Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL

Proiect
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6537
Mărime: 36.14KB (arhivat)
Publicat de: Carol Olaru
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Orice întreprinzător are nevoie de un plan de afaceri eficient. Este cel mai important document în conducerea unei afaceri.

Planul de afaceri impune autodisciplina întreprinzătorului. El schiţează filozofia companiei precum şi liniile directoare după care îşi desfăşoară activitatea. Îl obligă pe întreprinzător să gândească şi să cerceteze planurile şi perspectivele pe termen lung ale companiei. Îi impune planificarea detaliată, pas cu pas, a afacerii şi anticiparea problemelor care se pot ivi în fiecare etapă. După demararea afacerii, planul de afaceri menţine atenţia managerilor focalizată asupra obiectivelor majore, nepermiţând ca operaţiunile de zi cu zi să le distragă atenţia de la acestea

1. Sumar

În cele ce urmează vom încerca să realizăm o expresie sintetică a ceea ce vom face.

Afacerea propusă de noi se bazează pe ideea realizării de felicitări, invitaţii şi calendare hand-made şi personalizate.

Produsele vor fi realizate manual şi, eventual, la comandă pentru personalizare, aducând o valoare specială fiecărui produs.

Previziunile promiţătoare ale afacerii se bazează pe faptul că s-a venit cu o idee nouă, oarecum deosebită de cele care deja existau pe piaţă, având drept prim obiectiv realizarea de produse unice, considerând fiecare client unic.

Ipotezele principale ale modelului de afacere sunt acelea că eventualele costuri ale produsului au un nivel scăzut comparativ cu preţul de vânzare al produselor, care are o cotă înaltă pe piaţa produselor de acest gen.

Un alt avantaj al deschiderii acestui gen de afacere este acela că numărul concurenţilor este relativ scăzut, iar numărul persoanelor care apreciază acest gen de produse este în creştere.

A cumpăra o simplă felicitare a ajuns a fi considerat un gest banal în ziua de azi, drept pentru care mica noastră afacere aduce pe piaţă o alternativă prin tipurile de produse pe care le oferă.

Iniţiatorii afacerii sunt tineri, cu spirit inovativ dezvoltat, înclinaţie artistică, dispuşi să îşi asume riscuri, ce vor încerca să compenseze lipsa experienţei cu o motivaţie deosebită.

Sunt studenţi ai ASE şi, deci, şi-au însuşit deja cunoştinţele în domeniu, încercând în acelaşi timp să rămână cat mai realişti în privinţa situaţiei pieţei. Au luat decizia de a deschide această afacere deoarece pe parcursul primului an de facultate au reuşit sa acumuleze informaţii din mai multe domenii, cum ar fi: marketing, management, economia întreprinderii, economie, contabilitate.

Totuşi, ceea ce ne ajuta cel mai mult în dezvoltarea acestei idei este dragostea pentru artă şi talentul în realizarea acestor produse.

În ciuda a tot ceea ce am spus până acum, suntem simpli studenţi şi ne confruntăm cu numeroase impedimente în realizarea acestui proiect. Cel mai important este constituit de lipsa resurselor financiare sau dificultăţile întâlnite în încercarea de a le procura în circumstanţele actuale.

Firma noastră se adresează tuturor categoriilor de clienţi, dar cu precădere celor cu o pregătire educaţională medie şi superioară, atât celor cu posibilităţi medii cât şi ridicate, caracterizaţi printr-un simţ estetic dezvoltat.

Volumul estimat al produselor de acest gen este redus deoarece există un număr redus de întreprinzători care se dedică realizării produselor hand-made. Spre exemplu, în Bucureşti nu există mai mult de 3 competitori ce activează pe piaţa de profil.

În viitor, este posibil ca volumul pieţei să crească deoarece există din ce în ce mai mulţi clienţi care prezintă un interes crescut pentru acest gen de produse.

În încercarea de a ajunge cât mai uşor la consumatori, firma noastră îşi propune parteneriate cu centre de papetărie cunoscute, colaborând cu Diverta, Cărtureşti, Casa retro.

Preview document

Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 20
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 21
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 22
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 23
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 24
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 25
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 26
Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?