Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6622
Mărime: 1.41MB (arhivat)
Publicat de: Mioara Marin
Puncte necesare: 8
FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR ECONOMIA COMERŢULUI, TURISMULUI ŞI A SERVICIILOR

Cuprins

  1. Sinteza raportului 3
  2. Capitolul I
  3. Prezentarea organizaţiei 4
  4. Capitolul II
  5. Managementul organizaţiei 6
  6. Structura organizatorică 7
  7. Personalul firmei 8
  8. Piaţa organizaţiei 8
  9. Oferta organizaţiei 9
  10. Consumatori şi clienţi 13
  11. Dimensiunea şi structura pieţei 16
  12. Dinamica pieţei 17
  13. Concurenţa 17
  14. Capitolul III
  15. Raport de stagiu 18
  16. Bibliografie 22

Extras din proiect

SINTEZA RAPORTULUI

Ocazia realizării unui stagiu de practică în una din firmele de comerţ, turism sau servicii este una binevenită, o şansă pentru a ne familiariza cu mediul de afaceri şi de a ne integra în mediul de lucru. Deşi perioada de practică este una redusă acesta ne oferă posiblitatea de a cerceta noi orizonturi, de a ne cunoaşte noi medii şi de a interacţiona cu oameni de business.

Practica de specialitate de anul acesta am desfăşurat-o în cadrul unei firme de tâmplărie PVC şi decoraţiuni interioare ce acţionează pe raza municipiului Roman. Motivaţia alegerii acestei organizaţii vine din dorinţa de a efectua stagiul de practică la o firmă ce înregistrează succes pe piaţă, o firmă care promovează un mediu de lucru responsabil, profesionist şi cu responsabilitatea garanţiei serviciilor oferite. Firma SC STRENA SRL îşi desfăşoară activitatea în zona Roman, ceea ce a constituit unul din criteriile secundare pe care le-am avut în vedere în alegerea acestei firme, proximitatea faţă de locuinţă reprezentând un atu pentru mine.

Firma STRENA este o firmă de dimensiuni reduse, cu un număr de 7 angajaţi dar cu o puternică cifră de afaceri înregistrată de-a lungul evoluţiei economice. Înfiinţată din anul 2005, acesta reprezintă una din cele mai apreciate firme de producere şi montare a tâmplăriei PVC din Roman şi din localităţile aflate în proximitatea acestuia. În ciuda faptului că în acest domeniu concurenţa este acerbă, tot mai multe firme făcându-şi apariţia pe piaţă în aşteptarea unui câştig imediat, firma a reuşit printr-o cultură organizaţională bazată pe principii sănătoase să devină lider pe piaţa tâmplăriei din PVC în zona Roman.

Firma este specializată pe producerea şi montarea de tâmplărie PVC, dar are ca domeniu secundar de activitate realizarea de decoraţiuni interioare respectiv instalarea de draperii şi perdele, jaluzele, rulouri din PVC şi aliminiu, uşi de garaj sau interioare plus accesoriile aferente. Consultarea unei game largi de servicii permite clienţilor firmei să facă cele mai bune alegeri atunci când hotărăsc să-şi amenajeze căminul sau să schimbe tâmplăria veche.

Managerii firmei sunt dedicaţi în totalitate obiectivelor firmei, de aceea scopul lor principal este asigurarea satisfacerii clienţilor. Aceştia afirmă că centrul preocupărilor lor este clientul, iar un client ce va pleca mulţimuit din firmă va atrage pentru aceasta alţi doi clienţi noi. Managerii se află în permanenţă în interacţiune cu clienţii, contactul personal devenind astfel o garanţie nescrisă a calităţii.

Cele două săptămâni pe care le-am petrecut colaborând cu firma au reprezentat o experienţă plăcută atât pentru mine cât şi pentru organizaţie. În primul rând am avut şansa de a mă familiariza cu noţiunile teoretice predate cursuri, de a cunoaşte oameni de afaceri, oameni deschişi şi cu viziuni clare despre viitor şi piaţa economică. Apoi am avut ocazia să interacţionez cu clienţii, să observ care este comportamentul lor de cumpărare şi care este maniera de a-i aborda pe fiecare în parte, de a le întelege nevoile şi de a acţiona în consecinţe. Comportamentul diferit al consumatorilor este o problemă îndelung discutată şi pe care am putut-o observa direct luând parte la activităţile de consulaţii si negociere din cadrul firmei. Am întâlnit aplicate cunoştinţe pe care eu le-am dobândit în cadrul cursurilor şi seminariilor de Management, Marketing, Tehnici Promoţionale, Managementul resurselor umane, Merchandising.

Faptul că am putut asista în biroul managerului la acordarea de consultaţii în ceea ce priveşte modalităţile de amenajare a locuinţei sau biroului clientului a constituit o şansă pentru mine de a intra în contact cu clienţii, cărora am reuşit să le prezint oferta firmei şi să le răspund la neclarităţi în limita cunoştinţelor dobândite până la acel moment, fireşte totul sub îndrumarea managerului.

Deplasările pe teren împreună cu echipa de muncitori a constituit deasemenea o bună ocazie pentru mine pentru a observa comportamentul acestora, de a lua la cunoştinţă faptul că implicarea personalului în prestarea serviciului face diferenţa dintre producţia de bunuri şi realizarea de servicii. Am putut observa totodată modalitatea în care managerul îşi exercită autoritatea faţă de angajaţi, modul în care aceştia comunică în organizaţie şi care sunt principalele îndatoriri ale fiecăruia dintre aceştia.

După aceste 2 săptămâni de practică pe care le-am petrecut în cadrul firmei pot să afirm că deşi timpul a fost scurt, eu am avut numai experienţă pozitivă de acumulat, am reuşit să observ în practică lucruri pe care în aceşti doi ani de facultate le-am învăţat doar teoretic şi să întâlnesc o echipă foarte bine închegată şi profesionistă.

Preview document

Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 1
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 2
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 3
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 4
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 5
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 6
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 7
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 8
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 9
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 10
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 11
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 12
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 13
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 14
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 15
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 16
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 17
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 18
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 19
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 20
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 21
Raport de practică firmă comerț-servicii - Strena - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica Firma Comert-Servicii - Strena.docx

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?