Tehnici Promotionale Utilizate in Procesul Comunicarii de Compania Avon Cosmetics Romania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnici Promotionale Utilizate in Procesul Comunicarii de Compania Avon Cosmetics Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea firmei AVON Cosmetics 3
1.1.Principalele coordonate ale companiei AVON 3
Scurt istoric 3
Obiectul de activitate 4
1.2.Politica de marketing 4
Misiunea si viziunea firmei Avon 4
Obiectivele companiei Avon 4
Strategii de produs 5
Strategii de pret 5
Strategii de distributie 6
Strategii de promovare 6
Capitolul II. Activitatea promotionala a companiei Avon 8
2.1.Publicitatea 8
2.2.Promovarea vanzarilor 8
2.3.Relatiile publice 9
Capitolul III. Concluzii 12
Bibliografie 13

Extras din document

Capitolul I. Prezentarea firmei AVON Cosmetics

1.1.Principalele coordonate ale companiei AVON

Scurt istoric

Istoria Avon a inceput in urma cu 125 ani in SUA, cand David McConnell, comis-voiajor, a inceput sa vanda carti prin metoda vanzarii directe. Pentru a vinde cu mai mult succes, oferea adesea clientelor sale cate o sticluta de parfum. Imaginati-va surpriza acelor femei americane care au descoperit in filele cartilor mostre de parfum pe care le-au incercat si care au povestit mai departe ceea ce li s-a intamplat. Abia il asteptau pe tanarul David Mc Connell sa bata din nou la usa lor.

Descoperind ca parfumurile de trandafir pe care le oferea, erau motivul pentru care oamenii ii cumparau cartile, a decis sa-si intemeieze o afacere proprie asa ca, in anul 1886, fondeaza California Perfume Company, la New York.

David McConnell a avut un caracter tipic anilor sfarsitului de secol 19, cu toate acestea el a fost din multe puncte de vedere, diferit de ceilalti intreprinzatori. A avut idei, o anumita filozofie de invingator, mult talent, toate acestea ajutandu-l sa reuseasca atunci cand altii au esuat. Asa ca, cu toate aceste atuuri, in 1896 isi deschide un laborator in Suffern, New York .

In timp compania a crescut pentru ca femeile au devenit dependente de parfumurile lui. Pentru a le oferi ceea ce e mai bun, David McConnell a reusit sa-l aduca sa lucreze in companie pe cel mai bun creator de parfumuri din acea vreme, Adolf Goetting. Toate acestea le-a facut din pasiune pentru afacerea lui, respect de sine si mai ales respect pentru clientii sai.

In 1900 California Perfume Company a vandut peste 1 milion din produsele sale.

In 1949 Avon era lider pe piata mondiala in vanzarea directa.

In 1954 Avon si-a facut debutul in televiziune cu reclama "Ding-dong, Avon Calling".

In 1959 Avon si-a deschis birouri in Mexic, Germania, Brazilia si Anglia.

In 1962 este introdus uleiul de baie SKIN-SO-SOFT, creat sa devina unul din legendarele produse Avon.

In 1966 Avon se extinde in Italia si Spania.

In 1969 Avon se extinde in Pacific. Tot in acest an Japonia devine una din primele tari din estul indepartat in care produsele Avon se vindeau.

In 1975 Avon introduce crearea bijuteriilor, devenind dupa numai 4 ani, cea mai extinsa sursa de bijuterii la moda.

In 1982 patrunde in industria de jucarii cu exemplarul "PLUSH PUPPY".

In 1983 lanseaza Musk pentru barbati, care devine unul din cele mai de succes parfumuri Avon barbatesti lansate vreodata.

In 1992 Avon lanseaza produsul de ingrijire a tenului ANEW folosind ingredienti de incetinire a imbatranirii pieli.

In Romania Avon Cosmetics a fost inregistrata la data de 4 septembrie 1997, pornind cu un capital social 100% american, de 1 milion de dolari.

Compania a pornit de la 6 zone care acopereau orasul Bucuresti, ajungand in prezent la 96 de zone la nivelul intregii tari. Astazi, Avon Romania are un centru de distributie in Bucuresti, la Chiajna, de unde se livreaza produse in Romania, Bulgaria, Moldova, Albania si Macedonia. Brosura Avon este cea mai citita publicatie de beauty din Romania, cu un tiraj de peste 700.000 de exemplare. Avon a stabilit record dupa record si a devenit un model pentru alte tari, fapt dovedit si prin premiile castigate pe parcursul anilor cum ar fi:

-Premiul pentru cresterea numarului de clienti-2001,2002,2004;

-Premiul pentru vanzarea de parfumuri-2002,2005;

-Premiul David McConnell-2004;

-Premiul Deschizatorilor de drumuri-2004,2005,2006;

-Premiul pentru brandul Anew-2004;

-Premiul pentru vanzarea de produse pentru ingrijirea tenului-2003.

A ajuns un nume important pe piata produselor cosmetice in Romania, mai intai in vanzare directa, iar apoi in competitie cu toate firmele de cosmetice. Drept urmare, in 2001 a castigat pozitia de LIDER PE PIATA, pozitie pe care a consolidat-o incepand de atunci.

Obiectul de activitate

Avon Cosmetics Romania este o filiala a Avon International si este o companie producatoare si distribuitoare de produse cosmetice in sistemul de vanzari directe prin cei 90.000 de reprezentanti pe care ii are in Romania.

Activitatea companiei se incadreaza in sfera industriei cosmeticelor. Conform unui studiu de piata realizat de Synovate in anul 2003, dupa 5 ani de activitate pe piata romaneasca, marca Avon ocupa locul patru in Top 30 High Impact Brands in Romania, dupa marci precum Coca-Cola, Ariel si Philips.

1.2.Politica de marketing

Misiunea si viziunea firmei Avon

Viziunea Avon Cosmetics Romania este aceea de a fi o companie care intelege si satisface cel mai bine nevoile femeilor de pretutindeni in ceea ce priveste produsele, serviciile si sentimental implinirii personale.

Avon nu are doar o singura misiune ci mai multe cum ar fi:

-“Liderul mondial in frumusete pentru clientii nostri”

Construirea unui portofoliu unic de branduri cosmetice si legate de frumusete, surclasand competitorii in ceea ce priveste calitatea, inovatia si valoarea, pentru a deveni compania catre care se vor indrepta cele mai multe femei din intreaga lume.

-“Prima alegere de cumparare a femeilor”

Avon vrea sa devina tot ceea ce cauta femeile, oferindu-le avantajul unei game largi de branduri si cai de acces la produse, furnizandu-le o experienta de cumparare placuta si personala care va ajute la stabilirea unei relatii pe viata cu clientii.

-“Cel mai important vanzator direct pentru reprezentantii Avon”

Extinderea prezentei in vanzarile directe si conducerea reinventarii acestei metode, oferind oportunitati de afacere care vor aduce castiguri mai mari, recunoastere, servicii si sprijin, inlesnind si rasplatind pe cei care se alatura companiei Avon, ridicand imaginea productiei.

-“Cea mai mare fundatie pentru femei”

Militant global devotat pentru sanatatea si bunastarea femeilor, prin eforturile filantropice care vor duce la eradicarea cancerul la san si care vor sprijini femeile sa devina independente din punct de vedere financiar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale Utilizate in Procesul Comunicarii de Compania Avon Cosmetics Romania.docx