Proiecte Economice in Comert - SC Majestic SRL

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiecte Economice in Comert - SC Majestic SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ruxandra Ciulu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

1. Descrierea firmei

Firma S.C MAJESTIC S.R.L. a apărut pe piaţa din România în anul 2010 şi are ca obiect de activitate comercializarea articolelor de îmbrăcăminte pentru femei.

Am pus accentul pe categoria feminină de clienţi, deoarece această categorie este mai preocupată de modificările în modă şi este mai sensibilă la utilitatea, aspectul şi calitatea acestor articole.

Firma noastră îşi desfăşoară activitatea în zona moldovei, mai exact în oraşul Iaşi. Firma dispune de 3 magazine, un sediul central şi un depozit central. Sediul central este situat în clădirea Tudor Center din cartierul Tătăraşi, iar depozitul este localizat pe strada Canta nr. 12 în cartierul cu acelaşi nume. Cele 3 magazine sunt situate în marile centre comerciale ale Iaşului : Iulius Mall, Moldova Mall şi Hala Centrală.

Având în vedere conjunctura economică prin care trecem cu toţii, S.C. MAJESTIC S.R.L. a decis să se adreseze unei clientele cu venituri medii, practicând trimestrial oferte şi reduceri substanţiale pentru a promova vânzările.

2. Bariere

Barierele la intrarea pe piaţă reprezintă orice factor care împiedică intrarea unei noi firme pe piaţă oprind-o să concureze, în mod egal, cu celelalte firme existente pe piaţă. Acestea sunt de natură birocratică: autorizaţii de funcţionare şi alte acte necesare pentru a fi în legalitate, dar şi puterea marilor branduri existente pe piaţă, firma noastră fiind nevoită să între pe piaţă cu un nivel al preţurilor mai scăzut decât principalii concurenţi.

O altă barieră la intrare ar putea fi şi lipsa de lichidităţi care duce la dificultate în achiziţionarea materialelor necesare începerii activităţii (de ex: casă de marcat cu scaner, sisteme de alarmă , video, antiincendiu, etc.)

În cazul în care vom fi nevoiţi să ieşim de pe piață, vom întâmpina următoarele bariere la ieşire: dificultatea în a vinde mijloacele fixe folosite (mobilierul folosit, computere, camerele video) pentru a recupera valoarea rămasă neamortizată, costul destul de mare aferent ieşirii din acest domeniu de activitate, imposibilitatea de a epuiza stocurile de marfă rămase în depozit (producătorii nu le mai primesc deoarece moda se schimbă de la un sezon la altul, clienţii nu mai sunt interesaţi de ele, deci înregistrăm o pierdere de fonduri).

3. Segmentarea pieţei

Prin realizarea unei segmentări a pieţei articolelor de îmbrăcăminte vrem să ne identificăm piaţa ţintă căruia o să ne adresăm prin produsele noastre. Această piaţă este formată din acea parte a consumatorilor căreia firma se adresează, în cazul nostru articolele de îmbrăcăminte se adresează atât femeilor cât şi bărbaţilor în mare parte peste 15 ani.

S.C MAJESTIC S.A doreşte să se integreze cât mai uşor pe piaţa articolelor de îmbrăcăminte, să aibă în acelaşi timp succes şi o cifră de afaceri motivantă dar pentru a duce la îndeplinire aceste dorinţe trebuie să ştim cui ne adresăm cu produsele noastre, prin urmare trebuie să ne cunoaştem bine piaţa ţintă.

În acest sens segmentăm piaţa în funcţie de următoarele caracteristici:

1. Segmenterea geografică

Piaţa oraşului Iaşi poate fi segmentată în funcţie de limitele oraşului în:

- zone periferice

- zona centrală

2. Segmentarea demografică

- după vârstă 15-18 ani; 18-25 ani; 26-40 ani; 40-65 ani; peste 65 de ani;

- după ciclul vieţii: copii, adolescenţi, adulţi, bătrâni;

- după sex: bărbaţi şi femei;

- după ocupaţie: elevi, studenţi, salariaţi, pensionari, şomeri.

3. Segmentarea psihografică

- personalitate

- după stilul de viaţă: activ, sedentar, familist, libertin

- după clasa socială:

- cu un venit lunar sub 600 ron

- cu un venit lunar între 600-2000 ron

- cu un venit lunar mai mare de 2000 ron

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiecte Economice in Comert - SC Majestic SRL.doc

Alte informatii

UAIC, FEAA, Iasi.