Tehnici promoționale - Timișoreana

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2454
Mărime: 428.61KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1 Despre Timisoreana

Fabricată încă de la 1718, berea Timişoreana aduce cu sine experienţa si tradiţia maeştrilor berari ce şi-au lăsăt amprenta de-a lungul timpului. Maestrul berar si tradiţionalul butoi din lemn reprezintă liantul între cele trei secole de istorie Timişoreana. Timişoreana s-a născut in cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718. De-a lungul timpului, gustul său inconfundabil a fost recunoscut de specialisti - distinctii foarte vechi atesta acest lucru: bronz la expoziţia din Budapesta (1855), argint la expoziţia din Timişoara (1891) sau Grand Prix-ul expoziţiei din 1908.

În ultimii ani, Timişoreana a fost premiată cu aur si distincţia Champion Lager Trophy în 2007 şi cu argint in 2008 la Australian International Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanţă din lumea berii, iar la World Beer Championship în Statele Unite, a primit medaliile de argint (2007 si 2008).

Timişoreana face parte din portofoliul de mărci al URSUS Breweries alături de: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Stejar, Ciucas, Reed’s si Pilsner Urquell

Senior Brand Manager Timişoreana . a declarat: „Am urmărit sa împrospătăm imaginea mărcii Timişoreana potentând moştenirea istorică a celui mai îndrăgit brand local de bere : “Timişoreana a fost lansată la nivel naţional într-un moment în care competitorii încercau sa câştige un plus de prestigiu dând nume germane noilor beri lansate de ei. Timişoreana şi-a păstrat numele original - în semn de recunoaştere a tradiţiei berarilor timişoreni şi în ideea că în cele din urmă românii respectă mai mult o bere care nu are nimic de ascuns. Perseverenţa în această strategie dă roade.

În afară de faptul ca Timişoreana este cea mai populară bere, îşi menţine si titlul de marcă de bere cu cea mai rapidă creştere de pe segmentul mainstream. În exerciţiul financiar încheiat la 31 martie 2008, grupul a raportat un profit ajustat înainte de impozitare de 3.639 milioane USD si venituri de 21.410 milioane USD.

Brandul de bere Timisoreana isi schimba identitatea vizuala, prin stilizarea etichetei pentru diversele ambalaje - sticla, PET si doza, precum si a unor elemente vizuale reprezentative, precum imaginea scutului sau referinta istorica: Anno 1718, potrivit agentiei GMP PR. Campania de schimbare a identitatii Timisoreana este sustinuta de comunicarea la raft, online si suport outdoor, in perioada iunie-septembrie 2008. Elementele vizuale carora li s-au adus imbunatatiri grafice sunt eticheta, imaginea scutului si cea a logoului. s-a urmarit improspatarea marcii Timisoreana, prin accentuarea ideii de mostenire istorica.

2 Istoric promoţional

Dealungul celor aproximativ 300 de ani de existentă Timişoreana numară mai multe tehnici promoţionale dintre care amintim:

• în anul 2004 promoţia naţionala “Timişoreana dă premii la greu!” a obţinut rezultate remarcabile, atât la indicatorii de piaţă, cât şi la cei de imagine. Timişoreana a dat “premii la greu” în perioada 15 iulie – 30 septembrie: 20 de Dacia Solenza, însoţită fiecare de un kit de vacanţă (4 scaune pliante cu sac răcitor ataşat, o patură de picnic si un aparat de fotografiat), acordate in cele 10 trageri la sorţi săptămânale si 25.000 de premii instante – 20.000 de baxuri de bere, 2.500 de jocuri de table si 2.500 de gratare, câştigate după descoperirea simbolurilor corespunzătoare de sub capace.

• în 2005 promoţia naţională Timişoreana - “Premii adevărate pentru oameni adevăraţi!” semnată de Lowe & Partners. Mecanismul promoţiei “Premii adevărate pentru oameni adevăraţi”, la care participă atât sticlele cât şi dozele de Timişoreana de 0.5 l, asigură consumatorilor de bere Timişoreana şansa de a câştiga una din cele 20 Dacia Logan oferite ca mari premii, prin tragere la sorţi, precum şi premii instant (10.000 x 12 can–uri Timişoreana).

• În 2006 pentru a completa gama de ambalaje deja existentă pe piaţă, compusă din sticla de 0,5l şi cutia de 0.5l, inginerii berari de la Timişoreana au ales tehnologia "Polyshield" pentru Timişoreana la 2 L, o tehnologie de ambalare care menţine o prospeţime fără compromis timp de 135 de zile. Din 2006 Cupa Romaniei la fotbal a devenit Cupa Romaniei Timişoreana.

• În 2007 noua promoţie Timişoreana, desfăşurată sub sloganul "De 3 secole îi răsplătim pe cei ce apreciază Timişoreana” este declinată pe ATL, PR, BTL şi OOH. Noua campania promoţională pentru Timişoreana, desfăşurată în perioada 15 iunie 31iulie,sub sloganul "De 3 secole îi răsplătim pe cei ce apreciază Timişoreana,” oferă consumatorilor săi şansa de a câştiga numeroase premii.Noua promoţie Timişoreana, ce se desfăşoară în acest sezon oferă consumatorilor săi şansa de a câstiga premii instant în valoare de 270.000 de euro vor fi oferite premii constând în 20 de automobile Dacia Logan MCV şi 10.000 de baxuri de bere Timişoreana la sticle de 2 litri. Promoţia Timişoreana se desfăşoară timp de 1 luna şi jumatate, în perioada 15 iunie – 31 iulie, la promoţie participând toate sticlele de bere Timişoreana în varianta de sticlă returnabilă de 0.5 litri, doză de 0,5 litri şi Timişoreana PET la sticlă de 2 litri.

Cei aproape 300 de ani de existenţă au facut din Timişoreana leaderul pieţei berii din România.

Preview document

Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 1
Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 2
Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 3
Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 4
Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 5
Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 6
Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 7
Tehnici promoționale - Timișoreana - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Timisoreana.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale - studiu de caz Timișoreana vs Bergenbier

PARTEA I:Elemente definitorii ale pietei berii 1.CARACRERIZAREA GENERALA Capacitate si structura Piata berii din Romania este una matura, avand...

Berea Timișoreana

1. Analiza preliminară a produsului Timişoreana Premium este o marcă de bere din România, produsă la Fabrica de Bere Timişoreana. Fabricată deja...

Miniplan promoțional Ursus

1. Prezentare URSUS URSUS Breweries este subsidiara a grupului SABMiller plc., companie de top în industria berii, atât pe piaţă mondială, cât şi...

Ai nevoie de altceva?