Raport de Persuasiune - Testarea Produselor Cosmetice pe Animale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Raport de Persuasiune - Testarea Produselor Cosmetice pe Animale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Comert, Alte Domenii

Cuprins

Rezumat. 2
Introducere. 3
Stadiul cunoasterii. 4
Testarea produselor cosmetice pe animale- pro sau contra?.10
Concluzii.15
Anexe.21
Bibliografie.25

Extras din document

REZUMAT

Testarea cosmeticelor pe animale este un subiect foarte delicat care se dezbate de foarte multa vreme deoarece aceste testari pot avea efecte negative asupra animalelor. Cosmeticele nu sunt necesare pentru a sustine viata, insa aceste substante care sunt folosite de oameni trebuiesc testate pentru a preveni orice risc.

FDA (Food and Drug Administration) sustine ca anumite produse cosmetice au nevoie de testare pe animale in special produsele dermatologice si cele pentru ingrijirea ochilor, insa nu solicita testarea tuturor produselor pe animale.

Aceasta metoda de testare a fost folosita de mai mult de 2000 de ani, insa datorita fundatiilor care protejeaza animalele aceasta a scazut in mod considerabil.Chiar daca miscarea are multi adepti, sunt foarte multi oameni care sunt dispusi sa ucida animale pentru carnea lor dar nu sunt de accord cu testarea cosmeticelor deoarece aceasta aduce suferinta pentru vietuitoare.

Cateva date privind experimentele pe animale au fost furnizate pentru realizarea unui raport, unde 26 de state au oferit informatii despre aceste experimente.Au fost si state care au refuzat sa comunice informatii pentru realizarea raportului, una dintre acestea a fost Portugalia.

Potrivit informatiilor doar pe teritoriul Frantei si al Romaniei au fost folosite ingredientele produselor cosmetice, iar acestea au furnizat informatii despre durata experimentelor, parametrii toxicologici, speciile de animale folosite.In total au fost folosite aproximativ 2276 de animale in 200 si 1329 in 2006.

In 2007 comisia a solicitat sa se transmita informatii exacte referitoare la numarul de animale folosite si la tipul experimentelor din anii 2005 si 2006.

Foarte multe state au raspuns ca nu s-au efectuat experimente pe animale in tarile lor din diverse motive. Printre care cele mai importante sunt : legislatia care nu permite testatea cosmeticelor pe animale, nu au fost acordate autorizatii laboratoarelor in vederea testarii, autorizatii raspunzatoare de verificarea produselor cosmetice.

Acum nu este suficient ca produsul sa fie un “produs bun” ci ca acesta sa isi merite banii, deci sa fie unul eficient.Cateva metode de verificare a eficientiei produsului folosite in laboratoare prestigioase sunt:

• Corneometria este metoda cea mai acceptata pentru evaluarea hidratarii epidermice.

• Sebometria este metoda cea mai acceptata pentru evaluarea ratei secretiei sebacee.

• Cutometria si twistometria sunt metode acceptate pentru determinarea elasticitatii.

• Twistometria ofera rezultate similare, dar se bazeaza pe capacitatea de vibratie cutanata indusa de un resort milimetric.

Daca la toate acestea se adauga factorul traditie si notorietate a laboratorului producator, constatam cat de eficienta devine consilierea farmaceutica.

Un scurt istoric referitor la testarea produselor cosmetice pe animale

Experimentele pe animale se regasesc inca din cele mai vechi timpuri ale istoriei.In Grecia Antica si Imperiul Roman se folosea vivisectia. In Evul Mediu, experimentele pe animale devin mai rare, iar teoriile stiintifice antice sunt privite cu scepticism. Totusi, la sfarsitul Evului Mediu, se publica o serie de carti despre anatomia organismului uman (Andreas Vesalius, carti de fiziologie - William Harvey), care studiaza prin metoda vivisectiei circulatia sangelui in organism.

In anii 1800 experimentul pe animale ramane singura metoda de a elucida diferite procese fiziologice. Marile descoperiri ale medicinei - cum ar fi vaccinul antirabic al lui Louis Pasteur, in 1885 - se realizeaza prin infectarea unui numar mare de caini si iepuri cu aceasta boala, iar obtinerea antitoxinei difterice, in 1891, se face dupa injectarea porcilor de Guineea cu toxina difterica.

In secolul XX, utilizarea animalelor in scop experimental se extinde, depasind domeniile farmacologiei si fiziologiei, fiind folosite si in domenii cum ar fi psihologia, testarea produselor cosmetice.

Odata cu aparitia umanitarismului, apar si primii filosofi partizani ai drepturilor animalelor.

In Anglia, vivisectia continua sa existe in paralel cu cresterea numarului de caini si pisici tinuti ca animale de companie.

Spre deosebire de lumea occidentala, in India respectul pentru animale exista din cele mai vechi timpuri.

Testarea produselor cosmetice pentru animale aduce argumente pro si contra. “Opriti testele pe animale!," striga cei din asociatiile de profil din Europa, care au inceput o actiune in acest sens. Potrivit lor, in intreaga Uniune sunt chinuiti, in laboratoare, aproape 13 milioane de soareci, iepuri, maimute ori caini. Astfel de experimente se desfasoara zilnic si la Institutul de cercetare Cantacuzino, din Romania, unde sunt testate medicamente si vaccinuri. In total, in Romania sunt 180.000 de animale pe care se fac teste medicale. Dupa acest numar ne revine locul 15 in Europa. Pe primul este Franta, cu peste doua milioane de necuvantatoare in laboratoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Persuasiune - Testarea Produselor Cosmetice pe Animale.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE COMERT