Târgurile și Expozițiile

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 73 în total
Cuvinte : 23196
Mărime: 100.88KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

INTRODUCERE

CONCEPT

Târgurile sunt pieţele organizate în locuri prestabilite în care se concentrează cererea şi oferta de mărfuri pe perioade limitate de timp, oferta prezentându-se sub forma mostrelor de produse, documentelor ilustrative, având obiective complexe promoţionale şi de comercializare.

Cu alte cuvinte târgul este o manifestare promoţională, complexă cu următoarele caracteristici: se desfăşoară periodic, locul manifestării este acelaşi, perioada desfăşurării este limitată şi are caracter pur comercial.

Conform definiţiei adoptate de Comisia Mixtă a Uniunii Târgurilor Internaţionale şi a Camerei de Comerţ Internaţional şi aprobată de Comisia Economică pentru Europa a ONU - “târgurile internaţionale sunt mari pieţe cu periodicitate regulată, care se ţin în acelaşi loc, în perioade fixate pe o durată limitată, ele având drept scop permiterea participanţilor dintoate ţările de a prezenta mostre ale producţiilor lor, realizări noi şi perfecţionări tehnice în vederea efectuării de tranzacţii comerciale pe plan intern şi internaţional”.

Expoziţiile sunt “manifestării ocazionale şi nu îşi propun în mod prioritar obiective comerciale, având drept scop să facă inventarul mijloacelor de care dispune activitatea unora pentru satisfacerea trebuinţelor unei civilizaţii urmărind să asigure informaţii redate în mod plastic asupra progreselor realizate”1.

Într-o altă accepţiune expoziţia este o manifestare promoţională ocazională ce se desfăşoară pe o perioadă nelimitată, reprezentînd un bilanţ al realizărilor economice de cercetare tehnico-stiinţifice etc.

Noţiunea de a expune este o noţiune străveche, însă cea de expoziţie este relativ nouă, expoziţia ca instituţie datând din secolul al XVIII- lea.

“A expune înseamnă a pune în valoare şi deoarece nu poate fi vorba decât de expunere de bunuri materiale, ideea de a expune nu a fost în general indisolubil legată de ideea de comerţ, de expunere a unor bunuri, de evidenţiere a lor de către producători în vederea captării atenţiei consumatorului”1.

Dicţionarul “Larousse” defineşte expoziţia ca fiind: acţiunea de a plasa sub ochii publicului diferite obiecte, iar Ioan Roceric afirmă: “ expoziţia în sensul larg al cuvântului este orice evidenţiere publică a stării de fapt a unui bun oarecare “.

“Expoziţia este o prezentare, expunere de mărfuri în scopul promovării comerţului. Iniţial angrosiştii expuneau produse pentru detailişti. În mod ocazional se organizau şi se mai organizează expoziţii naţionale sau internaţionale de amploare, fără a se asigura o anumită frecvenţă, la care ţările participante îşi expun principalele produse şi servicii”2.

Necesitatea utilizării unor instrumente moderne şi eficiente de comunicare, schimbul de informaţii şi marketing, cu cheltuieli financiare cât mai reduse şi pe perioade cât mai scurte, conduce la următoarea definiţie adaptată la condiţiile actuale: târgurile şi expoziţiile sunt manifestări cu o accentuată funcţiune de piaţă, perioada şi locul de desfăşurare fiind la latitudinea şi în funcţie de interesul organizatorilor. În cadrul ofertei, aceste manifestări permit furnizorilor prezentarea produselor şi serviciilor, cât şi să ofere informaţii utile în legătură cu activitatea lor şi caracteristicile produselor şi serviciilor oferite, şi permit de asemenea comunicarea şi stabilirea de contacte cu potenţialii cumpărători.

Totodată, prin intermediul vizitatorilor este facilitată comunicarea nemijlocită cu potenţiali cumpărători şi utilizatori.

Târgurile şi expoziţiile sunt parte integrantă a instrumentelor de marketing pentru produsele şi serviciile oferite de companii şi alte entităţi economice. Acestea reprezintă mediul în care are loc un transfer eficient de cultură, identitate şi structura unei companii catre potenţialii cumpărători, utilizatori.

Este singurul cadru în care se evidenţiază simultan atâtea faţete ale identităţii şi activităţii unei companii, companie care se rezuma la un stand bine conceput şi proiectat la un târg.

Transmiterea de informaţii şi comunicarea de specialitate între profesionişti îşi are locul cel mai potrivit în participarea la un târg sau la o expoziţie.

Târgurile şi expoziţiile sunt şi prilejuri de satisfacere a cererii de produse şi servicii pentru vizitatori.

Târgurile şi expoziţiile reprezintă locul de atracţie, cadrul, ambianţa capabilă să concentreze atenţia şi să echilibreze în câteva zile interesele şi obiectivele principalilor iniţiatori ai evoluţiei şi progresului unei pieţe specifice, cum ar fi:

- vânzarea de produse şi servicii în calitate de expoziţii;

- cumpărătorii, consumatorii, beneficiarii, utilizatorii produselor şi serviciilor expuse, în calitate de vizitatori profesionali;

- prestatorii de servicii specializate pentru târguri.

Pe lângă acestea se mai utilizează în anumite cazuri o serie de alte instrumente de marketing cum ar fi: misiunile comerciale, deplasările în străinătate în scop de promovare a vânzărilor, manifestările conexe de sprijin(congrese, conferinţe, seminarii, simpozioane, mese rotunde, parade de modă), corespondenţa comercială însoţită de literatura de specialitate, prezentarea de filme şi imagini, folosirea simultană sau separată a acestor instrumente de marketing fiind la latitudinea fiecărei companii, dar cu obţinerea de eficienţă crescândă şi de rezultate deosebite.

Preview document

Târgurile și Expozițiile - Pagina 1
Târgurile și Expozițiile - Pagina 2
Târgurile și Expozițiile - Pagina 3
Târgurile și Expozițiile - Pagina 4
Târgurile și Expozițiile - Pagina 5
Târgurile și Expozițiile - Pagina 6
Târgurile și Expozițiile - Pagina 7
Târgurile și Expozițiile - Pagina 8
Târgurile și Expozițiile - Pagina 9
Târgurile și Expozițiile - Pagina 10
Târgurile și Expozițiile - Pagina 11
Târgurile și Expozițiile - Pagina 12
Târgurile și Expozițiile - Pagina 13
Târgurile și Expozițiile - Pagina 14
Târgurile și Expozițiile - Pagina 15
Târgurile și Expozițiile - Pagina 16
Târgurile și Expozițiile - Pagina 17
Târgurile și Expozițiile - Pagina 18
Târgurile și Expozițiile - Pagina 19
Târgurile și Expozițiile - Pagina 20
Târgurile și Expozițiile - Pagina 21
Târgurile și Expozițiile - Pagina 22
Târgurile și Expozițiile - Pagina 23
Târgurile și Expozițiile - Pagina 24
Târgurile și Expozițiile - Pagina 25
Târgurile și Expozițiile - Pagina 26
Târgurile și Expozițiile - Pagina 27
Târgurile și Expozițiile - Pagina 28
Târgurile și Expozițiile - Pagina 29
Târgurile și Expozițiile - Pagina 30
Târgurile și Expozițiile - Pagina 31
Târgurile și Expozițiile - Pagina 32
Târgurile și Expozițiile - Pagina 33
Târgurile și Expozițiile - Pagina 34
Târgurile și Expozițiile - Pagina 35
Târgurile și Expozițiile - Pagina 36
Târgurile și Expozițiile - Pagina 37
Târgurile și Expozițiile - Pagina 38
Târgurile și Expozițiile - Pagina 39
Târgurile și Expozițiile - Pagina 40
Târgurile și Expozițiile - Pagina 41
Târgurile și Expozițiile - Pagina 42
Târgurile și Expozițiile - Pagina 43
Târgurile și Expozițiile - Pagina 44
Târgurile și Expozițiile - Pagina 45
Târgurile și Expozițiile - Pagina 46
Târgurile și Expozițiile - Pagina 47
Târgurile și Expozițiile - Pagina 48
Târgurile și Expozițiile - Pagina 49
Târgurile și Expozițiile - Pagina 50
Târgurile și Expozițiile - Pagina 51
Târgurile și Expozițiile - Pagina 52
Târgurile și Expozițiile - Pagina 53
Târgurile și Expozițiile - Pagina 54
Târgurile și Expozițiile - Pagina 55
Târgurile și Expozițiile - Pagina 56
Târgurile și Expozițiile - Pagina 57
Târgurile și Expozițiile - Pagina 58
Târgurile și Expozițiile - Pagina 59
Târgurile și Expozițiile - Pagina 60
Târgurile și Expozițiile - Pagina 61
Târgurile și Expozițiile - Pagina 62
Târgurile și Expozițiile - Pagina 63
Târgurile și Expozițiile - Pagina 64
Târgurile și Expozițiile - Pagina 65
Târgurile și Expozițiile - Pagina 66
Târgurile și Expozițiile - Pagina 67
Târgurile și Expozițiile - Pagina 68
Târgurile și Expozițiile - Pagina 69
Târgurile și Expozițiile - Pagina 70
Târgurile și Expozițiile - Pagina 71
Târgurile și Expozițiile - Pagina 72
Târgurile și Expozițiile - Pagina 73

Conținut arhivă zip

  • Targurile si Expozitiile.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Managementul Relațiilor cu Clienții la SC Somaco SA

Motivaţia alegerii temei Este greu de multe ori să ne explicăm nouă înşine de ce facem anumite lucruri şi nu altele, de ce adoptăm anumite...

Cercetare de marketing privind comportamentul de cumpărare asupra brandurilor auto

Introducere Invenția automobilelor a fost unul dintre cele mai importante evenimente din toate timpurile, revoluționând pentru totdeauna...

Cercetarea de Marketing în Cadrul Târgurilor și Expozițiilor

INTRODUCERE „Profesia de marketing, teoriile sale, practicile şi chiar ştiinţele de bază pe care le produce sunt determinate de instrumentele sale...

Marketing prin participarea la târguri și expoziții

In ultimii 50 de ani,s-au impus ca instrumente de marketing dintre cele mai importante targurile si expozitiile iar,cel mai...

Târgurile și expozițiile și influența lor asupra economiei locale

CAPITOLUL I. TÂRGURILE ŞI EXPOZIŢIILE INTERNAŢIONALE 1.1. Concept, istoric şi tipologie Primele expoziţii, şi în înţelesul actual al noţiunii, au...

Piața de imobiliare

CAPITOLUL 1 1. Introducere in marketingul serviciilor In literatura de specialitate autohtona si internationala exista sute de definitii ale...

Participarea unei firme de mobilă la expoziția Romexpo - Elvila

Argument Tradiţia târgurilor şi expoziţiilor pleacă de la Egiptul Antic si Imperiul Roman când comercianţii se întâlneau pentru a cumpăra...

Participarea la târguri și expoziții a firmei SC Elixdan Prod Com Impex SRL

Argument Ca prim argument pentru această alegere pot exemplifica pasiunea mea pentru mobilier. Simplitatea designului şi totuşi complexitatea...

Ai nevoie de altceva?