Studiu de Caz Abatorul de Pasari Craiesti - Mures SC Oprea Avicom SRL

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Caz Abatorul de Pasari Craiesti - Mures SC Oprea Avicom SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Romolica Mihaiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

CUPRINS
PREZENTARE GENERALA A S.C. OPREA AVICOM S.R.L
CERINTELE PIETII&..
PROIECTAREA&.
PREGATIREA.
APROVIZIONAREA&.
FABRICATIA.
METROLOGIA&.
MARCAREA, ETICHETAREA, AMBALAREA SI DEPOZITAREA MARFURIOR
VANZAREA SI ASISTENTA POSTVANZARE

Extras din document

In conformitate cu normele legale din tara noastra, functionarea abatoarelor, a punctelor de taiere si a unitatilor care prelucreaza, depoziteaza sau valorifica produse de origine animala este permisa numai daca sunt autorizate de organele sanitar-veterinare.

Functionarea intreprinderilor de taiere trebuie sa indeplineasca doua deziderate importante: unul igienic si altul economic. Din punct de vedere igienic, taierea animalelor se face in conditii care sa asigure o carne de calitate cat mai buna si o putere de conservare cat mai indelungata. Din punct de vedere economic, se obtin avantaje importante prin cresterea calitatii produselor si a puterii de conservare a acestora. Dotarea cu instalatii tehnice perfectionate sporeste eficienta economica a sectorului de valorificare a carnii.

Abatoarele se construiesc de obicei in afara localitatilor datorita mirosului dezagreabil, a poluarii sonore si a pericolului de accidente. Este obligatorie asigurarea aprovizionarii cu apa in cantitati suficiente pentru necesitatile fluxurilor tehnologice si pentru igienizarea intreprinderii. De asemenea aceste unitati industriale destinate taierii animalelor si prelucraii carnii trebuie sa se incadreze in unele norme privind constructia si utilarea, prevazute de organele competente. Controlul carnii produse de catre abatoare este realizat de catre medicii veterinari impreuna cu laboratoarele de specialitate.

PREZENTARE GENERALA A S.C. OPREA AVICOM S.R.L.

S.C OPREA AVICOM S.R.L. a luat fiinta in 1994, prin achizitionarea de catre persoana fizica Oprea Zaharie a fermei de crestere, apartinamd fostei AEI, din localitatea Craiesti, judetul Mures, precum si a halelor din localitatea invecinata, Silivas.

Capitalul social initial a fost de 500000 lei, care, prin investitii a ajuns astazi la suma de 250000000 lei.

Initial puii se vindeau vii catre populatie, dar in 1998 in urma unei investitii PHARE, OPREA AVICOM a devenit abator de pasari cu o capacitate de 1000 pui/ ora.

Dezvoltarea intreprinderii a continuat prin cumpararea de la Avicola Ungheni a fermei de reproducere de la Sighisoara, judetul Mures.

S.C. OPREA AVICOM S.R.L. este o societate comerciala, cu capital social integral privat, avand numarul de inregistrare la registrul comertului J26/328/1994 si codul fiscal R 6504181.

Principalul obiect de activitate in cadrul societatii il reprezinta producerea si comercializarea carnii de pasare.

Principalele grupe de produse realizate de catre S.C. OPREA AVICOM sunt:

- Pui calitatea I CGP (cap, gat, picioare)

- Pui calitatea I Griller

- Pulpe pui inferioare si superioare la punga si caserola

- Piept pui cu os si file la punga si caserola

- Ficat pui la punga si caserola

- Pipote si inimi la punga si caserola

- Aripi pui la punga si caserola

- Tacamuri pui la punga

Dintre acestea, produsul finit ales pentru studiul de caz este puiul de Craiesti de calitatea I.

CERINTELE PIETII

S.C OPREA AVICOM S.R.L. a debutat pe o piata favorabila, in sensul ca in zona nu exista un alt abator de o asemenea amploare. Acest lucru nu inseamna insa nici pe departe lipsa concurentei deoarece pe piata zonala patrundeau produse ale unor mari abatoare din alte judete.

Asadar prima modalitate de analizare a pietei a fost identificarea concurentei, in scopul stabilirii numarului aproximativ de posibili viitori clienti. In urma acestui studiu a reiesit ca principalii combatanti erau Avicola Brasov, Avicola Deva, Avicola Bacau, Transavi Alba Iulia, Itul Alba Iulia, precum si Oncos Cluj Napoca.

Urmatorul pas presupune conferirea raspunsului la intrebarea esentiala: Ce vor consumatorii? Este de la sine inteles faptul ca agentul economic care reuseste sa gaseasca raspunsul acestei dileme si sa-si adapteze produsul cerintelor pietei va domina mecanismul dinamic al pietei.

Produsele din carne de pui sunt produse de uz general, asadar OPREA AVICOM nu se adresa unui grup restrans de consumatori, limitat de varsta, habitat sau conditie sociala.

Un consumator rational cauta in primul rand calitatea, care trebuia obtinuta prin:

- dotarea intreprinderii cu instalatii tehnice performante

- achizitionarea de materii prime de o calitate superioara

- contractarea unui personal cu un grad de calificare ridicat

- respectarea normelor igienico-sanitare la toate nivelurile productiei

- respectarea conditiilor de ambalare, depozitare si transport

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Abatorul de Pasari Craiesti - Mures SC Oprea Avicom SRL.doc

Alte informatii

Acest studiu de caz prezinta principalele aspecte legate de desfasurarea activitatii societatii comerciale analizate, facand referire la principalele procese tehnologice din cadrul unitatii. Studiul incepe cu prezentarea societatii si identificarea cerintelor pietei, dupa care reda operatiunile de proiectare, pregatire, aprovizionare, fabricatie, metrologie, macrare, etichetare, ambalare, depozitare, precum si vanzarea si asistenta postvanzare.