Practică la SC Hit Trading SRL

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3015
Mărime: 51.90KB (arhivat)
Publicat de: Minodora Tamaș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marin Felea

Cuprins

  1. APRECIERE
  2. INTRODUCERE
  3. PARTEA I. PREZENTAREA COMPANIEI S.C. HIT TRADING S.R.L.
  4. SCURT ISTORIC
  5. DESCRIERE GENERALĂ
  6. PROGRAM INFORMATIC UTILIZAT
  7. PARTEA A II-A. ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE PE PARCURSUL STAGIULUI DE PRACTICĂ
  8. PARTEA A III-A. MONOGRAFIE CONTABILĂ
  9. ÎNREGISTRAREA OPERAŢIILOR ÎN CONTABILITATE
  10. ÎNTOCMIREA REGISTRULUI CARTEA MARE
  11. PREZENTAREA DOCUMENTELOR AFERENTE
  12. CONCLUZII
  13. BIBLIOGRAFIE
  14. ANEXE

Extras din proiect

Pe parcursul perioadei 04.05.2009 – 19.05.2009, am optat să efectuez stagiul de practică în cadrul departamentului financiar – contabil al companiei S.C. HIT TRAGING S.R.L., unde am avut posibilitatea să cunosc mai multe informaţii despre organizarea şi activităţile efectuate de către aceasta. În urma stagiului, am întocmit prezentul raport, în cadrul căruia am încercat să abordez diverse aspecte legate de particularităţile evidenţei contabile din companie.

Motivul pentru care am ales să fac practică în acest departament este unul de interes personal, anume că, pe viitor, mă interesează o formare profesională în domeniu. Am absolvit Colegiul Economic “Ion Ghica” din Brăila, pe parcursul căruia am obţinut un Atestat în evidenţă contabilă. Pe viitor, dorind să urmez un program de masterat în management financiar - contabil, am considerat că-mi va fi de mare folos acest stagiu de practică. Cunoscând deja contabilul şef al companiei, mi-a fost destul de uşor să urmăresc îndeaproape activităţile firmei, mi-au fost oferite informaţii despre modalitătile de efectuare a diferitelor operaţiuni de încasare şi plată, despre utilizarea documentelor folosite în cadrul acestora şi mi s-a permis să completez şi să verific diverse documente justificative, cum ar fi : ordinul de compensare, cecul barat, ordinul de plată, nota contabilă şi o serie de facturi, lucru de care nu eram

straină. Am studiat şi discutat despre planurile de investiţii, balanţele de verificare lunare, ştatele de plată, prelevările la fondurile publice şi organizarea şi efectuarea controlului financiar intern.

Unele segmente sunt abordate mai pe larg, altete mai restrâns, datorită faptului că firma este relativ mică, iar activitatea sa nu se confruntă cu fenomene sau procese deosebite.

Am ales şi am tratat cu multă placere şi interes această temă deopotriva fundamentală, utilă şi captivantă pentru practica şi teoria contabilă, cu dorinţa de a aduce un plus de cunoaştere în acest domeniu.

Tema este incitantă prin actualitatea, extinderea şi importanţa ei, necesitând o laborioasă munca de cercetare şi documentare, de coroborare şi asamblare a informaţiilor şi cunoştinţelor necesare dezvoltării ei.

PARTEA I. PREZENTAREA COMPANIEI

S.C. HIT TRADING S.R.L.

SCURT ISTORIC

Societatea a fost înfiinţată în data de 27.07.1992, conform certificatului de înregistrare emis de Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Brăila. În perioada anilor 1992 – 1993, activitatea firmei a constat în comerţul cu amănuntul al produselor diverse. Începând cu anul 1993, firma devine distribuitor al produselor Metabo, iar în anul 1995, al produselor marca BOSCH; în paralel, se dezvoltă şi comercializarea în sistem en – gros şi en – detail de anvelope auto. La inceputul anului 1999, activitatea firmei se diversifică prin începerea unei noi activităţi de prestări auto.

DESCRIERE GENERALĂ

HIT TRADING este o societate cu răspundere limitată, cu un capital social de 200 lei integral privat, autohton, iar procentele deţinute de asociaţi sunt următoarele: 90% Creţu Gabriel şi 10% Creţu Anicuţa. Societatea este coordonată de un administrator şi un director adjunct.

Domeniul de activitate principal este comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule, cod CAEN 5030, ce include vânzările cu ridicata sau cu amănuntul ale pieselor şi accesoriilor pentru autovehicule, care nu fac parte din seturile de prima dotare ce se vând odată cu autovehiculele.

Sediul social este situat la următoarea adresă: Bulevardul Alecsandru Ioan Cuza, nr. 223, Brăila, compania neavând alte sucursale.

Personalul angajat pe domenii de activitate este structurat astfel:

- spălătorie: 3 spălători auto,

- vulcanizare: 4 vulcanizatori,

- service: 3 mecanici auto,

- magazin scule electrice: 2 operatori calculator,

- magazin anvelope: 2 operatori calculator,

- department financiar – contabil: 1 contabil – şef,

- department juridic: 1 consilier juridic,

- 1 om de serviciu.

Preview document

Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 1
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 2
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 3
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 4
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 5
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 6
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 7
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 8
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 9
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 10
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 11
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 12
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 13
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 14
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 15
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 16
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 17
Practică la SC Hit Trading SRL - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Practica la SC Hit Trading SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?