Tehnici Comerciale FLo si JO

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Tehnici Comerciale FLo si JO.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 48 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Capitolul I. Tehnologia amenajării magazinului 2
I.1.1 Scurt istoric al firmei 3
I.1.2 Amplasarea magazinului 4
I.1.3 Asortimentul de mărfuri 5
I.1.4 Ambianţa 7
I.1.5 Amenajarea magazinului 8
I.2 Structura funcţională a magazinului 9
I.3 Tehnologia amenajării suprafeţei de vânzare 11
I.3.1 Dimensionarea raioanelor 11
I.3.2 Implantarea raioanelor şi suprafaţa de vânzare a magazinului 14
I.3.3 Fluxul clienţilor în sala de vânzare 15
I.3.4 Echipamentul de prezentare şi vânzare a mărfurilor 16
I.3.5 Modalităţi de limitare a "riscului comercial" în magazine 18
I.4 Fluxul mărfurilor şi ambalajelor în interiorul magazinului 19
Capitolul II.Tehnici promoţionale utilizate la nivelul magazinului 21
II.1 Tehnici de etalare a mărfurilor (în vitrine, unde este cazul şi în interiorul magazinului) 21
II.2 Arta de a vinde 23
II.2.1 Cunoaşterea ofertei de mărfuri 23
II.2.2 Cunoaşterea clientului 25
II.2.3 Negocierea vânzării 29
II.3 Tehnici de publicitate la locul de vânzare 31
II.4 Publicitatea- mijloace şi tehnici de realizare 33
Capitolul III.Tehnologia amenajării depozitului 37
III.1 Amplasarea depozitului de mărfuri 38
III.2 Dimensionarea optimă a depozitului 41
III.3 Dotarea depozitului cu mobilier si utilaje comerciale 43
IV.Concluzii 46
Bibliografie 47

Extras din document

CAPITOLUL I TEHNOLOGIA AMENAJĂRII MAGAZINULUI

Introducere

Punctul de vânzare se poate defini ca fiind locul de vânzare permanent în care pătrunde clientul şi unde el îşi efectuează cumpărăturile. Acesta poate fi un centru de decizie autonom (comerciant independent), sau numai una din entităţile spaţiale aflate în posesia unei firme comerciale, care poate să exploateze diferite forme de organizare a activităţii de comerţ: magazin, magazin-depozit, depozit.

Magazinul este un sistem constructiv, proiectat, a etala, a depozita şi a vinde mărfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei sale. O asemenea definiţie sugerează necesitatea existenţei unui plan general al magazinului, în care elementele sale definitorii să ofere în mod distinctiv de organizare şi funcţionare.

Un magazin trebuie să prezinte o imagine proprie care sã-l individualizeze faţã de concurenţii sãi. Imaginea magazinului poate fi definitã ca percepţia consumatorilor asupra magazinului şi atributelor sale, puse în valoare de un pachet de caracteristici: amplasarea magazinului, mãrimea şi structura asortimentului de mãrfuri, ambianţa şi organizarea interioarã, mijloace promoţionale, amenajarea de ansamblu.

Aceste caracteristici sunt percepute sinergetic de cãtre clienţi, ca fiind acele elemente care definesc personalitatea magazinului. Întrebaţi cum apreciazã personalitatea magazinului, consumatorii vor rãspunde folosind termeni ca: cinstit, corect, demn de încredere, captivant, foarte interesant, etc., tot astfel descriind şi facilitãţile fizice oferite: curãţenie, uşor de gãsit, loc de parcare, etc.O listã de atribute nu pot fi exhaustivã. Fiecare magazin, în funcţie de politica sa comercialã, de particularitãţile zonei de atracţie, poate avea şi alte atribu

te.

I.1.1 Scurt istoric

Magazinele Flo&Jó

Proiectul Flo&jo a fost conceput acum patru ani pentru piaţa rusă. Atunci un grup de întreprinzători italieni a lansat ideea unui “total look” pentru femei, adică o gamă largă de produse vestimentare de la confecţii la tricotaje, de la casual şic la office. Prin Flo&Jó, intenţia lor este de a adresa femeilor între 25 şi 45 de ani, fapt pentru care oferă colecţii care să cuprindă dualitatea specifică femeii din zilele noastre, să jongleze cu cele două aspecte caracteristice personalităţii feminine : romanitismul regăsit în caracterul lui Flo, şi energia şi dinamismul care sunt reprezentative pentru Jo.

În acest sens s-a dezvoltat o reţea de 40 de magazine la Moscova şi în principalele oraşe ruseşti, şi în scurt timp s-au deschis magazine şi în Estonia şi Ucraina.

În 2003 în Romania a fost înfiinţată firma “Samarcanda” prin care s-a dorit intrarea pe piaţa românească. Aceasta a luat naştere din iniţiativa lui Marco Tempestini şi a lui Maurizio Gdaldi, doi italieni care provin din domenii diferite având experienţe şi cunoştinţe diverse.

Se deschid aşadar primele magazine : două la Bucureşti (Carefour- Orhideea şi Unirea) şi unul la Cluj-Napoca.

Obiectivele este de a avea 30 puncte de vânzare până la sfârşitul anului 2007, acoperind în acest mod principalele oraşe româneşti.Se doreşte cel puţin un magazin în oraşele mijlocii, două în oraşele mari şi cinci în capitală.

Grupul de stilişti este exclusiv italian, el aduce noile tendinţe ale sezonului în fiecare colecţie, propunând sortimente create pe teme şi stiluri complexe.

Produsele se adresează unei femei cu un suflet tânăr, care urmăreşte moda, în principal pe cea italiană, şi care vrea să fie îmbrăcată adecvat în toate situaţiile fără a trebui să renunţe la naturaleţea ei, la nevoia de a fi în ton cu moda, având totodată posibilitatea de a-şi exprima individualitatea.

Punctele forte ale magazinelor Flo&Jó sunt :

- serveciul oferit clientului,

- refacerea stocului de marfă datorită depozitului central de la Bucureşti,

- identitatea uşor de recunoscut a spiritului tânăr Flo&Jo,

- continua relaţie noile tendinţe,

- calitate şi preţuri competitive.

Magazinele Flo&Jó oferă publicului feminin calitatea şi estetica modei italiene, în interiorul unei locaţii plăcute, calde, primitoare, moderne, care permite accesul facil la produse într-un spaţiu liber şi deschis.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Comerciale FLo si JO.doc

Alte informatii

flo&jo tehnici comerciale