Planul Comercial al Braziliei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Planul Comercial al Braziliei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Introducere - 3 -
I. Descrierea generală a tării - 4 -
II. Politica comercială - 7 -
III. Structura importurilor si exporturilor - 10 -
Concluzii - 15 -
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Brazilia nu este o ţară a viitorului, ci este o ţară a prezentului, o mare fereastra de oportunităţi deschisă celor care doresc să colaboreze cu unul din protagoniştii globalizării, celor care au nu numai dragostea faţă de cultură şi civilizaţia unui spaţiu latin, ci şi pentru cei cu simţul afacerilor.

Din punct de vedere economic, Brazilia a învăţat că stabilizarea preţurilor nu este uşoară şi trebuie ajustări fiscale. Pentru ca Brazilia să se întoarcă la o creştere a economiei, pe care mulţi o privesc ca un drept, numeroase schimbări trebuie să aibă loc.

Mai întâi, deficitul sectorului public trebuie redus substanţial. Acest lucru poate fi realizat fără a impune costuri ridicate societăţii, de exemplu, prin privatizarea întreprinderilor de stat ineficiente.

În al doilea rând, Brazilia s-a îndreptat către o economie mai deschisă oferind prospectul de creştere a eficienţei economice şi asigurând intrarea unor noi resurse în activitate, în care Brazilia are o puternică poziţie internaţională competitivă. Protecţionismul în mai multe sectoare cheie a impus costuri ridicate consumatorilor brazilieni.

O contribuţie notabilă în economia Braziliei s-a observat prin deschiderea pe piaţa mondială prin iniţiativele comerţului regional sau prin reducerea restricţiilor comerciale.

În final, Brazilia ar putea deveni o ţară prospera din punct de vedere economic dacă ar elimina marile inegalităţi în ceea ce priveşte distribuirea veniturilor.

În sectorul privat, firmele investesc, oferă locuri de muncă şi îmbunătăţesc producţia. Acestea duc la creşterea şi extinderea oportunităţilor pentru populaţia săracă. De aceea guvernul a implementat reforme, inclusiv programe de macrostabilizare, liberalizarea preţurilor, privatizarea şi liberalizarea comerţului internaţional.

O putere industrială, Brazilia a făcut mari progrese în reducerea inegalităţii sociale şi economice, care sunt cauza şi consecinţa sărăciei ce continua să afecteze milioane de oameni.

Trecând prin turbulenţe economice internatioanale, crize energetice în ultimii ani, Brazilia a luat măsuri dure pentru combaterea sărăciei. A luat decizii de extindere a exporturilor, reducând barierele comerciale internaţionale.

Brazilia a avut rezultate foarte bune în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Succesele i-au determinat pe brazilieni să continue reformele, oferindu-le săracilor mai multe oportunităţi. În ciuda impresionantele rezultate obţinute de Brazilia, 15 % din populaţia sa sunt săraci, însumând 22 % din PNB.

I. Descrierea generală a ţării

Brazilia este a 9-a putere economică mondială conform Produsului Intern Brut.

În prezent Brazilia se situează printre primele 20 tări exportatoare din lume. Brazilia este apreciată ca o tară cu mare potential, precum Rusia, Índia si China, făcând parte din asa numitul grup BRIC, al tărilor emergente. Política externă adoptată de către Brazilia priorizeaza aliantele dintre tările în curs de dezvoltare, pentru a negocia cu tările bogate.

Nume oficial al ţării

República Federativa do Brasil

Republica Federală a Braziliei

Localizare geografică

Brazilia este situată în partea central-estică a Americii de Sud. Ea este a 5-a mare putere a lumii că întindere (după Rusia, Canada, Statele Unite şi China) şi a 8-a ca forţa economică.Ţară este traversatã de Ecuator în apropiere de Macapa şi de Tropicul Capricornului în apropiere de São Paulo. Ecuador şi Chile sunt singurele tari din America de Sud cu care Brazilia nu are granita comunã, având 10 vecini: Guyana Francezã, Surinam, Guyana, Venezuela, Columbia, Bolivia, Peru, Uruguay, Paraguay şi Argentina.

Suprafaţa şi provincii administrative

Suprafaţa : Cu cei 8.511.965 km² ai săi, Brazilia este cea mai mare ţară din America Latină, acoperind 47,3% din suprafaţa acestui continent. Dimensiunea maximă de la nord la sud este de 4395 km, iar de la est la vest de 4319 km. Coasta atlantică a Braziliei are o lungime de 7367 km. Conform surselor IBGE suprafaţa totală (cu insule) este de 8.547.000. km2

Fisiere in arhiva (1):

  • Planul Comercial al Braziliei.doc