Proiecte Economice in Comert - Magazinul Puppy-Pet

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiecte Economice in Comert - Magazinul Puppy-Pet.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gianina Buruiana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comert, Economie

Cuprins

1. Prezentarea generală a firmei de comerţ pag. 3
2. Analiza barierelor pag. 3
2.1. Bariere la intrare pag. 3
2.2. Bariere la ieşire pag. 4
3. Segmentarea pieţei pag 5
4. Formularea obiectivelor pag. 5
5. Concurenţa pag. 6
6. Calculul cheltuielilor totale şi a costului marginal pag. 6
7. Spaţiul de vânzare fizic vs. spaţiul de vânzare electronic pag. 7
7.1. SWOT pentru spaţiul fizic pag. 7
7.2. SWOT pentru spaţiul electronic pag. 8
7.3. SWOT pentru magazinele combinate pag. 9
8. Conceperea şi amenajarea spaţiului de vânzare pag. 10
9. Struc..tura şi amortizarea mijloacelor fixe pag. 11
10. Stabilirea sortimentelor, a stocurilor şi a preţurilor pag. 13
11. Digital signage pag. 14
12. Relaţii publice pag. 14
12.1. Activităţi în interes public pag. 14
12.2. Discursuri pag. 14
12.3. Communicate de presă pag. 14
12.4. Evenimente pag. 15
12.5. Materiale şi publicaţii pag. 15
13. Digitalizarea vânzărilor şi e-mixul de marketing pag. 15
14. Vânzările firmei pe anul 2011 pag. 16
15. Mişcarea mărfurilor pag. 18
16. Resurse umane pag. 21
17. Structura personalului şi salarizare pag. 22
18. Calculul contribuţiilor şi impozitelor unui angajat pag. 23
19. Tehnici promoţionale pag. 23
Bibliografie pag. 23

Extras din document

MAGAZINUL „PUPPY-PET”

1. Prezentarea generală a firmei de comerţ

Firma Puppy-Pet cu capitalul în valoare de 8000 lei a fost înfiinţat în anul 1998, de către 4 iubitori de animale. Aceştia au ales un concept special de magazin care a atras în ultimii ani foarte mulţi clienţi. Magazinul de 500 mp este situat la parterul Complexului Comercial „Galleria” din cartierul 1 Mai.

Societatea are ca obiect de activitate comerţul cu: hrană pentru câini, pisici, păsări, peşti, iepuri, porcuşori de Guineea, hamsteri, broaşte ţestoase, iguane, haine pentru câini şi pisici, aşternut pentru pisici (nisip), hamsteri (rumeguş), iepuraşi (nisip), porcuşori de Guineea (rumeguş sau iarbă), căţei (pampers), vitamine, recompense, produse de îngrijire şi accesorii (lese, zgărzi, hamuri, litiere, cuşti de transport, colivii, acvarii, jucării).

2. Analiza barierelor

2.1. Bariere la intrare

Barierele la intrare constau în premisele şi licenţele de operare, accesul la anumite tehnologii, spaţiul de închiriat, resursele financiare şi competiţia.

Legislaţia care supraveghează afacerile, urmăreşte, în general, trei obiective: protejarea consumatorilor, protejarea concurenţei, protejarea societăţii.

Legislaţia privind protecţia consumatorilor are ca scop împiedicarea firmelor să profite de pe urma lor. În esenţă, această legislaţie are în vedere asigurarea unui standard minimal al produselor şi serviciilor, controlarea modalităţilor de vânzare şi a informaţiilor oferite cumpărătorului despre produsele oferite, evitarea inducerii în eroare a cumpărătorului în ceea ce priveşte preţul, condamnarea practicii necinstite.

Legislaţia privind protecţia societăţii îi apără pe consumatori de consecinţele propriilor lor decizii nefericite. O astfel de legislaţie crează, pe de o parte, oportunităţi, iar, pe de altă parte, pentru marketing reprezintă ameninţări. Cei care respectă cu stricteţe această legislaţie au avantaj asupra concurenţei, deşi le poate spori costurile.

Prin legislaţia privind protecţia concurenţei sunt protejaţi producătorii inventatori de concurenţă. De exemplu, când pe piaţă se lansează un nou produs (serviciu sau tehnologie), firmele trebuie protejate astfel încât concurenţii să nu copieze produsul după lansarea lui pe piaţă, dacă nu chiar înainte. Protecţia se realizează sub forma patentelor, sau prin înregistrarea mărcilor.

În cazul de faţă intervine şi legislaţia cu privire la protecţia animalelor. Această legislaţie se referă la respectarea şi îngrijirea animalelor sălbatice dar şi a celor domestice. Mai concret, este necesară hrănirea lor cu mâncare sănătoasă, evitarea substanţelor chimice în fabricarea jucăriilor şi produselor de îngrijire. Nu am găsit scris nicăieri, dar teoretic vorbind nu cred că se permite folosirea în hrană a substanţelor care le pot provoca iritaţii, boli, sau chiar moartea.

O altă barieră o poate reprezenta faptul că într-un complex comercial este interzisă intrarea cu animale, prin urmare nici în magazin nu le putem deţine.

Pentru firma noastră, noile tehnologii crează noi moduri de a satisface nevoile consumatorilor prin diversitatea aromelor care pot fi introduse în hrana pentru animale, diversitatea modelelor de jucării cât şi a produselor de îngrijire. Poate ajuta la descoperirea de noi consumatori: cei obişnuiţi să cumpere hrană uscată, în urma apariţiei tehnologiei şi a schimbării sistemului de ambalare, ei pot cumpăra acum hrană umedă ambalată în conserve. Poate modifica natura concurenţei: e probabil ca unele firme să nu deţina un buget potrivit pentru a achiziţiona o aparatură nouă cu noi sisteme şi prin urmare nu poate fabrica un produs concurent produselor noastre.

Investiţia pe care proprietarii au făcut-o a constat în achiziţionarea de mobilier, rafturi, amenajarea spaţiului şi cumpărarea mărfii.

2.2. Bariere la ieşire

Ieşirea de pe piaţă este destul de dificilă deoarece în momentul în care închizi o firmă se platesc taxe la Registrul Comerţului, stocurile trebuie să fie epuizate, iar contractele cu furnizorii încheiate. Alte bariere ar putea fi existenţa în continuare a cererii pentru produsele oferite şi legile bancare.

3. Segmentarea pieţei

Piaţa produsului este de fapt piaţa teoretică împărţită în nonconsumatorii relativi (oameni care nu mai dispun de banii necesari pentru a achiziţiona aceste produse , persoane care nu mai deţin animale, sau cei care nu găsesc o piaţă de desfacere a produsului), şi piaţa actuală. Aceasta este formată din: piaţa actuală a concurenţei (cumpărători ai firmelor concurente, sau cumpărători ai altor categorii de produse), şi piaţa actuală a întreprinderii (clienţii fideli, sau clienţi forţaţi de împrejurimi să cumpere doar produsul respectiv).

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiecte Economice in Comert - Magazinul Puppy-Pet.doc