Plan de afaceri Smart Cafe

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de afaceri Smart Cafe.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 27 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Olivia State

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

I. Sinteza planului de afaceri 4
Descrierea companiei 4
Misiunea companiei 4
Produse şi servicii 4
Concurenţă şi piaţă 5
Previziuni financiare 5
II. Poziţia actuală 6
Misiunea cafenelei 6
Management şi personal 6
Servicii 6
Garanţii şi asigurarea calităţii 7
III. Cercetarea pieţei 7
Concurenţa 7
Aria geografică 8
Descrierea pieţei 8
Publicul ţintă 9
Analiza PESTLE 9
Analiza SWOT 10
IV. Strategia de afaceri 11
Stimulente oferite clienţilor 11
Publicitate şi promovare 11
Vânzări 11
V. Activitatea 12
Sediul 12
Program de lucru 12
Echipament 12
Personal 12
VI. Planul financiar al afacerii 13
Cheltuieli cu investiţia iniţială 13
Cifra de afaceri 15
VII. Managementul afacerii 17
Sistemul de contabilitate 17
Controlul calităţii 17
Obiective pe termen lung 17

Extras din document

I. Sinteza planului de afaceri

Descrierea companiei

Societatea SMART CAFE, persoană juridică română, a fost înfiinţată pe data de 1 iunie 2013, având ca obiect principal de activitate vânzarea de băuturi, cu consumarea în local, cu sau fără program distractiv (CAEN 554), cu sediul în Bucureşti, Bulevardul Regina Elisabeta, nr 12.

Conducerea cafenelei este asigurată de către cei doi asociaţi, Constantin Maria şi Cîrciumaru Teodora, care au pus bazele acestei societăţi şi au contribuit cu 100 000 euro din capitalul necesar pornirii acestei afaceri. Restul de capital necesar 30 000 euro a fost obţinut dintr-un credit bancar pe 10 ani.

Obiectivul principal al companiei este să îşi dobândească şi extindă notorietatea la nivelul întregii ţări, dar pe lângă acest obiectiv de durată, actuala atenţie a cafenelei se îndreaptă spre atragerea şi fidelizarea unui număr cât mai mare de clienţi şi recuperarea investiţiei făcute în maxim 2 ani.

Misiunea companiei

O cafenea este un loc ce atrage atât oameni de afaceri, bancheri, cât şi studenţi, tineri sau persoane care preferă să socializeze sau să-şi petreacă pauza de la serviciu într-un loc ce pune la dispoziţie cafea, presă şi internet wireless.

Societatea SMART CAFE îşi propune crearea unei cafenele care să satisfacă pretenţiile şi nevoile unui consumator de cafea, într-o ambianţă deosebită, în care produsele şi serviciile sunt de calitate superioară.

Produse şi servicii

Gama de produse oferite de societate au la bază cafeaua: de la cafele clasice (espresso, cappuccino, cafe latte, marocchino, etc), până la cocktailuri originale, precum Comfort Coffee, Frozen Irish Coffee, Hot Dylan, Scrump Coffee, Boston Carribean Coffee etc. Oferta este completată de un meniu cuprinzător de ceaiuri aromate calde şi reci, de băuturi alcoolice şi non-alcoolice. Pe lângă toate acestea, clienţilor li se pot oferi diferite gustări de patiserie, prăjituri, sandwich-uri sau îngheţată.

Pentru toate aceste produse se va lucra exclusiv cu furnizori de încredere, de cafea, băuturi, îngheţată, iar pentru produsele de patiserie şi prajituri am semnat contract cu cofetăria Caramel, care dispune de un laborator propriu cu experienţă, în domeniul patiseriei şi prăjiturilor.

La toată această ofertă de produse se adaugă şi o serie de servicii, destinate a îmbunătăţi atmosfera din cafenea şi pentru a ajuta la destinderea clienţilor. Aceste servicii includ acces gratuit la internet wireless şi la anumite ziare şi reviste mondene, precum şi organizarea, în timpul săptămânii a unor seri tematice (karaoke, muzica live, etc.). De asemenea, spaţiul cafenelei va putea fi închiriat pentru petreceri private, parţial sau în întregime.

Întreaga gamă de produse şi servicii oferite se bucură de calitatea superioară, calitate bazată pe experienţa şi profesionalismul furnizorilor noştri.

Concurenţă şi piaţă

Câştigurile mari ale cafenelelor le-au transformat în cele mai profitabile business-uri din industria HORECA (n.r. hoteluri, catering, restaurante), devenind astfel o investiţie la modă printre oamenii de afaceri din România. Cu un ritm de creştere de peste 35% anual, piaţa cafenelelor va mai cunoaşte încă trei-patru ani de extindere accentuată, conform estimărilor principalilor jucători din domeniu.

Potrivit unui studiu efectuat de compania Visionwise Consulting, ca model de business, cafenelele sunt afaceri cu marje operaţionale mari, în mod sigur mai mari decât în cazul unui restaurant mediu. ,,Acest fapt se datorează costurilor variabile considerabil mai mici şi unui management al stocurilor care pune mai puţină presiune pe cash-flow”, spune Andrei Iordache, consultant la Visionwise Consulting.

În prezent, Bucureştiul deţine aproximativ 500 de cafenele, ceea ce presupune o cafenea la 7000 de bucureşteni, fiecare locaţie primind zilnic, în medie, între 300 - 500 de clienţi. Totuşi numărul clienţilor variază în funcţie de oră, de zi, de zonă. Astfel, în timpul săptămânii cel mai mare număr de clienţi se numără dimineaţa, în zonele centrale, şi de pe lângă universităţi, dat fiind faptul că studenţii reprezintă o parte importantă a publicului ţintă. De asemenea, numărul clienţilor este vizibil mai mare în week-end, cafenelele atrăgând şi alte categorii de consumatori, care doresc, pe lângă savurarea unei cafele, şi relaxare după o săptămână de muncă.

Principala caracteristică a pieţei de cafenele din Bucureşti este fragmentarea acesteia între lanţuri mari de cafenele, care aplică aceleaşi standarde în toate locaţiile, şi cafenelele mai mici, individuale, cu un grad mai mic sau mai mare de specializare într-un anumit domeniu.

În ceea ce priveşte concurenţa, aceasta este destul de acerbă, dat fiind numărul mare de cafenele din Bucureşti, mai ales din unele zone (Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Universitate, Herăstrău etc), concurenţă care diferă în funcţie de dimensiunile de piaţă, preţuri practicate, locaţie etc. Principalele cafenele concurente pentru SMART CAFÉ sunt cele situate în zona Lipscani-Universitate, dat fiind faptul că acestea sunt cele mai apropiate fizic, şi anume : Arcade Cafe; Coffee Right; Cream Cafe; Turabo Cafe; Jos Palaria; Coyote Cafe; Cafeneaua Actorilor; Living Room; Cafe Deko; Cooffe Grind; Studio Cafe; Market 8.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afaceri Smart Cafe.docx

Alte informatii

Academia de Studii Economice din Bucureşti Facultatea Business şi Turism