Tehnici Comerciale - Penny Market XXL

Imagine preview
(5/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Tehnici Comerciale - Penny Market XXL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

CUPRINS
CAP I Prezentarea generala a magazinului pag 1
CAP II Aspecte definitorii ale pieţei magazinului pag 7
1. Localizare si vad commercial pag 7
2. Profilul magazinului pag 9
3. Încadrarea cu personal pag 9
4. concurenţa pag15
CAP III Elemente de organizare interioara a magazinului pag19
1. Oferta unitatii pag19
2. Accesibilitate și cadru ambiental pag23
3. Raionarea pag24
4. Forme de vanzare practicate pag28
5. Servicii suplimentare prestate pag29
6. Mijloace de promovare la locul vanzarii pag29
7. Mijloace de prevenire a sustragerilor pag30
CAP IV Propuneri de imbunatatire pag31

Extras din document

Grupul Rewe

Grupul REWE este unul din liderii europeni in comertul alimentar si in turism. de la infiintarea sa in 1927, grupul REWE a ajuns de la un comerciant local la un concern multinational. Pentru a creste pana la acest nivel, a fost nevoie de o gandire orientata catre viitor si o reconstructie continua. Intr-o continua inovatie, concernul se adapteaza mereu cerintelor pietelor internationale si este mereu cu un pas in fata, imbinand astfel traditia si experienta de 80 de ani cu gandirea orienata spre viitor.

La ora actuala grupul REWE este reprezentat in peste 14 tari europene, cu o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de EUR si un numar total de angajati de peste 187.000. In afara de comertul en detail din domeniul alimentar, REWE mai este activ la nivel european si in domeniul turismului cat si cel al comertului cu articole de tipul Do-it-Yourself.

Grupul REWE este prezent in Romania prin lanturile de magazine Billa, Selgros, Penny Market XXL si Penny Market.

REWE Group, al treilea mare jucator din comertul alimentar din Europa, a inregistrat in Romania cel mai mare ritm de crestere a afacerilor, din cele 14 tari in care opereaza. Piata romaneasca a adus grupului german, in 2006, aproape un sfert din vanzarile realizate in Europa de Est, regiune unde opereaza, in total, aproximativ 700 de magazine, in 8 tari. Rewe a intrat pe piata locala in anul 1999, cu lantul de supermarketuri Billa, aducand ulterior si diviziile de cash&carry Selgros (2001) si magazinele discount (XXL Megadiscount in 2001). Subsidiara din Romania a Rewe Group este in prezent a patra la nivel de grup (neincluzand Germania), dupa Austria, Italia si Franta, ca marime a vanzarilor.

Pentru a-si consolida pozitia pe piata de discounteri, nemtii de la Rewe se regrupeaza, renuntind la brandul XXL Mega Discount. Nemtii de la Rewe Romania si-au schimbat strategia pe segmentul de discount.Compania a renuntat la unul dintre brandurile sale, reunind magazinele de tip discounter sub un singur nume. Mai precis, magazinele XXL Mega Discount s-au transformat treptat in Penny Market XXL.

Primul magazin XXL Mega Discount a fost deschis in Romania in 2001, in prezent locuitorii din Bucuresti, Sibiu, Buzau, Braila si Targoviste se bucura de avantajele XXL Mega Discount. La inceputul anului 2007 are loc un amplu proces de rebranding al magazinelor XXL Mega Discount, ele devenind astfel Penny Market XXL. Penny Market, conceptul de succes al grupului REWE, a fost infiintat in 2005 si in Romania. Magazinul are o suprafata standard de vanzare de 750 mp si un sortiment de 1400 de articole. Expansiunea vizeaza intreaga tara, in orase de peste 20.000 de locuitori.

Rewe Romania va deschide, in urmatoarele doua luni, doua Penny Market in Bucuresti si unul la Buzau, reteaua de magazine urmand sa ajunga in luna martie la 34 de unitati, a declarat agentiei Mediafax directorul general al Rewe Romania, Antoniu Radu.

Compania germana de retail cu profil de discount a deschis pe 8 ianuarie al doilea sau magazin din Onesti, ducand la 26 numarul magazinelor Penny Market din Romania.

Reteaua Penny Market mai cuprinde magazine la Constanta, Medgidia, Ploiesti, Campina, Craiova, Focsani, Rosiorii de Vede, Caracal, Alexandria, Tecuci, Barlad, Giurgiu, Calarasi, Tulcea, Ramnicu Sarat, Fetesti, Targoviste, Codlea, Sinaia, Sighisoara, Miercurea Ciuc, Campulung Muscel, Tarnaveni si Bucuresti. Rewe Romania va deschide in perioada urmatoare puncte de lucru si in Slatina, Galati, Vulcan, Oradea, Comanesti, Sebes si Petrila.

Segmentul de discount are in Romania o cota de 5% pe piata de retail, iar jucatorii concurenti pe acest segment sunt MiniMax Discount, Megadiscount , Plus Discount, Profi si Kaufland. Reprezentantii companiei anuntau anul trecut investitii de 180-200 milioane de euro pana in 2011, in terenuri, cladiri, echipamente, iar pe termen lung, vizeaza o retea de 150-200 de magazine in Romania.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Comerciale - Penny Market XXL.doc