Plan de afaceri Smart Cafe

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6601
Mărime: 51.97KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Olivia State
Academia de Studii Economice din Bucureşti Facultatea Business şi Turism

Cuprins

  1. I. Sinteza planului de afaceri 4
  2. Descrierea companiei 4
  3. Misiunea companiei 4
  4. Produse şi servicii 4
  5. Concurenţă şi piaţă 5
  6. Previziuni financiare 5
  7. II. Poziţia actuală 6
  8. Misiunea cafenelei 6
  9. Management şi personal 6
  10. Servicii 6
  11. Garanţii şi asigurarea calităţii 7
  12. III. Cercetarea pieţei 7
  13. Concurenţa 7
  14. Aria geografică 8
  15. Descrierea pieţei 8
  16. Publicul ţintă 9
  17. Analiza PESTLE 9
  18. Analiza SWOT 10
  19. IV. Strategia de afaceri 11
  20. Stimulente oferite clienţilor 11
  21. Publicitate şi promovare 11
  22. Vânzări 11
  23. V. Activitatea 12
  24. Sediul 12
  25. Program de lucru 12
  26. Echipament 12
  27. Personal 12
  28. VI. Planul financiar al afacerii 13
  29. Cheltuieli cu investiţia iniţială 13
  30. Cifra de afaceri 15
  31. VII. Managementul afacerii 17
  32. Sistemul de contabilitate 17
  33. Controlul calităţii 17
  34. Obiective pe termen lung 17

Extras din proiect

I. Sinteza planului de afaceri

Descrierea companiei

Societatea SMART CAFE, persoană juridică română, a fost înfiinţată pe data de 1 iunie 2013, având ca obiect principal de activitate vânzarea de băuturi, cu consumarea în local, cu sau fără program distractiv (CAEN 554), cu sediul în Bucureşti, Bulevardul Regina Elisabeta, nr 12.

Conducerea cafenelei este asigurată de către cei doi asociaţi, Constantin Maria şi Cîrciumaru Teodora, care au pus bazele acestei societăţi şi au contribuit cu 100 000 euro din capitalul necesar pornirii acestei afaceri. Restul de capital necesar 30 000 euro a fost obţinut dintr-un credit bancar pe 10 ani.

Obiectivul principal al companiei este să îşi dobândească şi extindă notorietatea la nivelul întregii ţări, dar pe lângă acest obiectiv de durată, actuala atenţie a cafenelei se îndreaptă spre atragerea şi fidelizarea unui număr cât mai mare de clienţi şi recuperarea investiţiei făcute în maxim 2 ani.

Misiunea companiei

O cafenea este un loc ce atrage atât oameni de afaceri, bancheri, cât şi studenţi, tineri sau persoane care preferă să socializeze sau să-şi petreacă pauza de la serviciu într-un loc ce pune la dispoziţie cafea, presă şi internet wireless.

Societatea SMART CAFE îşi propune crearea unei cafenele care să satisfacă pretenţiile şi nevoile unui consumator de cafea, într-o ambianţă deosebită, în care produsele şi serviciile sunt de calitate superioară.

Produse şi servicii

Gama de produse oferite de societate au la bază cafeaua: de la cafele clasice (espresso, cappuccino, cafe latte, marocchino, etc), până la cocktailuri originale, precum Comfort Coffee, Frozen Irish Coffee, Hot Dylan, Scrump Coffee, Boston Carribean Coffee etc. Oferta este completată de un meniu cuprinzător de ceaiuri aromate calde şi reci, de băuturi alcoolice şi non-alcoolice. Pe lângă toate acestea, clienţilor li se pot oferi diferite gustări de patiserie, prăjituri, sandwich-uri sau îngheţată.

Pentru toate aceste produse se va lucra exclusiv cu furnizori de încredere, de cafea, băuturi, îngheţată, iar pentru produsele de patiserie şi prajituri am semnat contract cu cofetăria Caramel, care dispune de un laborator propriu cu experienţă, în domeniul patiseriei şi prăjiturilor.

La toată această ofertă de produse se adaugă şi o serie de servicii, destinate a îmbunătăţi atmosfera din cafenea şi pentru a ajuta la destinderea clienţilor. Aceste servicii includ acces gratuit la internet wireless şi la anumite ziare şi reviste mondene, precum şi organizarea, în timpul săptămânii a unor seri tematice (karaoke, muzica live, etc.). De asemenea, spaţiul cafenelei va putea fi închiriat pentru petreceri private, parţial sau în întregime.

Întreaga gamă de produse şi servicii oferite se bucură de calitatea superioară, calitate bazată pe experienţa şi profesionalismul furnizorilor noştri.

Concurenţă şi piaţă

Câştigurile mari ale cafenelelor le-au transformat în cele mai profitabile business-uri din industria HORECA (n.r. hoteluri, catering, restaurante), devenind astfel o investiţie la modă printre oamenii de afaceri din România. Cu un ritm de creştere de peste 35% anual, piaţa cafenelelor va mai cunoaşte încă trei-patru ani de extindere accentuată, conform estimărilor principalilor jucători din domeniu.

Potrivit unui studiu efectuat de compania Visionwise Consulting, ca model de business, cafenelele sunt afaceri cu marje operaţionale mari, în mod sigur mai mari decât în cazul unui restaurant mediu. ,,Acest fapt se datorează costurilor variabile considerabil mai mici şi unui management al stocurilor care pune mai puţină presiune pe cash-flow”, spune Andrei Iordache, consultant la Visionwise Consulting.

În prezent, Bucureştiul deţine aproximativ 500 de cafenele, ceea ce presupune o cafenea la 7000 de bucureşteni, fiecare locaţie primind zilnic, în medie, între 300 - 500 de clienţi. Totuşi numărul clienţilor variază în funcţie de oră, de zi, de zonă. Astfel, în timpul săptămânii cel mai mare număr de clienţi se numără dimineaţa, în zonele centrale, şi de pe lângă universităţi, dat fiind faptul că studenţii reprezintă o parte importantă a publicului ţintă. De asemenea, numărul clienţilor este vizibil mai mare în week-end, cafenelele atrăgând şi alte categorii de consumatori, care doresc, pe lângă savurarea unei cafele, şi relaxare după o săptămână de muncă.

Principala caracteristică a pieţei de cafenele din Bucureşti este fragmentarea acesteia între lanţuri mari de cafenele, care aplică aceleaşi standarde în toate locaţiile, şi cafenelele mai mici, individuale, cu un grad mai mic sau mai mare de specializare într-un anumit domeniu.

În ceea ce priveşte concurenţa, aceasta este destul de acerbă, dat fiind numărul mare de cafenele din Bucureşti, mai ales din unele zone (Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Universitate, Herăstrău etc), concurenţă care diferă în funcţie de dimensiunile de piaţă, preţuri practicate, locaţie etc. Principalele cafenele concurente pentru SMART CAFÉ sunt cele situate în zona Lipscani-Universitate, dat fiind faptul că acestea sunt cele mai apropiate fizic, şi anume : Arcade Cafe; Coffee Right; Cream Cafe; Turabo Cafe; Jos Palaria; Coyote Cafe; Cafeneaua Actorilor; Living Room; Cafe Deko; Cooffe Grind; Studio Cafe; Market 8.

Preview document

Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 1
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 2
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 3
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 4
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 5
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 6
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 7
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 8
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 9
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 10
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 11
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 12
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 13
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 14
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 15
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 16
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 17
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 18
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 19
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 20
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 21
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 22
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 23
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 24
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 25
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 26
Plan de afaceri Smart Cafe - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri Smart Cafe.docx

Alții au mai descărcat și

Magazine Online

INTRODUCERE: Odată cu dezvoltarea Internetului, comerţul on-line a luat amploare antrenând din ce în ce mai mulţi jucători pe piaţă. Mediul de...

Planul de afaceri al SC Alma SRL cu privire la producția produselor de panificație

Afacerea si conducerea Introducere A te hotărî că este timpul sa fii propriul tău sef reprezintă un punct cotitor in viată; deoarece nu vei sti...

Studiu de Caz la SC Food Impex SA

Introducere Firmele sunt tot mai mult obligate să-şi restructureze radical obiectivele şi strategiile de piaţă. De unde anterior ele operau în...

Plan de Afaceri - After School

Educatia copilului dumneavoastra este foarte importanta, mai ales in lumea in care traim. - Doriti sa va stiti copilul in siguranta dupa...

Analiza Pieței Cafelei

Capitolul I. Despre cafea 1.1 Scurt istoric al produsului la nivel mondial şi naţional Cafeaua este o băutură apreciată de milioane de oameni din...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Analiza Pest și SWOT

Analiza PEST PEST – Political, Economic, Social and Technological (factors); Acronimul PEST apare uneori STEP; Analiza PEST: instrument util...

Ai nevoie de altceva?