Turismul de Lux - Thailanda

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Turismul de Lux - Thailanda.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: MIhai Tanase

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comert, Turism

Extras din document

Thailanda este situata in Asia de Sud-Est, invecinata cu Cambodgia la Est, Golful Thailandei si Malaezia la Sud, si cu Marea Andaman si Myanmar la Vest. Aceasta este asezata pe cateva districte geografice, in mare parte corespunzand cu grupurile provinciale. Nordul tarii este muntos cu cel mai inalt punct Doi Inthanon la 2.576 m. Nord-Estul este format din Platoul Khorat, marginit la Est de Râul Mekong. Centrul ţării este dominat de valea Raului Chao Phraya care se scurge in Golful Thailandei. Sudul este format din istmul ingust Kra care se largeste in Peninsula Malay.

Partea de Nord a Thailandei e zona cea mai impresionanta a tarii. Aici printre zonele muntoase si de paduri tropicale traiesc numeroase triburi ai caror membrii sunt departe de a fi in pas cu progresele omenirii. Mii de vizitatori vin aici in fiecare an datorita festivalurilor ce au loc, a templelor, a pesterilor deosebit de frumoase, a fermelor de elefanti si a manufacturilor de matase.

Purtand, pana in 1939, numele de Siam, Thailanda este singura tara din Asia de Sud-Est care nu a fost colonizata niciodata si, totodata, singurul stat din Indochina care nu a cunoscut ravagiile comunismului. Si-a castigat independenta in anul 1238, cand a iesit de sub stapanirea Imperiului Khmer. In 1782, a venit la tron dinastia Chakri, care guverneaza si astazi, prin regele Rama IX.

In prezent Thailanda este un exemplu de diversitate etnica, in afara populatiei thai gasindu-se importante minoritati mon, khmer, chinezi, persi, indieni, etc, asa ca nu se poate vorbi de o fizionomie tipica pentru regat. Amestecul de etnii, civilizatii si culturi a dus la dezvoltarea rapida a Thailandei. Cea mai mare parte a populatiei se ocupa intr-un fel sau altul de agricultura, ceea ce influenteaza si ceremoniile religioase si festivalurile care atrag numerosi turisti.

Thailanda are un climat tropical, cu trei anotimpuri distincte - vara din martie pana in mai, un anotimp ploios cu mult soare din iunie pana in septembrie si unul racoros din octombrie pana in februarie. Temperatura medie anuala este de 28 grade Celsius, atingand spre exemplu la Bangkok 30 de grade Celsius in aprilie si 25 in decembrie.

Pasionatii de cumparaturi vor gasi in Thailanda un adevarat paradis, care ofera orice marfa imaginabila, la preturi acceptabile - mai mult, puteti sa va targuiti indelung, parte din traditia locala - de la produse de artizanat la pietre pretioase, antichitati, bijuterii si produse moderne. Thailanda este unul dintre cei mai importanti producatori de haine, turistii putand gasi atat cochete magazine de moda, cat si tarabe stradale, de unde pot cumpara tricouri si jeansi, la preturi foarte scazute. Croitorii thai sunt adevarati maestrii, putand sa realizeze cam orice modele in doar cateva zile. Cei care isi doresc un material special vor alege cu siguranta matasea thailandeza, deja celebra in intreaga lume, disponibila in nenumarate culori si modele.

Tara are astazi 65 de milioane de locuitori, dintre care 9 milioane locuiesc la Bangkok. Thailandezii au un ritm de dezvoltare economica de aproximativ 5% pe an, si un PIB pe cap de locuitor de 9,200 $. In Thailanda exista astazi 7 milioane de telefoane fixe si 40 de milioane de telefoane mobile. Tara are 111 statii de televiziune, 106 aeroporturi, dintre care 8 cu pista de peste 3000 de metri. Tara are o industrie remarcabila si un turism, alaturi de o retea de servicii, care se situeaza printre cele mai bune din lume. Turismul a contribuit în mod semnificativ la economia Thailandei si industria a beneficiat de aprecierea monedei si de stabilitatea Thailandei. Numarul de turisti sositi în 2002 (10,9 milioane) reflecta o crestere cu 7,3% fata de anul precedent (10,1 mil).

Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul de Lux - Thailanda.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT