Propunere de Afacere - SC ERET SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6705
Mărime: 58.38KB (arhivat)
Publicat de: Edmond Octav Bodea
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Informatii generale

Denumire societate: ERET (Environment, Recycling, Electronics, Technology)

Forma juridica: Societate pe actiuni

Obiect de activitate principal: Colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Domeniul de activitate: Mediul inconjurator

Capital: 300.000 ¬ ’ 1005000 RON*

Valoare nominala pe actiune: 3 ¬ ’ 10,05 RON*

Numar de actiuni: 100.000

Cont bancar: BCR RO43 RNCB 0074 0005 0885 0001

Sediu: Popesti Leordeni

CAEN: 3710 Recuperarea deseurilor si resturilor metalice reciclabile

3720 Recuperarea deseurilor si resturilor nemetalice reciclabile

I. Sumar

Afacerea propusa este cea de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Prima companie care s-a ocupat cu reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice in Europa a fost HP, care s-a implicat în toate etapele unui proces legislativ de prezentare a unei noi directive a Uniunii Europene numita WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment). Ideea afacerii noastre a fost inspirata din Politica durabila privind mediul reprezinta un element cheie al angajamentului ferm asumat de HP referitor la cetatenia globala si am vrut sa aducem aceasta politica si in Romania. Proiectele-pilot initiate de S.C. ERET S.A. au rolul de a verifica aplicabilitatea legislatiei reciclarii echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice si de a arata daca oamenii sunt dispusi sa recicleze componentele IT, daca li se ofera aceasta posibilitate. Obiectivul societatii este de a imbunatati performantele de mediu a tuturor operatorilor implicati in ciclul de viata al echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice (producatori, distribuitori, si consumatori) si in mod special al agentilor economici direct implicati in tratarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice.

Oportunitatile pe care se bazeaza afacerea sunt:

1. Conform HG 448/2005 si anexa 1 privind deseurile de echipamente electrice si electronice (M.Of. 491/10.VI.2005) se doreste prevenirea producerii de deseuri de echipamente electrice si electronice, denumite în continuare DEEE, precum si refolosirea, reciclarea si alte forme de valorificare a acestora, astfel incat sa se reduca volumul de deseuri eliminate. Totodata hotararea urmareste imbunatatirea performantelor privind protectia mediului si sanatatii populatiei prin actiunile desfasurate de toti operatorii implicati in ciclul de viata al echipamentelor electrice si electronice, ca de exemplu: producatori, importatori, distribuitori, consumatori si, in particular, acei operatori economici care sunt direct implicati în tratarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.

2. Toti producatorii/vanzatorii sunt obligati prin lege sa-si asigure reciclarea produselor vandute. Au nevoie de un contract cu o firma de reciclare si de o garantie bancara. Daca esti producator legea te obliga sa reciclezi. Pentru asta tu poti cere niste bani in plus, inclusi in pret sau ca taxa separata. Banii respectivi acopera colectarea si trimiterea la reciclare a echipamentelor vandute de tine. Trebuie sa depui o garantie bancara pentru fiecare produs vandut. Legea te obliga sa depui garantia, dar inca nu s-a stabilit oficial cuantumul, deci nu stii

3. cu cat trebuie sa garantezi. Solutia cea mai simpla e sa faci parte dintr-o asociatie de profil, care se ocupa centralizat de problema reciclarii deseurilor.

Societatea comerciala ERET S.A. se distinge pe acest segment de piata, respectiv reciclarea si colectarea deseurilor, prin faptul ca materia prima colectata provine numai din echipamente electrice, electronice si electrocasnice. Acestea pot fi:

1. reconditionate si vandute pe piata produselor la mana a doua, calitatea fiind garantata de societate pe un termen de minim 18 luni.

2. dezmembrarea si vanzarea lor pe post de componente pentru echipamente electrice, electronice si electrocasnice.

3. vanzarea catre fabricile producatoare de otel sau circuite integrate.

4. prevenirea formarii deseurilor.

Pe acest segment de piata exista un numar redus de societati care se ocupa cu

reciclarea si colectarea deseurilor.

Initiatorii afacerii sunt si actionari, informatii prezentate in tabelul de mai jos:

Nume Nr actiuni % din Capital CNP

Ghitulescu Camelia 10.000 10

Vulpe Alexandru 20.000 20

Zaharia Vlad 20.000 20

Zainea Diana 20.000 20

Zainea Georgiana 30.000 30

Initiatorii investesc intr-o societate care are un domeniu larg de activitate, numai pe

baza echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice. Scopul lor ar fi asigurarea serviciilor de colectare, reciclare si recuperare a aparatelor pentru populatie.

Clientii vizati sunt producatorii de electronice, electrocasnice, fabricile de otel, placi cu circuite integrate, populatia de rand si orice persoana care ar putea folosi, respectiv cumpara echipamente electrice, electronice si electrocasnice de pe piata la mana a doua. Reparand aceste echipamente, putem prelungi ciclul lor de viata, unele dintre acestea putand lucra in parametrii optimi, la costuri reduse de cumparare.

Conform recensamantului din anul 2002, populatia Municipiului Bucuresti:

Numar populatie Densitatea populatiei (locuitori/kmp)

1921751 8074,6

Volumul pietei este in continua crestere si o data cu cresterea nivelului de trai si modificarea conceptiei cu privire la reciclare, populatia va apela mai intens la aceste servicii. Prin campania de marketing realizata la nivel national, care are ca scop schimbarea conceptiei populatiei cu privire la serviciul de reciclare, se are in vedere cresterea volumului pietei.

Cu ajutorul producatorilor si vanzatorilor de echipamente electrice, electronice si electrocasnice incurajam populatia sa apeleze la serviciile noastre, tocmai datorita faptului ca in toate regiunile tarii vor exista puncte de colectare.

Preview document

Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 1
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 2
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 3
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 4
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 5
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 6
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 7
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 8
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 9
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 10
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 11
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 12
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 13
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 14
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 15
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 16
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 17
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 18
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 19
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 20
Propunere de Afacere - SC ERET SA - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Propunere de Afacere - SC ERET SA.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?