Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4126
Mărime: 157.55KB (arhivat)
Publicat de: Radu Olaru
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. Analiza mediului extern al organizaţiei 3
  3. Mediul demografic 3
  4. Mediul economic 3
  5. Mediul tehnologic 3
  6. Mediul politic 4
  7. Mediul legislativ 4
  8. Mediul cultural 4
  9. Analiza mediului intern al organizaţiei 5
  10. Furnizori 5
  11. Clienţii 5
  12. Concurenţii 6
  13. Personalul 6
  14. Obiective 7
  15. Obiective calitative: 7
  16. Obiective cantitative: 7
  17. Strategii 8
  18. Strategii generale 8
  19. Strategii ale activităţii de afaceri (concurenţiale) 8
  20. Strategii funcţionale 9
  21. Strategii de marketing 9
  22. Elaborarea programului de acţiune 11
  23. Evaluarea şi controlul 13
  24. Concluzie 14
  25. Bibliografie 15

Extras din proiect

Introducere

Am ales să fac un plan de afaceri pentru un restaurant cu specific vegetarian.

Consider că sunt foarte puţine restaurante în România care să ofere un meniu variat şi sănătos, vegetarian, astfel, cei care sunt vegetarieni sau ţin diferite diete, nu au multe opţiuni la dispoziţie. Cred că prin mai multe astfel de restaurante s-ar promova un stil de viaţă mai sănătos, iar pentru întreprinzători, această idee înseamnă o foarte bună oportunitate de afaceri, mai ales daca vin cu preţuri accesibile, deoarece sunt foarte puţine magazine şi restaurante cu specific vegetarian în România, aşadar avem în faţă o piaţă nouă, gata să fie explorată şi exploatată.

Scopul principal al restaurantului este de a arăta că alternativa naturală a obţinerii preparatelor alimentare nu privează în nici un fel tradiţia la nivelul gustului sau al bucuriei servirii mesei, dar ne aduce şi aportul de săruri minerale, proteine, glucide, lipide, zaharuri, vitamine şi mai ales enzime.

Restaurantul trebuie să fie situată într-o zonă intens circulată, inclusiv de turişti. Ar putea fi amplasat pe strada Republicii.

Decorul ar fi în concordanţă cu specificul restaurantului, eventual zugrăvit în verde, culoarea naturii, cu multe plante decorative, cu mobilier din lemn, muzică relaxantă şi ambianţă plăcută.

Restaurantul trebuie să aibă un meniu ovo-lacto-vegetarian şi unul strict vegetarian, ambele foarte complexe, oferind informaţii nutriţionale complete despre fiecare preparat şi informaţii despre provenienţa materiei prime. De asemenea se vor organiza cursuri gratuite de nutriţie pentru o alimentaţie sănătoasă. Restaurantul va avea şi un bar unde se vor servi fresh-uri de fructe şi legume. În incinta restaurantului nu se va fuma şi nu se vor consuma preparate din carne.

Analiza mediului extern al organizaţiei

Mediul demografic

Datorită specificului activităţii sale, firma trebuie să ia în considerare indicatori cum sunt: numărul populaţiei, structura pe grupe de vârstă, pregătire profesională, religie, cultură, repartizarea teritorială şi pe medii a populaţiei. Analiza unor astfel de caracteristici ale mediului demografic este deosebit de importantă în a evalua dimensiunile cererii populaţiei şi a pieţei întreprinderii. Un astfel de restaurant trebuie plasat într-un loc cât mai aglomerat, de preferat un loc care este frecventat şi de turişti.

Mediul economic

Toţi factorii economici care afectează populaţia afectează în mod indirect şi firma, deoarece scade puterea de cumpărare şi scad veniturile gospodăriilor, astfel consumatorii cumpără mai puţin, scade numărul clienţilor astfel scade şi profitul firmei. Principali factori economici care afectează firma sunt: TVA-ul, rata dobânzii, rata inflaţiei, cursurile de schimb valutar, deficitul bugetar, produsul naţional brut şi alţi indicatori macroeconomici, modelele de consum ale populaţiei, rata şomajului, fluctuaţia preţurilor la materii prime etc. Totuşi activitatea unui restaurant nu este atât de afectată de situaţiile economice nefavorabile ca şi firmele din alte domenii de activitate, deoarece oamenii trebuie să mănânce indiferent de situaţia economică, iar dacă restaurantul va practica nişte preţuri accesibile şi va adopta strategii foarte bune, va avea doar de câştigat şi de pe urma situaţiilor economice nefavorabile.

Mediul tehnologic

Factorii tehnologici care pot influenţa activitatea întreprinderii: viteza de transfer a tehnologiilor, rata de înnoire a produselor, rata de înlocuire a echipamentelor, rata de înlocuire a capacităţilor de producţie, dotarea tehnică a producţiei. Restaurantul trebuie să înţeleagă evoluţia tehnologică şi să folosească influenţa atât a efectelor pozitive cât şi a celor negative, transformându-le în atuuri pentru satisfacerea nevoilor consumatorilor săi. În acelaşi timp ea trebuie să ducă o politică de minimizare a efectelor negative ale progresului tehnologic în sfera sa de activitate, deoarece acesta ar interfera cu principiile şi obiectivele acestui gen de restaurant. Un astfel de restaurant nu este foarte tehnologizat , aşadar factorii tehnologici nu afectează foarte mult activitatea firmei.

Mediul politic

Deciziile de marketing şi, în general, activitatea comercială sunt puternic afectate de mediul politic. Războaiele, conflictele dintre partide sau campaniile de alegeri locale sau naţionale pot aduce schimbări importante pe piaţă şi, implicit, în deciziile de marketing. Promulgarea sau abrogarea unor legi, decrete, ordonanţe şi hotărâri pot genera oportunităţi sau constrângeri pentru firmă, pentru furnizorii săi sau pentru clienţii săi.

Pe lângă influenţele diverse pe care le are politicul în viaţa agenţilor economici dintr-o ţară, puterea politica poate acţiona şi în plan extern pentru favorizarea sau doar protejarea unor firme din interior, prin mijloace ca: instituirea unor bariere vamale protecţioniste, crearea unor avantaje concurenţiale prin subvenţii de la stat (de ex în agricultură). De asemenea, în dorinţa atragerii investiţiilor străine, guvernul unei ţări poate crea facilităţi care să contureze un mediu investiţional propice dezvoltării unor afaceri profitabile.

Preview document

Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 1
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 2
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 3
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 4
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 5
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 6
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 7
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 8
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 9
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 10
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 11
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 12
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 13
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 14
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 15
Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Planificarea Deschiderii unui Restaurant cu Specific Vegetarian.doc

Alții au mai descărcat și

Importanța legumelor

Argument Legumele şi fructele în stare proaspată sau prelucrată sunt produse indispensabile, datorită valorii lor nutritive şi gustative...

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?