Practica SC Tati SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica SC Tati SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Valentin Nita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Cuprins
MOTIVAȚIE 2
SINTEZA RAPORTULUI 3
CAPITOLUL 1 Prezentarea organizației 4
1.1 Sectorul de activitate 4
1.2 Istoric: înființare, evoluție, privatizare 4
1.3 Obiectul de activitate 5
1.4 Sediul, filiale, puncte de lucru 6
1.5 Analiza evoluţiei principalilor indicatori 6
CAPITOLUL 2 Managementul organizației 9
2.1 Structura organizatorică (organigrama) 9
2.2 Managerii 9
2.3 Personalul organizației 10
2.4 Piața organizației 10
2.5 Oferta organizației 10
2.6 Consumatorii și clienții 11
2.7 Dimensiunea și structura pieței 11
2.8 Dinamica pieței 11
2.9 Concurența 12
2.10 Probleme specifice în funcţie de obiectul de activitate 12
CAPITOLUL 3 RAPORTUL DE STAGIU 14

Extras din document

MOTIVAȚIE

“Afacerile nu se tratează pe baza sentimentelor”, spunea marele scriitor francez Honoré de Balzac. Acesta este sloganul pe care mi l-am însușit odată cu posibilitatea de a pune în practică toate cunoștințele economice dobândite până în prezent.

Obiectivele stagiului de practică le-au constituit familiarizarea mea cu mediul de afaceri, capacitatea de integrare într-un grup de muncă din organizație precum și formarea deprinderilor de analiză si soluționare a problemelor economice din organizație.

Demersul pentru îndeplinirea acestor obiective a început chiar din prima zi a efectuării stagiului de practică în cadrul societății comerciale TATI S.R.L. din județul Botoșani.

Deși îmi creasem o oarecare viziune despre această societate ca simplu client, pe parcursul întregii perioade de practică am reușit să înțeleg cât de complexă este toată activitatea care are loc în spatele acelor rafturi atrăgătoare.

Tocmai această imagine pe care mi-o creasem înainte de a intra în mijlocul activităților, reputația societății pe care am perceput-o în calitate de consumator m-a determinat să aleg această firmă pentru a pune în practică, cât de mult posibil, ceea ce întâlnisem în cărțile de specialitate.

Cu atât mai mult, societatea TATI S.R.L. Botoșani a constituit o provocare pentru mine întrucât este o companie cu tradiție, profitabilă, în creștere, ce dorește să-și consolideze și să-și extindă poziția de pe piață, beneficiind de un management experimentat care a reușit până în prezent pe o piață extrem de competitivă așa cum este cea a comerțului cu amănuntul.

Cu ocazia efectuării practicii prin trecere pe la toate sectoarele și departamentele societății, am constatat că din ce în ce mai multe din problemele tratate teoretic la cursuri au început să fie aplicate și la societăți, nu în totalitate dar personalul și managerul societății sunt receptivi la nou, fiind conștienți de necesitatea aplicării unui management și a unui marketing modern în beneficiul organizației și al consolidării poziției acesteia pe piață.

Ca o concluzie mai generală, consider că această experiență a fost benefică pentru mine deoarece am reușit să-mi lărgesc orizontul și să-mi fac o părere despre propria capacitatea de a mă adapta într-un astfel de mediu.

SINTEZA RAPORTULUI

SC TATI S.R.L. înființată în anul 1991, ca societate comercială pe acțiuni cu capital privat și din 1993 devenind societate comercială cu răspundere limitată, cu sediul în orașul Botoșani, județul Botoșani are ca obiect principal de activitate conform codului CAEN 4711: Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. Desfășurându-și activitatea în 6 puncte de lucru aflate în principalele zone ale orașului, societatea deține în prezent un număr de 46 de angajați.

Cu o gamă diversificată de produse pe care le comercializează, cu preponderență fiind cele alimentare, magazinele TATI sunt accesibile unei palete largi de clienți datorită prețurilor practicate și zonei de amplasare a acestora.

Din punct de vedere al pieței oferta societății se adresează, ca teritoriu, la nivel local, natura ofertei fiind de bunuri de consum cu adresabilitate către consumatorii individuali. În acest sens firma deține: - o piață cucerită, constituită din zona Primăverii, zona Centrală precum și zona Industrială, toate reprezentând zone principale ale orașului Botoșani, unde se află cele 6 puncte de lucru ale societății;

- o piață potențială reprezentată de zona Gării, o zonă cu mare vad comercial, pe care firma intenționează să o cucerească.

Astfel societatea comercială prezentată reușește să atingă în anul 2010 o cifră de afaceri de 3 845 910 lei, iar pentru acest se estimează o majorare a cifrei de afaceri cu 18% față de anul precedent.

În ciuda faptului că se confruntă cu o concurență puternică, în urma unor analize efectuate pentru aflarea poziției deținute pe piața națională, societatea comercială TATI S.R.L s-a evidențiat în anul 2010 prin:

- Locul 2 în Top Profit România Întreprinderi Mijlocii, localitatea BOTOȘANI, domeniul 47: Comerț cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor;

- Locul 2 în Top Profit România, localitatea BOTOȘANI, domeniul 4711: Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun ;

- Locul 3 în Top Profit realizat pentru România Întreprinderi Mijlocii, județul BOTOȘANI, domeniul 4711: Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun, conform datelor de bilanț aferente anului.

CAPITOLUL 1

Prezentarea organizației

1.1 Sectorul de activitate

Încă de la înființare, firma și-a concentrat activitatea asupra sectoarelor de producție și comerț, aceasta livrând produsele obținute din producția proprie unor societăți din sfera producției industriale, antreprize de construcții, etc.

Odată cu schimbarea formei de organizare, societatea și-a orientat activitatea spre sfera sectorului comercial.

1.2 Istoric: înființare, evoluție, privatizare

Societatea comercială TATI S.R.L s-a înființat în anul 1991, în baza legii 31/1990 privind înființarea societăților comerciale, fiind înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J7/654/1991 și Cod Unic de Identificare: RO618614, Fax: 0231511977.

Prima formă de constituire a acestei societăți a fost cea de societate pe acțiuni cu capital privat, având ca obiect de activitate preponderent, conform codului CAEN 5211 Comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băutură și tutun precum și creșterea și îngrășarea animalelor, cultura plantelor vegetale și a legumelor, prestări servicii, etc.

În cel de-al doilea an de activitate, conducerea firmei hotărăște schimbarea formei de organizare a societății astfel încât la data de 11 februarie 1993 societatea comercială TATI devine o societate cu răspundere limitată având drept obiect de activitate, conform codului CAEN 4711: Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica SC Tati SRL.docx