Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4123
Mărime: 25.48KB (arhivat)
Publicat de: Horea Ciobanu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

DATE DE IDENTIFICARE

1. Numele firmei: DAMPROGRES .SRL

2. Codul unic de înregistrare:

-Oficiul National al Registrului Comertului:J13/1351/2005

-Cod Fiscal: RO 11277774

3. Forma juridică de constituire: Societate cu raspundere limitata

4. Activitatea principală a societăţii :

-Activitatea principala: Constructii si reparatii navale

5. Valoarea capitalului: 200 RON

6. Adresa, telefon/fax, e-mail :

-Adresa sediului social: STR. 1 DECEMBRIE 1918 2 Bl. M4 Sc. A Et. 2 Ap. 8 Cod 905500

-Adresa punctului de lucru: Strada Portului nr. 1, 905500 Mangalia,

-Telefon de contact: Tel./fax : 0241-757322

7. Conturi bancare deschise la: BCR

8. Asociaţi, acţionari principali: Damian Viorel

Date administrative DAMPROGRES SRL

Nr. Administratori Nr. Asociati Nr. Sucursale Nr. Filiale

Firma pe care o prezentam in proiect se numeste S.C DAMPROGRES S.R.L ,o afacere care are ca obiectiv de activitate constructiile si reparatiile navale.Aceasta clasa include de asemenea: constructia platformelor de foraj, plutitoare sau submersibile; constructia altor structuri plutitoare, docuri plutitoare, pontoane, drage aspiratoare, macarale plutitoare, barje, faruri plutitoare ,intretinerea, repararea si modificarea (transformarea) navelor. Aceasta clasa exclude: fabricarea de elice pentru nave, fabricarea de motoare pentru nave, fabricarea de instrumente pentru navigatie, fabricarea de vehicule amfibii , fabricarea de ambarcatiuni sau plute pneumatice.

Produsul oferit este cautat pe piata internationala avand numeroase contacte cu firme din Germania ,Olanda sau Grecia. Unu din avantajele pe care le-a avut firma DAMPROGRES S.R.L a fost concurenta redusa de pe piata.Dezavantajul este contractul de cooperare incheiat intre DAMPROGRES si DMHI (Daewo Mangalia Hard Industrie)(anexa 1).Prin acest contract firmele mici sunt obligate sa preia de la DMHI materia prima utilizata si proiectele sale .De asemenea DMHI este unicul furnizor de energie ,apa si spatiu de lucru pentru firmele mici.

Atuuri pe care le are initiatorul sunt studiile superioare ,varsta,forta de munca ,ideii noi ,creativitatea ,si rezistenta la munca in conditiile de stress.Inca de la inceput intreprinzatorul isi asuma constient anumite riscuri si doreste sa obtina profit.

Principalii clienti pe piata externa sunt: MSC Geneva, J. Sietas, Volharding Shipyards Foxhol BV, Hamburg Süd, LMZ Transoil Shipping Enterprises S.A. Principalele.Firma DAMPROGRES ofera produsul finit numai spre export astfel conditiile de munca sunt mult mai stricte referitoare la termene şi calitate

Identificarea motivelor care au dus la intrarea in insolventa

În literatura de specialitate străină şi de foarte puţin timp şi în România, se face distincţie între conceptul de insolvenţă şi insolvabilitate.

Până în aprilie 2006, când legea falimentului a fost abrogată şi înlocuită cu legea insolvenţei - starea de dificultate financiară a unui agent economic era tratată ca o stare de criză financiară care poate genera restrângerea activităţii, reducerea efectivului de salariaţi, restructurarea sistemului de gestiune şi era considerată ca o stare premergătoare falimentului.

După cum se cunoaşte, riscul de faliment (de insolvabilitate) – reprezintă posibilitatea de apariţie a incapacităţii de onorare a obligaţiilor scadente (ajunse la termen) ale firmei, născute din angajamente anterioare contractate, din operaţii curente, determinabile pentru continuarea activităţii, prelevări obligatorii, în timp ce termenul de insolvenţă desemnează acea stare a patrimoniului firmei debitoare care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile.

Principalele criterii care stau la baza determinării insolvenţei şi implicit a falimentului sunt: lipsa de solvabilitate şi gradul de îndatorare.

Aprecierea solvabilităţii unui agent economic şi implicit a riscului de faliment depind de o serie de factori cum ar fi: sectorul de activitate; ciclul de viaţă al activităţii; caracteristicile economice, financiare, fiscale, sociale, juridice si ecologice ale mediului exterior agentului economic; particularităţile agentului economic; sezonalitatea, periodicitatea şi fluctuaţiile activităţii; frecvenţa dificultăţilor în achitarea obligaţiilor; structura capitalurilor; mărimea firmei.

Preview document

Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 1
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 2
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 3
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 4
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 5
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 6
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 7
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 8
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 9
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 10
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 11
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 12
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 13
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 14
Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Proiect Anteprenoriat - SC Damprogres SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Ai nevoie de altceva?