Supermarket-uri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 5701
Mărime: 390.39KB (arhivat)
Publicat de: Irinel Spiridon
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

In ultimii 40 de ani, grupul Carrefour a crescut pentru a deveni unul din liderii mondiali in grupurile de distributie.

Al doilea retailer din lume si cel mai mare din Europa, grupul opereaza in prezent cu urmatoarele formate principale de magazine: hypermarket-uri, supermarket-uri, hard –discount-uri si convenience. Grupul Carrefour are in prezent peste 15500 de magazine, fie organizate sau francize.

Un operator de pionierat in tari precum Brazilia (1975) şi China (1995), grupul functioneaza in prezent in trei piete principale: Europa, America Latina si Asia. Cu o prezenta in 35 de tari. Peste 56% din cifra de afaceri a grupului provine din afara Frantei. Grupul vede un puternic potential pentru continuarea dezvoltarii internationale in viitor, in special in marile piete nationale, cum ar fi China, Brazilia, Indonezia, Polonia şi Turcia.

Ori de cate ori are o prezenta, Carrefour este in mod activ angajat sa promoveze dezvoltarea economica locala. Intrucat activitatile de vanzare cu amanuntul sunt toate despre contactul cu persoane, grupul pune accent in mod constant pe recrutarea locala cat si pe gestionarea si formarea personalului la locul de munca oriunde ei lucreaza.

In mod obisnuit, Grupul Carrefour va fi unul dintre angajatorii privati de conducere, in orice tara in care opereaza. Desigur, acesta este cazul pentru Franta, locul unde grupul a fost fondat, dar este, de asemenea adevarat si pentru tari, cum ar fi Brazilia, Argentina, Columbia, Italia şi Grecia. De asemenea, grupul urmareste sa sprijine furnizorii locali, aproximativ 90-95% din produsele de pe rafturile magazinelor sale provin de la nivelul local, in functie de tara.

Magazinele Carrefour

• Hipermarket-urile

Hipermarketurile Carrefour au intrat in epoca de servicii personalizate si sunt gata de a cuceri noi piete.Lider mondial in segmentul de hypermarket, cu 1302 de magazine, Grupul Carrefour continua sa adapteaza formatul magazinelor in functie de stilul de viata al clientilor sai. Pentru a crea o cat mai placuta experienta de cumparaturi, hypermarket-urile devin mult mai compacte.

• Supermarket-urile

Pentru clienti din cele 3000 de supermarket-uri ale sale, Grupul lucreaza rapid pentru a-si moderniza magazinele si a le converti la numele Carrefour.

Peste tot in lume dezvoltarea brandului Carrefour a fost un success fara reserve. Champion si magazinele Norte care au devenit Carrefour Express sau Carrefour Bairo in 2007 in Spania, Argentina si Brazilia, au inregistrat o urcare impresionanta a vanzarilor

• Hard-Discound

Grupul Carrefour si bannere-le proprii hard-discount continua sa extinda accesul la produse de larg consum, oferind preturi mici tot timpul anului.

In 2008 Dia, segmentul hard-discount al Grupului Carrefour a dovedit ca este nevoie de o reuniune economica reala in fiecare tara de exploatare: Spania, Franta (brand-ul Ed), Portugalia (Minipreca), Grecia, Turcia, Argentina, Brazilia si China. Numarul de magazine a crescut cu 495 iar totalul acum este de 6252.

• Convenience stores

Dintr-un total de 15000 de magazine Carrefour in 2008, 4812 sunt “convenience stores”, in principal detinute de francize si functioneaza in conformitate cu bennere cum ar fi: Marche Plus, Shopi, 8 a Huit, Proxi in Franta si Diperdi in Italia

Pentru a contribui la competentele sale de ultima ora si la recunoasterea puternica a numelui acestui format, Grupul Carrefour a introdus marca proprie in magazinele Convenience.

• Cash and Carry

Promocas, autoservire cu ridicata pentru catering si profesionistii din industria alimentara a facut afaceri in Franta timp de 40 de ani la 129 magazine in intreaga tara.

In 2007,banner-ul a inceput o conversie catre 100% la un model de franciza. O serie de teste au confirmat indeplinirea cu success a intregului proces.

La sfarsitul anului 2008, Promocash a avut 120 de francize inclusive 90 de locatari-manageri si 9 magazine consolidate. Aceasta tendinta va permite Carrefour-ului sa ofere noi oportunitati de cariera pentru angajatii Promocash pentru oricine doreste sa adere la banner-ul cash and carry, numarul 2 din lume in comertul cu amanuntul.

• E-Commerce

Oashop:magazin alimentar online in Franta

Ooshop a fost infiintat pentru a-i permite Carrefour-ului comercializarea produselor sale online. Creat in 1999, Ooshop este in present liderul francez in randul supermarket-urilor online in termini de vanzari. Aceasta permite clientilor sa faca cumparaturile pe internet alegand dintre cele 8000 de listari cu avantajul suplimentar al livrarii la domiciliu.

Reteaua de magazine

sfarsitul lui iulie 2009

In lume : 15541

Hypermarket-uri 1356

Franta 230

Europa (Exceptie Franta)

507

Spania 169

Italia 70

Belgia 57

Grecia 25

Cipru 7

Bulgaria 1

Polonia 79

Turcia 24

Romania 23

Rusia 1

Altele

51

America

298

Asia

321

Supermarket-uri 2933

Hard discount

6295

Conveniences stores

4813

Cash and Carry

144

Politicile de viitor

- Carrefour mizeaza pe o comunicare agresiva si axata foarte mult pe discount. “Politica noastra prevede o calitate ireprosabila a produselor, mai ales a celor proaspete, existenta tuturor noutatilor in magazine, unele chiar in exclusivitate si foarte multe servicii oferite clientilor – carte de credit cobrandata cu BRD, transport gratuit pentru produsele mari”, , spune Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour Romania.

- O alta politica interesanta este politica de amplasare a centrelor comerciale Carrefour, in centrul orasului sau la iesire, dar intotdeauna pe partea dreapta.

- finalizarea actiunii de rebranding asupra lantului de magazine Champion si Norte

Preview document

Supermarket-uri - Pagina 1
Supermarket-uri - Pagina 2
Supermarket-uri - Pagina 3
Supermarket-uri - Pagina 4
Supermarket-uri - Pagina 5
Supermarket-uri - Pagina 6
Supermarket-uri - Pagina 7
Supermarket-uri - Pagina 8
Supermarket-uri - Pagina 9
Supermarket-uri - Pagina 10
Supermarket-uri - Pagina 11
Supermarket-uri - Pagina 12
Supermarket-uri - Pagina 13
Supermarket-uri - Pagina 14
Supermarket-uri - Pagina 15
Supermarket-uri - Pagina 16
Supermarket-uri - Pagina 17
Supermarket-uri - Pagina 18
Supermarket-uri - Pagina 19
Supermarket-uri - Pagina 20
Supermarket-uri - Pagina 21
Supermarket-uri - Pagina 22
Supermarket-uri - Pagina 23
Supermarket-uri - Pagina 24
Supermarket-uri - Pagina 25
Supermarket-uri - Pagina 26
Supermarket-uri - Pagina 27
Supermarket-uri - Pagina 28
Supermarket-uri - Pagina 29
Supermarket-uri - Pagina 30
Supermarket-uri - Pagina 31
Supermarket-uri - Pagina 32
Supermarket-uri - Pagina 33
Supermarket-uri - Pagina 34
Supermarket-uri - Pagina 35
Supermarket-uri - Pagina 36
Supermarket-uri - Pagina 37
Supermarket-uri - Pagina 38
Supermarket-uri - Pagina 39
Supermarket-uri - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Supermarket-uri.doc

Te-ar putea interesa și

Studiul Relațillor dintre Furnizori și Marii Distribuitori în Contextul Globalizarii Pieței

CAPITOLUL 1. GLOBALIZAREA ACTIVITĂŢILOR ECONOMICE Globalizarea este un concept abstract. El nu se referă la un obiect concret, care poate fi pus...

SuperMarket-urile

CAPITOLUL I SUPERMARKETURILE 1.1. Apariţia şi evoluţia supermarketurilor Acest tip modern de unitate comercială, de mare capacitate, deţine în...

Elaborarea planului de afaceri pentru minibrutăria SRL Pâinea Casei

1 Caracteristica întreprinderii SRL „Pâinea casei” CARACTERISTICA GENERALĂ A ÎNTREPRINDERII FONDATE Tabelul 1.1 Date despre întreprindere...

Plan de afaceri - ciupercărie Agaricus Bisporus

CAPITOLUL 1. DESCRIEREA AFACERII 1.1. Descrierea ideii de afacere O afacere la îndemâna oricărui mic investitor o reprezintă cultivarea...

Studiu de Caz - Fundamentarea, Elaborarea, Implementarea și Evaluarea Strategiei

Prezentarea companiei Denumirea companiei: SC CANAPEAUA SRL Sediul social : Bucuresti Sediul lucrativ: judetul Ilfov Capital social: 1.000 RON...

Internaționalizarea firmei - Kubo Ice Cream Company

1.REZUMAT INTRODUCTIV Firma comercializeaza inghetata pe piata romaneasca. Deoarece a ajuns la un stadiu de dezvoltare destul de ridicat doreste,...

Externalizarea Firmei - SC Hofigal Export - Import SA

I. REZUMAT INTRODUCTIV Pentru orice afacere este foarte important momentul lansării precum şi modalitatea de intrare pe pieţele străine. De aceea,...

Strategii de Distribuție

1.1 Distributia: definire, abordari teoretice Distributia reprezinta ansamblul activitatilor ce au ca scop transferul produsului de la firma...

Ai nevoie de altceva?