Tehnici Promotionale - Berea Ursus

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnici Promotionale - Berea Ursus.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Georgescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comert, Marketing

Cuprins

Istoric pag 3
Publicitate pag 6
Pozitionarea produsului pe piata pag 8
Concurenta pag 10
Analiza comparativa pag 11
Puncte forte, puncte slabe pag 13

Extras din document

Istoric

Istoria berii URSUS este strans legata de evenimentele petrecute de-a lungul vremii in Cluj. Conform informatiilor gasite in arhivele nationale, la inceputul secolului al 18-lea a fost infiintata in oras o berarie. In 1878 este anul in care se pun bazele unei fabric de bere in adevaratul sens al cuvantului. Drumul URSUS incepea si avea sa fie plin de incercari. Astazi, ne bucuram de inovatiile de peste vreme si de modernizarile aduse procesului de fabricatie.

In 1928 a inceput o noua fila in istoria berii URSUS, o data cu infiintarea firmei “URSUS” Fabrica de Bere S.A in Manastur. Aici, Czell Friederich a dezvoltat o fabrica moderna cu utilaje noi, care producea bere de cea mai buna calitate. In 1958, datorita perfectionarii liniilor de productie, a inceput fabricarea primei beri pasteurizate din Romania. URSUS a devenit dupa anul 1989, prima bere romaneasca etichetata “premium”, dar si prima care si-a facut reclama la TV, iar in 1996 URSUS a inovat din nou cu un nou ambalaj, devenind prima bere romaneasca la cutie.

Iar pentru ca noi sa ne bucuram de fiecare moment, in 2007 pe piata apare prima sticla URSUS Twist-off. Prima cutie de 0,5 l a beneficiat de tehnologia “ Soft Touch” a aparut doar doi ani mai tarziu. URSUS Premium are 24 de medalii obtinute la competitiile international, pe 3 continente. De la medalia de bronz castigate la una dintre cele mai prestigioase intreceri de bere: “The Brewing Industry”.

URSUS este una dintre cele mai bine vândute beri din România, datorită aromei sale şi preţului rezonabil ȋn comparaţie cu berea importată. Este produsă astăzi sub sloganul “Regele berii ȋn România”.

Etapele principale fabricarii de bere Ursus nefiltrata sunt – fabricarea mustului de malt: macinarea maltului, plamadirea maltului, filtrarea plamezii, fierberea mustului cu hamei, separarea trubului, racirea si aerarea mustului, fermentarea: insamantarea cu drojdie, fermentarea, maturarea si imbutelierea berii in butoaie tip keg: spalarea si sterilizarea keg-urilor si imbutelierea berii in keguri.

URSUS Breweries, subsidiară a grupului SABMiller plc, este al doilea mare producător de bere de pe piaţa românească cu o cotă de piaţă anuală estimată la 35%.

URSUS Breweries deţine în acest moment 4 fabrici de bere, cu o capacitate totală de peste 3 milioane de hectolitri şi aproximativ 1.300 de angajaţi. Compania ȋşi desfăşoară activitatea în Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău, Braşov şi Tunari. Compania are o cifră de afaceri anuală de 200 milioane de euro.

Întreprinderea URSUS BREWERIES respectă valorile şi culturile comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, URSUS BREWERIES produce şi comercializează mai multe branduri de bere pentru a satisface nevoile sociale ale diverselor categorii de consumatori după cum urmează:

- Ursus, Ciucaş şi Timişoreana se adresează persoanelor cu un trai modest

- Redd’s se adresează în special consumatorilor tineri

- Stejar adresat bărbaţilor cu precădere

- Peroni şi Pillsner Urquel destinat consumatorilor de elită.

In 2007, Bogdan Branzas (director de creatie si presedintele agentiei) a declarat pentru Ad Players ca : « In acest moment este finalizata si lansata in piata noua identitate a brandului dezvoltata in urmatoarele SKU’s: Ursus Premium 0.5L si 0.33L,

Ursus Premium Can 0.5L,

Ursus Pils 0.5L,

Ursus Black 0.5L.

Atent la cele mai mici modificari de pe piata, Regele Berii inoveaza continuu. Dupa amplul proces de rebranding finalizat in 2006, Ursus merge mai departe si evolueaza de la sticla de 0,5 l la cea de 0,33 l pentru HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) si lanseaza pe piata Ursus NA (fara alcool). Lansarea sticlei de 0,33 l raspunde noilor tendinte de consum, dar si de promovare de pe piata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale - Berea Ursus.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI Facultatea de Comert