Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Orice întreprinzător are nevoie de un plan de afaceri eficient. Este cel mai important document în conducerea unei afaceri.

Planul de afaceri impune autodisciplina întreprinzătorului. El schiţează filozofia companiei precum şi liniile directoare după care îşi desfăşoară activitatea. Îl obligă pe întreprinzător să gândească şi să cerceteze planurile şi perspectivele pe termen lung ale companiei. Îi impune planificarea detaliată, pas cu pas, a afacerii şi anticiparea problemelor care se pot ivi în fiecare etapă. După demararea afacerii, planul de afaceri menţine atenţia managerilor focalizată asupra obiectivelor majore, nepermiţând ca operaţiunile de zi cu zi să le distragă atenţia de la acestea

1. Sumar

În cele ce urmează vom încerca să realizăm o expresie sintetică a ceea ce vom face.

Afacerea propusă de noi se bazează pe ideea realizării de felicitări, invitaţii şi calendare hand-made şi personalizate.

Produsele vor fi realizate manual şi, eventual, la comandă pentru personalizare, aducând o valoare specială fiecărui produs.

Previziunile promiţătoare ale afacerii se bazează pe faptul că s-a venit cu o idee nouă, oarecum deosebită de cele care deja existau pe piaţă, având drept prim obiectiv realizarea de produse unice, considerând fiecare client unic.

Ipotezele principale ale modelului de afacere sunt acelea că eventualele costuri ale produsului au un nivel scăzut comparativ cu preţul de vânzare al produselor, care are o cotă înaltă pe piaţa produselor de acest gen.

Un alt avantaj al deschiderii acestui gen de afacere este acela că numărul concurenţilor este relativ scăzut, iar numărul persoanelor care apreciază acest gen de produse este în creştere.

A cumpăra o simplă felicitare a ajuns a fi considerat un gest banal în ziua de azi, drept pentru care mica noastră afacere aduce pe piaţă o alternativă prin tipurile de produse pe care le oferă.

Iniţiatorii afacerii sunt tineri, cu spirit inovativ dezvoltat, înclinaţie artistică, dispuşi să îşi asume riscuri, ce vor încerca să compenseze lipsa experienţei cu o motivaţie deosebită.

Sunt studenţi ai ASE şi, deci, şi-au însuşit deja cunoştinţele în domeniu, încercând în acelaşi timp să rămână cat mai realişti în privinţa situaţiei pieţei. Au luat decizia de a deschide această afacere deoarece pe parcursul primului an de facultate au reuşit sa acumuleze informaţii din mai multe domenii, cum ar fi: marketing, management, economia întreprinderii, economie, contabilitate.

Totuşi, ceea ce ne ajuta cel mai mult în dezvoltarea acestei idei este dragostea pentru artă şi talentul în realizarea acestor produse.

În ciuda a tot ceea ce am spus până acum, suntem simpli studenţi şi ne confruntăm cu numeroase impedimente în realizarea acestui proiect. Cel mai important este constituit de lipsa resurselor financiare sau dificultăţile întâlnite în încercarea de a le procura în circumstanţele actuale.

Firma noastră se adresează tuturor categoriilor de clienţi, dar cu precădere celor cu o pregătire educaţională medie şi superioară, atât celor cu posibilităţi medii cât şi ridicate, caracterizaţi printr-un simţ estetic dezvoltat.

Volumul estimat al produselor de acest gen este redus deoarece există un număr redus de întreprinzători care se dedică realizării produselor hand-made. Spre exemplu, în Bucureşti nu există mai mult de 3 competitori ce activează pe piaţa de profil.

În viitor, este posibil ca volumul pieţei să crească deoarece există din ce în ce mai mulţi clienţi care prezintă un interes crescut pentru acest gen de produse.

În încercarea de a ajunge cât mai uşor la consumatori, firma noastră îşi propune parteneriate cu centre de papetărie cunoscute, colaborând cu Diverta, Cărtureşti, Casa retro.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC S-Gift SRL.doc