Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2545
Mărime: 70.14KB (arhivat)
Publicat de: Martin Bunea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vicetiu Popescu

Extras din proiect

1. Date. Informaţii privind obiectivul

În acest prim capitol am tratat aspecte referitoare la poziţia restaurantului, dotarea acestuia, capacitatea, precum şi clientela şi concurenţa.

Restaurantul „La Măria şi Ion” se află situat pe strada Splaiul Independentei, 290,Complex Studentesc Regie 060029 Bucuresti, Romania. Oferă un meniu cu mâncăruri si băuturi deosebite, cu specific naţional, clienţii săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate. Societatea este renumită pentru politica strictă de asigurare a calitătii seviciilor sale, făcând din aceasta un avantaj concurenţial. Acest restaurant a fost înfiinţat recent, în luna martie, anul 2013 şi se bucură de un real succes pe piaţa alimentaţiei.

Piaţa:

Activitatea societătii se încadrează în sfera alimentatiei publice. Conditia esentială de competitivitate într-un astfel de sector o reprezintă satisfacerea exigenţelor clienţilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabilă, asigurarea unui ambient plăcut în incinta restaurantului precum şi promptitudinea livrărilor pentru serviciile de catering. Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrării pe piată a unor reprezentanţi ai lanturilor internaţionale de restaurante.

Este o unitate de alimentaţie publică cu o capacitate 200 locuri, completat de o teresă de 100 locuri, pe timp de vară. Este deservit de personal cu instruire, cu 4 bucatari specialişti în bucătăria tradiţională.

Dotarea restaurantului este de calitate ridicată: instalaţie de sonorizare de înaltă calitate, aer sondiţionat, iluminat ergonomic, mobilier nou în nuanţe de maro.

Clientela căreia i se adresează este cea cu venituri mici, medii, dar si cu venituri mari. Cei mai multi clienţi dintre cei care servesc masa în restaurant sunt studenţii, dar şi angajaţii firmelor aflate în apropierea restaurantului. Concurenţa în zonă este destul de ridicată, pe o distanţă de 200m existînd alte două restaurante şi câteva pub-uri.

2. Aspecte privind organizarea serviciilor de calitate

În acest capitol am tratat aspecte ca ambianţa, personalul şi servirea, oraganizarea sălii de mese şi bucătăria, meniul, precum şi asigurarea fluxului unic în circuitul materiilor prime şi al produselor finite.

În ceea ce priveşte ambianţa putem afirma că decorul se distinge prin armonie şi bun gust, îmbinând cu rafinament mobilierul rustic cu motive tradiționale românești. Pereții sunt din cărămidă ceea ce oferă un aspect deosebit localului.

Eleganţa localului şi calitatea serviciilor au făcut ca acest restaurant să devină o emblemă a bunului gust.

2.1 Organizarea sălii de mese

Sala de mese este formată dintr-o singură zonă dreptunghiulară. Nu este delimitată zona de fumători de cea de nefumători. Accesul se poate face din holul restaurantului.

În sala de mese sunt dispuse 30 mese a câte 4, 6, 8 persoane sau în urma apelului telefonic se aranjează masa în funcţie de numărul de persoane stabilit. Restaurantul nu este foarte luminos datorită faptului că doar un perete al acestuia are ferestre, în schimb aspectul său find foarte plăcut.

Toaleta restaurantului se află în subsolul acestuia, fiind formată din două încăperi, pentru femei şi pentru bărbaţi.

2.2 Organizarea bucătăriei

Bucătăria este despărţită printr-o uşă de sala de servire, este o suprafaţă mare care are în mijloc o plită cu 10 ochiuri, lângă perete o masă lungă pentru tocarea şi prepararea alimentelor, o cameră frigorifică pentru păstrarea cărnii, a lactatelor şi a legumelor, 2 spălătoare pentru vase şi 3 scurgătoare cu jet de aer cald.

Depozitarea celorlalte produse( cartofi, ulei, oţet, usturoi, etc) se face în imediata vecinătate a bucătăriei, într-o cameră care comunică cu aceasta printr-o uşă. Astfel, aprovizionarea are loc separat de intrarea principală şi se face la două zile în funcţie de lista dată de bucătari. De asemenea, bucătăria este dotată cu oale, recipiente pentru depozitarea alimentelor şi ustensile specifice cum ar fi: polonice, răzătoare, tocător, etc, depozitate în dulapuri de perete.

Curăţenia în bucătărie se face de trei ori pe zi, dimineaţa, după masa de prânz şi seara de către femeia de serviciu. De asemenea există un vestiar şi o toaletă proprii angajaţilor din bucătărie, ce se afla în vecinătatea bucătăriei.

Proiectul restaurantului asigură fluxul unic în circulaţia alimentelor, astfel că cele două uşi care fac legătura cu sala de mese sunt destinate celor două fluxuri: a ieşirii chelnerilor cu alimentele gata preparate ce urmează a fi servite clienţilor şi cea de-a doua uşă este destinată pentru intrarea ospătarilor în bucătărie, cu vesela folosită şi cu eventualele resturi de mâncare. Aceştia au trasee diferite în bucătărie, astfel că primii iau farfuriile cu mâncare de pe blatul destinat comenzilor, iar cei care vin aruncă resturile de mâncare în saci menajeri, după care vesela este lasată în zona de spălare şi uscare.

Preview document

Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 1
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 2
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 3
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 4
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 5
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 6
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 7
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 8
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 9
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 10
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 11
Studiu privind calitățile servciului de alimentație restaurant La Măria și Ion - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Studiu Privind Calitatile Servciului de Alimentatie Restaurant La Maria si Ion.doc

Ai nevoie de altceva?