Resurse Hardware si Software pentru E-Commerce

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Resurse Hardware si Software pentru E-Commerce.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

În opinia mea, comerţul electronic reprezintă multitudinea proceselor software si comerciale necesare proceselor business să funcţioneze numai, sau în primul rând, utilizând fluxuri digitale de date.

Comertul electronic presupune utilizarea Internetului, comunicaţii digitale si aplicaţii software în cadrul proceselor de vânzare/cumpărare, el fiind o componentă a procesului de e-business. Dimensiunea şi obiectivele sistemelor (site-urilor) de comerţ electronic variază mult – la fel şi tehnologiile software şi hardware folosite la construirea acelor sisteme. Sistemul de comerţ electronic implementat trebuie, în final, să fie capabil să gestioneze toate acele procese de business ale companiei care s-a decis să fie transpuse online. Deciziile relativ la soluţiile software şi hardware se iau în raport cu aceste necesităţi constante.

În concluzie, putem spune ca resursele hardware şi software au un rol important în comerţul electronic, dar mai ales în crearea magazinelor virtuale şi a site-urilor web.

Definirea produsului

Este absolut necesar să studiaţi în detaliu caracteristicile produsului pe care urmează să-l puneţi în vânzare. La fel ca şi în comerţul tradiţional, natura produsului vândut va determina alegerea mijloacelor. În spaţiul virtual, furnizorul de servicii şi aplicaţiile sunt primele alegeri pe care trebuie să le faceţ

Plăţi

Un factor deosebit de important în cadrul comerţului electronic îl constituie plata. Pe web se poate vinde 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, peste tot în lume.Pentru ca acest scenariu să devină cu adevărat realitate, va trebui ca sistemul informatic implementat să fie disponibil non-stop şi în tot acest timp el va opera gestiunea comenzilor, facturarea, procesarea plăţilor şi remiterea banilor.

Cu excepţia cazului în care activitatea se bazează pe principiul „plata în avans” sau alte metode de plată off-line, obţinerea banilor rezultaţi în urma unei vânzări online presupune o serie de procese de interacţiune cu bănci sau alte instituţii financiare. Plăţile cu ajutorul cărţilor de credit (credit card), banilor electronici (e-cash, cecurilor electronice sau al cardurilor inteligente (smart card) sunt principalele modalităţi de plată folosite în comerţul electronic. Acestea pot fi integrate în sistemul informatic, sau oferite în regim outsource de un furnizor de servicii de comerţ (CSP - Commerce Service Provider) care va intermedia plăţile de la terţi.

Promovare

Pentru a avea vizitatori, site-ul trebuie înscris la motoare de căutare şi directoare web. Pentru promovare se poate apela şi la: publicitatea pe internet - bannere publicitare afişate pe diverse portaluri sau la marketingul prin e-mail. Bineînţeles că mai sunt si modalităţile clasice de promovare: spoturi TV sau radio, inserări în diverse publicaţii, etc.

Actualizare

Informaţiile nu trebuie lăsate să se „învechească”. Vizitatorii trebuie să vadă că au în faţă un site dinamic, cu conţinut mereu proaspăt, secţiuni cu noutăţi, oferte speciale, concursuri sau alte facilităţi asemănătoare îi va determina pe mulţi să se întoarcă cu plăcere la magazinul virtual astfel proiectat.

Mecanisme de plată electronice

Comerţul electronic va putea evalua dincolo de un anumit nivel doar atunci când consumatorii obişnuiţi vor percepe un mecanism de plată electronic la fel de sigur ca cel obişnuit.

Fisiere in arhiva (1):

  • Resurse Hardware si Software pentru E-Commerce.pptx