfurii; 200 de pahare; 20 de fete de masa; 20 de oliviere;

Clienţii vizaţi vor fi turişti, oameni de afaceri, precum si din toate categoriile de vârstă pentru care valoarea tradiţională a specialităţilor româneşti reprezintă un criteriu în alegerea meniului de zi cu zi.

Ultimele statistici din domeniu spun ca piaţa restaurantelor a înregistrat în 2007 o valoare de aproximativ 1,22 miliarde de euro şi se aşteaptă ca în următorii doi ani să atingă pragul de 2 miliarde de euro.Piaţa va rămâne în continuare puternic atomizată, anul trecut înregistrându-se un număr de 5.267 de companii în domeniul restaurantelor, excluzând cafenelele, serviciile foodservice din hoteluri şi catering. Cel mai mare număr de restaurante se înregistrează în Bucuresti, cu 949 de astfel de locaţii şi Constanta, cu 530.Cifra de afaceri a restaurantelor a crescut, în medie, cu 30% anual în perioada 2003-2006, în timp ce cafenelele au crescut în medie cu 34,6% pe an,în perioada amintită.

Constituirea mărcii „Mioriţa” va fi înregistrată la OSIM si se vor incheia parteneriate avand furnizori firme autohtone din domeniul alimentar precum Transavia, Muntenia, Aldis, Kosarom, Pambac, Ursus, Ciucaş, Timişoreana, Cristim.

Restaurantul face parte dintr-un parteneriat de afaceri cu Hotelul „La Conasu`” şi agenţia de turism cu acelaşi nume iar promovarea se va face prin: pliante, afişe, promovare prin intermediul firmelor partenere.

Încasările pe o luna sunt estimate la 96.000(64 clienţi pe lună *50RON=3200RON*30 zile)

În cazul în care afacerea va da faliment lichidatorii vor putea : să vândă bunurile societăţii prin licitaţie publică, să facă tranzacţii, să lichideze şi să încaseze creanţele societăţii chiar în caz de faliment al debitorului, dând chitanţa.

Pe termen lung se urmăreşte dezvoltarea afacerii prin deschiderea unui lanţ de francize în fiecare zonă cu potenţial turistic, astfel încât să se valorifice alimentele tradiţionale din fiecare zonă geografică diferită.

2.Descrierea iniţiatorilor

Cei trei asociaţi în aceasta afacere au avut in trecut tangente cu domeniul alimentatiei publice si stiu anumite aspecte ale afacerii cu restaurante.

3.Descrierea produsului oferit

S.C. „La Conasu” S.R.L. înfiinţată la 1.10.2008, are ca obiect de activitate „Activităţi specifice pentru restaurante şi alimentaţie publică”, conform codului CAEN 5530. Această clasă include: prepararea şi vânzarea la comandă, de mâncăruri calde, inclusiv vânzarea de băuturi care însoţesc masa

Produsele oferite de restaurantul „ La Conasu`” satisfac atât nevoi primare, precum cea de alimentatie fiind oferite produse traditionale precum mamaliga, sarmale etc. precum si nevoi sociale deoarece multe intalniri de afaceri , dar si intalniri personale se pot desfasura intr-un cadru placut , intim.

Pentru a putea demara afacerea avem nevoie de urmatoarele acte:

- cerere – formular tip;

- act identitate – copie;

- certificat de înregistrare conform Legii nr. 359/2004;

- autorizaţia emisă în baza Legii nr. 507/2002 sau Legii nr. 300/2004;

- declaraţie punct de lucru conform ordinului MFP nr. 1329/2004;

- declaraţie pe propria răspundere privind tipul unităţii de alimentaţie publică conform HG nr. 843/1999;

declaraţie-tip pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţia mediului şi protecţia muncii;

- dovada deţinerii spaţiului de desfăşurare a activităţii economice;

- autorizaţia de construire (în cazul efectuării modificărilor de natură constructivă în spaţiul de desfăşurare a activităţii);

- contract de presări servicii salubrizare şi, după caz, ultima factură de plată;

- dovada achitării taxei pentru emiterea autorizaţiei – în valoare de 3000 RON conform HCGMB nr.300/2006 şi achitată la Direcţia Venituri Buget Local Sector 2.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - Restaurantul La Conasu.doc