Plan de afaceri scoala de soferi

Imagine preview
(8/10)

Acest proiect trateaza Plan de afaceri scoala de soferi.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

Titlu: Deschiderea școlii de șoferi categoria B – S.C. Good Driving S.A.

Scop: Pregătirea corespunzatoare a clienților în vederea obținerii permisului auto categoria B

Obiective:

- Acoperirea a 5% din cererea de pe piața școlilor de șoferi

- Pregătirea temeinică a cursanților pentru ca aceștia să fie cât mai bine pregătiți în trafic – stop accidentelor rutiere

- Dezvoltarea continuă a tehnicii de predare și înnoirea constantă a parcului auto

- Preocuparea permanentă pentru atingerea celui mai bun raport calitate-preț

Capacitatea de realizare a proiectului:

Firma S.C. Good Driving se va constitui sub forma S.A., având un capital social 80.000 de roni. Capitalul social a fost vărsat integral la banca BCR. Se înregistrează la Registrul Comerțului din cadrul Municipiului București. Pentru investițiile planificate se va deschide o linie de creditare în valoare de 100.000 euro la banca BCR.

S.C. Good Driving S.A. este administrată de către asociați, ei având puteri depline, drepturi egalei ce le vor exercita împreună în conformitate cu prevederile legale. Asociații-administratori suportă pierderile și beneficiază de profit în mod egal. În cazul lichidării sau dizolvării societății acestea se vor face de asemenea în conformitate cu prevederile legale.

Conducerea societății este formată din:

- Președintele consiliului de administrație, Constantin Grigore, în vărstă de 45 de ani, absolvent studii juridice, cu o vechime în funcție de 10 ani și o experiență profesională de 21 de ani, care îndeplinește și funcția de profesor de legislație rutieră.

- Membru al consiliului de administrație, Nicoleta Iancu, 35 de ani, director financiar, cu o experiență profesională de 10 ani și o vechime în funcție de 12 ani.

- Membru al consiliului de administrație, Ovidiu Anton, 57 de ani, instructor auto, cu o experiență profesională de 31 de ani și o vechime în funcție de 2 ani.

Piața și comercializarea produselor

Produse și servicii:

- Curs complet: 599 lei, care cuprinde atât cele 30 de ore de conducere auto (minim), cât și instruire în ceea ce privește: cunoașterea autoturismului, măsurile de prim ajutor, cunoașterea legislației.

- Ore suplimentare (completare curs) – 30 lei/50 min

- Ore suplimentare (posesor permis) – 35 lei/50 min

- Închiriere mașină pentru examen – 100 lei

Pentru persoanele juridice se oferă un discount de 10% la un grup de 5 persoane înscrise la cursul complet.

Tarifele practicate de către firma S.C. Good Driving S.A. sunt comparativ mai mici față de concurență. În plus, experiența vastă în domeniu a instructorilor noștri și a conducerii ne recomandă ca pornind cu un avantaj pe piața serviciilor de acest fel. Cursul complet prezintă o abordare nouă, modernă și atractivă de asimilare a cunoștințelor auto, preocuparea pentru o înțelegere corectă a traficului rutier stând la baza metodologiei de lucru.

Piața:

Piața vânzărilor de automobile s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, datorită creșterii masive de mașini noi sau second-hand, cât și a pieței de desfacere a autoturismelor produse în țară. Chiar daca există un număr relativ mare de școli de șoferi, piața nu a ajuns încă la saturație.

Peste 65% dintre potențialii clienți ai școlilor de șoferi amatori sunt tineri între 18-30 ani, de ambe sexe. Restul de 35% este constituit din persoane de până la 50 de ani, în marea lor majoritate bărbați.

Firma se bazează atât pe persoane fizice, cât și juridice. Diferite firme precum S.C. Andami Comp S.R.L., S.C. Macromex S.R.L., S.C. Lucris S.R.L. și S.C. Rasig Group S.R.L. își vor trimite anual un număr de angajați pentru a urma cursurile școlii noastre de șoferi. Aceste firme vin la recomandarea domnului Constantin Grigore, președinte al consiliului de administrație, cu care colaborează încă din anul 2007.

Clienții firmei vor fi în special locuitori ai Municipiului București și ai Județului Ilfov.

Cerințele consumatorilor:

A ști să conduci a devenit astăzi, pentru toată lumea, dintr-un lux, ceva firesc și necesar. Majoritatea locurilor de muncă din prezent presupun existența carnetului de conducere. Ofertele atractive și la îndemână de autoturisme noi și second-hand fac și ele ca numărul persoanelor care își doresc carnetul de conducere să crească an de an, a avea permis de conducere devenind o extensie a omului modern, iar tinerii sunt primii interesați de acest aspect. De aceea, mulți doresc să aibă carnetul de conducere, chiar dacă nu au mașină, cu preponderență băieții, pentru care a avea permis a devenit la fel de prestigios ca satisfacerea stagiului militar în trecut.

Nișa de piață:

Nișa de piață este reprezentată de doritorii de permis auto categoria B care dispun de un buget restrâns, perioada de criză economică făcând ca numărul acestora să fie unul semnificativ.. Școala de șoferi S.C. Good Driving S.A. vine în întâmpinarea lor printr-o ofertă accesibilă de tarife, prețurile mici practicate făcând parte din strategia de intrare pe piața școlilor de șoferi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afaceri scoala de soferi.docx