Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3136
Mărime: 75.35KB (arhivat)
Publicat de: Nicu Covaci
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Capitolul 1

S.C Kubika este o societate cu raspundere limitata avand un capital social subscris si varsat de 500.000 Ron, inregistrata la Registrul Comertului nr. J40/6889/2007 in data de 04 februarie 2007.

Tipul de activitate pe care il desfasoara firma SC Kubika este comert cu amanuntul efectuat in incinta magazinelor si pe site-ul online www.kubikacosmetics.ro

Firma are ca obiect de activitate comercializarea produselor cosmetice in partea de N-E a tarii, avand deschise doua magazine clasice in judetul Iasi. Firma dispune de un sediu central aflat pe strada Stefan Cel Mare nr. 10, un magazin in incita Iulius Mall din strada Tudor Vladimirescu si un depozit de marfuri afla pe strada Splai Bahlui nr. 14. Pe langa acestea firma pune la dispozitia clientilor si un magazin virtual, disponibil 24h din 24h.

S.C. Kubika S.R.L dispune de o gama larga de produse cosmetice adresata tuturor persoanelor , indiferent de varsta si categorie sociala avand o gama complexa si moderna de produse, menite sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale femeii moderne.

Toate produsele Kubika sunt testate dermatologic. Farduri, parfumuri, produse pentru ingrijirea pielii, produse pentru ingrijirea corpului, produse pentru ingrijirea parului, produse pentru ingrijirea mainilor si picioarelor, produse cosmetice pentru copii, toate acestea se regasesc in oferta Kubika.

In producerea fardurilor se folosesc cele mai moderne formule si cele mai performante ingrediente pentru a crea culori naturale, atragatoare, pentru toate femeile, pentru a corecta sau a le sublinia trasaturile.

Produsele Kubika pentru ingrijirea pielii sunt amanuntit testate si se fac in permanenta cercetari pentru descoperirea de noi formule, imbunatatite, pentru produse mai performante, mai sofisticate, de asemenea Kubika detine o gama completa de produse pentru toate tipurile de ten. Gama de parfumuri permite fiecarei femei sa-si gaseasca o noua si rara aroma ce-i sporeste increderea si puterea de seductie.

In lumea femeilor nici barbatii nu sunt uitati. Pentru ei avem la dispozitie o gama larga de produse cu note aromatice masculine, iar pentru copii avem o gama speciala de produse, cu design si arome extrem de atragatoare.

Atunci cand comercializam aceste produse nu ne gandim numai la aducerea de profit ci ne preocupa bunastarea societatii si mediul inconjurator, de aceea toate ambalajele produselor noastre sunt confectionate din materiale reciclabile.

In contextul economic actual piata noastra tinta se axeaza in principal pe femeile cu statut social ridicat.

Capitolul 2

Decizia infiintarii firmei de produse cosmetice S.C Kubika S.R.L a fost una complexa. In urma cercetarii de piata efectuata de specialistii nostri ne-am decis ca deschiderea unei afaceri in domeniul comertului si anume a produselor cosmetice, este una profitabila. In implementarea proiectului ne-am confruntat cu o serie de probleme. O prima bariera a fost de natura capitalului investitional. Nedispunand de resursele financiare necesare am apelat la un imprumut bancar in valoare de 150.000 euro, cu o dobanda lunara de 11,3% cu termen de rambursare in 5 ani.

O a doua bariera intampinata a fost de natura concurentiala. O problemă stringentă, atât la nivelul tarii noastre, cât si la nivel global, o reprezintă aceea a

contrafacerii si falsificării produselor cosmetice. Multe din firmele concurente (Sephora, Mon Parfum,etc.) comercializeaza astfel de produse.

Datorită sumelor considerabile obtinute de pe urma acestor activităti (la nivel global circa 250 miliarde de dolari la sfârsitul anului 2003) fenomenul s-a extins aproape în toate tările lumii. Industria contrafacerilor, mare generatoare de evaziune fiscală, a devenit mai mult decât înfloritoare, ajungând să constituie un mare pericol, deopotrivă pentru producători, distribuitori, consumatori, dar si pentru stat. Dacă vorbim despre produse de lux contrafăcute, ne gândim în special la produsele cosmetice si la parfumuri. România a devenit o "piată infloritoare" pentru mărfurile contrafăcute. Dintre acestea, 80% reprezintă produsele cosmetice falsificate. Factorii care contribuie la dezvoltarea acestui fenomen sunt: puterea scăzută de cumpărare a consumatorilor, dorinta acestora de a achizitiona produse de marcă la preturi scăzute, precum si gradul scăzut de informare în legătură cu modul de apreciere a calitătii produselor sau serviciilor. Alti factori care generează contrafacerile constau în lipsa de eficientă a autoritătilor angrenate în lupta împotriva falsurilor. Amploarea pe care a luat-o acest fenomen a determinat Comisia Europeană să decidă înfintarea unei directii pentru combaterea contrafacerilor, care urmăreste aparitia produselor falsificate.

Datorita reactiei favorabile a Comisiei Europene, firma a decis sa-si continue activitatea pe piata produselor cosmetice necontrafacute.

In momentul in care am decis sa deschidem magazinul virtual am intampinat o serie de obstacole cu privire la personalul IT necalificat. Procesul de recrutare, selectie si angajare a intarziat demersul proiectului cu circa 2 luni. In urma interviului am angajat 2 operatori PC cu urmatoarele atributii: unul se ocupa de updatarea sitelui pentru a actualiza zilnic schimbarile ce intevin in oferte, preturi, campanii, iar cel de-al doilea operator se ocupa cu preluarea si expedierea listei de comenzi.

In cazul in care firma ar fi in prag de inchidere, vom fi intampinati de urmatoarele bariere de iesire: o prima bariera este reprezentata de salariati care ar fi influentati negativ. In urma inchiderii afacerii acestia ar ramane fara loc de munca. O a doua bariera de iesire este constituita din clientii nostri fideli, ei fiind obisnuiti sa ne foloseasca produsele, ar putea ramane usor dezamagiti cand vor realiza ca nu isi vor mai gasi produsele preferate.

Odata depasite aceste probleme ne-am focalizat pe cunoasterea segmentelor din piata pentru a le evalua, selecta si pentru a veni cu strategii de abordare a lor.

In acest sens am elaborat o cercetare de piata pentru a identifica principalele segmente pe care sa ne axam.

Segmentarea demografica:

• Dupa varsta:

- Intre 3 ani – 14 ani – produse destinate copiilor

- Intre 15 ani – 21 ani – produse pentru adolescenti

- Intre 22 ani – 35 ani – produse pentru intretinere

- Intre 36 ani – 50 ani – produse anti- aging

Preview document

Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 1
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 2
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 3
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 4
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 5
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 6
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 7
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 8
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 9
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 10
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 11
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 12
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 13
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 14
Proiecte economice în comerț - SC Kubika SRL - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Proiecte Economice in Comert - SC Kubika SRL.doc

Ai nevoie de altceva?