Rolul Comertului in Economia Contemporana

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Rolul Comertului in Economia Contemporana.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

INTRODUCERE 1
COMERTUL SI SHIMBURILE COMERCIALE (1939-1945) 2
ROLUL COMERTULUI INTERNATIONAL IN ECONOMIA CONTEMPORANA 4
AVANTAJ COMPARATIV 6
ROLUL SERVICIILOR IN ECONOMIA CONTEMPORANA 6
COMERTUL EXTERIOR 9
IN LOC DE CONCLUZIE 10
BIBLIOGRAFIE 11

Extras din document

INTRODUCERE

Comertul constituie unul dintre actele

fundamentale ale societatii care

definesc locul economiei în ansamblul vietii sociale. Dezvoltarea schimburilor constituie, în opinia economistilor clasici sau moderni un

factor important generator de progress economic

pentru toate natiunile.

Pe de o parte, orice tara, indiferent de stadiul de dezvoltare în care se afla are ceva de câstigat în urma participarii la circuitul economic mondial, întrucât astfel poate testa gradul de performanta

al economiei nationale.

Comertul permite tarilor sa se specializeze in producerea acelor bunuri pe care le pot realiza cel mai ieftin, folosind resursele avute la indemana.

In perioada 1939 – 1945

s-au produs unele schimbari in structura comertului

din acea perioada. Confruntarea dintre Romania si Germania a fost extrem de acuta in domeniul comertului. influentand schimburile

comerciale din perioada economica contemporana.

Comertul este cel mai important element al economiei contemporane, permitand schimbul de bunuri in cadrul unui stat sau intre state.

Comertul mondial, cumpararea si vanzarea de bunuri si servicii intre state diferite, are un rol important in economia mondiala contemporana, si influenteaza prosperitatea sau saracia a milioane de oameni.

COMERTUL SI CHIMBURILE COMERCIALE

(1939-1945)

In perioada 1939 – 1944 s-au produs unele schimbari in structura exportului nostru. Daca in 1939 au predominat la export produsele agricole ( in deosebi cereale si derivatele lor, animale vii si produse animaliere, lemn si derivate, seminte si plante,etc. ), incepand din 1940, indeosebi ca urmare a angajamentelor luate fatav de Germania, au inceput sa domine exportul produselor minerale, cu ponderi care au oscilat intre 62% si aproape 80%.

La fel ca si exportul, in perioada 1939-1945, importul Romaniei a fost dominat de grupa de produse in regnul mineral, cu ponderi cuprinse intre 60 si 70% (in deosebi metale, aparate, masini si motoare, vehicule, etc.), urmate de produsele din regnul vegetal, cu ponderi intre 20 si 25%, si de produsele din regnul animal.

Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Comertului in Economia Contemporana.doc

Alte informatii

academia de studii economice