Proiect Marfuri Nealimentare Roci

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 19481
Mărime: 2.63MB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihai Negreanu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Comert

Extras din document

Scoarţa terestră este alcătuită din minerale, adică substanţe naturale omogene din punct de vedere fizico chimic şi care în general sunt solide. Mineralele pot fi izolate sau formează anumite asociaţii naturale numite roci.

După modul de formare există 3 categorii de roci: magmatice, sedimentare, metamorfice. Rocile magmatice iau naştere prin răcirea magmelor ajunse din adâncime în scoarţă sau la suprafaţă. Ele se formează prin solidificarea magmelor pe 2 căi:

- prin cristalizarea fazei lichide

- vitrificare ( trecerea topiturii în sticlă)

Cauza solidificării este răcirea, răcirea lentă favorizează cristalizarea iar răcirea rapidă vitrificarea. Mineralele principale care rezultă din cristalizarea magmelor şi intră în alcătuirea rocilor magmatice sunt: cuarţul, feldspaţii alcalini, feldspaţii plagioplazi, olivina, piroxenii şi amfibolii. Totuşi într-o rocă nu pot exista toate aceste minerale la un loc. Cuarţul şi olivina sunt incompatibile, primul apărând numai la magme acide iar olivina numai la magme bazice. Rocile magmatice bogate în cuarţ şi feldspaţii sunt de regulă mai deschise la culoare şi se numesc leucocrate iar cele bogate în olivina, piroxeni şi amfiboli sunt mai închise la culoare şi se numesc melanocrate.

CUARŢUL

Cuarţul este mineralul cel mai răspândit în scoarţa terestră, în stare pură cuarţul este incolor, impurităţile din cristal determină culoarea mineralului.

Varietăţi de cuarţ

Cristalele pure de cuarţ sunt incolore, transparente, prin incluziuni de gaze sau lichide, cristalul devine de o culoare lăptoasă, la fel impurităţile determină schimbarea culorii, sau prin iradiere se produce un fenomen de ionizare care schimbă culoarea cristalului.

Varietatea mare de cuarţuri: ametist, citrine, cuarţ roz, cuarţ rutilat, cuarţ cu turmalină, cuarţ fumuriu, este astăzi foarte apreciată.

Cuarţul roz- rozul pal al cuarţului de la transparent

la translucid este cunoscut sub numele de cuarţ roz.

Întăreşte inima şi sistemul circulator. Aduce dragoste,

tandreţe, dezvoltă simţul pentru frumos. Ajută artiştii,

pictorii, muzicienii şi poeţii să-şi folosească întregul

potenţial creativ. Vindecă traume emoţioanale, calmează

suferinţa, alină durerea, aduce pace, fericire şi fidelitate în cadrul cuplurilor, amplifică şi atrage iubirea. ( Zodii- Taur & Balanta).

Cuarţul roz este recomandat pentru zodiile: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioara, Balanţă şi are următoarele efecte asupra purtătorului:

-Promovează toate tipurile de dragoste, este o piatră a iubirii pure

-Reduce stresul, depresia, frica, resentimentele, regretele, furia, eşecul, gelozia, vinovăţia,

-Ajută la exprimarea emoţiilor

În ceea ce priveşte sănătatea, cuarţul roz este benefic pentru inimă, rinichi, sistemul circulator, urechi, sinusuri, sprijină fertilitatea, benefic în cazuri de leucemie.

Cuarţul Rutilat

Este cuarţul transparent cu snopi de cristale aciculare de rutil. Desi majoritatea pietrelor transparente e cu atât mai valoroasă

cu cât pietrele sunt mai clare şi lipsite de impurităţi, anumite

varietăţi devin valoroase tocmai datorită incluziunilor. Unul din cele mai cunoscute este cuarţul rutilat, numit şi părul lui Venus. Cuarţul rutilat are puteri de vindecare enorme. Stimulează şi accelerează organizarea celulară, structura celulară ca şi formare a ţesuturilor. Cea mai mare putere de vindecare este în zona plamânilor, bronhiilor, sistemului respirator. Protejează de energii nedorite, stimulează dezvoltarea spirituală, aduce pace şi armonie.( Zodii-Gemeni & Leu)

Cuarţul Turmalinat

Este cuarţul transparent cu incluziuni de turmalină. Protejează de energii malefice, ne dă putearea unui nou început după o separare sau o schimbare în viaţa noastră.

Piatra Lunii

Piatra Lunii dezvăluie un adevarat joc de lumini şi asta e

una din principalele caracteristici. Numele îi provine din

licărirea mereu alta care apare la schimbarea de pozitie a

pietrei. Experţii numesc piatra piatra fenomen iar în vremurile

trecute se spune că fazele de creştere şi descreştere a Lunii

se întrezăreau în piatră. Piatra Lunii e asociată cu Luna şi apa. Este o piatră a dragostei şi se spune că aduce dragostea celui care o poartă. Fiind asociată cu apa se pare că îi protejează pe cei care călătoresc pe mare.

Utilizare

• Folosit în acustica electronică, sau lampa de cuarţ

• Foarte frecvent folosit ca bijuterie sunt varietăţile colorate ale cuarţului

• O varietate a sa a fost şi încă este folosit în societăţile umane primitive ca şi unealtă.

Cuarţul este utilizat şi la formarea sticlei de cuarţ folosită larg în multe ramuri a tehnicii şi ştiinţei. Sticla de cuarţ se foloseşte pentru fabricarea sticlei termorezistente, a veselei acidorezistente şi aparaturii, articolelor rezistente la foc, a ţevilor, izolatoare de voltaj mare, becuri de cuarţ, becuri luminiscente cu acţiune gazoasă, articole optice, spectre ultraviolete şi transparente şi alt.

Articolele de cuarţ pot rezista la încălzire pînă la temperaturi înalte cu răcire bruscă a aerului sau apei. Temperatura posibilă de încălzire dacă este mare, cu atît articolul este mai subţire. Pentru pahare chimice ea poate atinge 1000 grade C, dar pentru plastine cu grosimea de 20-30 mm – 450-500 grade C.

Cuarţul este utilizat şi la decoraţiuni interioare,cum ar fi:

- Piramida cu mix de cristale, are în componenţă cristal de epidot, cuarţ roz, varietăţi de jasp, calcedonie blue şi aragonit

- Copăcel din cuarţ roz, pe geodă de ametist

- Nisip de scrumiera - Scrumaroma MĂR VERDE - Amestec nisip colorat : galben + verde crud. Aromă: măr verde

Preview document

Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 1
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 2
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 3
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 4
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 5
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 6
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 7
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 8
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 9
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 10
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 11
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 12
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 13
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 14
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 15
Proiect Marfuri Nealimentare Roci - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marfuri Nealimentare Roci.doc

Alții au mai descărcat și

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza Celor Patru Procese de Integrare a Pietei Bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?