Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 4 fișiere: doc, ppt
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 3988
Mărime: 3.60MB (arhivat)
Publicat de: Zenaida Tănasă
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Hantulie

Cuprins

  1. • Argument 4
  2. Capitolul I. Prezentarea generala a S.C. GEMAR SOFT S.R.L 6
  3. 1.1. Istoricul S.C. GEMAR SOFT S.R.L. 6
  4. 1.2. Evoluţia economică a S.C. GEMAR SOFT S.R.L. 8
  5. Capitolul II. Studiu de caz privind Urmărirea circuitului documentelor în activităţile de import la S.C. GEMAR SOFT S.R.L. 9
  6. 2.1. Prezentarea documentelor necesare activităţii de import 9
  7. 2.2. Demersul activităţii de import 11
  8. 2.3. Efectele pozitive ale activităţii de import 13
  9. • Concluzii 16
  10. • Bibliografie 17
  11. • Anexe

Extras din proiect

Argument

Proiectul „Urmărirea documentelor în activităţile de import la S.C. GEMAR SOFT S.R.L abordează principala activitate pe care se bazează cursul afacerii. Tema aleasă îmi dă oportunitatea de a învăţa demersul operaţiunilor de import. Pentru dobândirea calificării Tehnician în comerţ internaţional este vital sa cunoşti legislaţia în vigoare şi demersul activităţii de import.

Urmărirea documentelor în activităţile de import la S.C. GEMAR SOFT S.R.L este o temă de interes general în cadrul comerţului internaţional, iar în societatea actuală, această temă are o importanţă deosebită, prin faptul că afacerea este profitabilă din prisma investitorului, iar din perspectiva clientului este mulţumitoare deoarece aduce bucurie în sufletul copiilor.

Activitatea de import reprezintă un aspect pe care firma pune accent, fiind motorul afacerii. Relaţiile cu furnizorii internaţionali trebuiesc menţinute într-un mod constant şi diplomat în scopul realizării unei operaţiuni de import complete.

Comerţul internaţional reprezintă totalitatea schimburilor de bunuri şi servicii dintre două sau mai multe state, pe zone geografice.

Comerţul internaţional constituie o modalitate esenţială de realizare a circuitului mondial de valori şi cunoştinţe, care se concretizează în ansamblul operaţiunilor şi activităţilor, avînd ca obiect schimbul de produse şi servicii la scară mondială.

Nici un stat oricât de bogat şi de înzestrat din punct de vedere tehnic ar fi el, nu poate să producă tot ceea ce îi este necesar pentru a continua dezvoltarea sa, după cum nu poate să consume singur tot ceea ce este în măsură să producă. Toate statele lumii, indiferent de mărimea lor şi potenţialul economic, şi tehnico – ştiinţific de care dispun, au ceva de dat, dar şi ceva de primit din circuitul mondial de valori şi cunoştinţe.

Conform DEX, definiţia importului este:

IMPÓRT, importuri, s.n. Totalitatea operațiilor cu caracter comercial prin care se introduc într-o țară mărfuri produse și cumpărate din alte țări. ♢ Loc. adj. De import = a) care este importat; b) fig. străin de realitățile locale. ♦ (Concr.) Totalitatea mărfurilor importate de o țară. – Din importa1 (derivat regresiv). Cf. germ. Import.

A IMPORTÁ1 impórt tranz. 1) (mărfuri) A achiziționa prin import. 2) fig. (obiceiuri, mode străine) A lua și a adopta de la alte popoare; a împrumuta. /<fr. Importer

Importul este o activitate care are importanţă pentru participarea unei ţări la diviziunea mondială a muncii şi, în consecinţă, contribuie la dezvoltarea economiei naţionale.

Importul asigură completarea unei economii naţionale cu bunuri şi servicii externe de care are nevoie. Producţia oricărui stat, indiferent de gradul de dezvoltare şi dotare cu resurse, nu poate să satisfacă integral cu bunuri şi servicii necesităţile de consum ale economiei respective, necesităţi care să corespundă nivelului progresului etapei respective.

O condiţie esenţială pentru dezvoltarea economică a unei ţări este şi aceea de a completa necesităţile de producţie şi servicii ale economiei ţării respective cu bunuri şi servicii din afară graniţelor.

Lucrarea este structurată în 2 capitole. Primul capitol se numeşte Prezentarea generală a S.C. GEMAR SOFT S.R.L şi este împărţit în 2 subcapitole: Istoricul firmei şi Evoluţia economică a S.C. GEMAR SOFT S.R.L. Primul subcapitol conţine date de identificare a firmei, iar al doilea subcapitol se referă la situaţia economică a firmei.

Al doilea capitol se numeşte Studiu de caz şi cuprinde 3 subcapitole ce urmaresc documentele specifice necesare operaţiunii de import. Primul subcapitol cuprinde aspecte teoretice privind documentele specifice, al doilea subcapitol cuprinde demersul procesului de import, iar al treilea subcapitol face referire la efectele pozitive ale activităţii de import.

Am concluzionat că orice importator doreşte să promoveze o politică comercială corectă (echilibrată) şi atunci urmăreste să-şi diversifice sursele de aprovizionare cu bunuri şi servicii din afară. Pentru a face acest lucru trebuie sa menţină relaţiile cu furnizorii internaţionali şi sa cunoasca demersul unei astfel de operaţiuni precum şi aspectele teoretice cu privire la termeni şi documente.

Capitolul I. Prezentarea generala a S.C. GEMAR SOFT S.R.L

1.1. Istoricul S.C. GEMAR SOFT S.R.L

Societatea „S.C. GEMAR SOFT S.R.L.” este o societate comercială cu răspundere limitată, având personalitate juridică română, care îşi desfăşoară activitatea potrivit legii 31 /1990 şi Codului Comercial, precum şi altor prevederi ale legislaţiei romane aplicabile societăţilor comerciale.

Societatea s-a constituit în anul 2002 având o durată de funcţionare nelimitată cu începere de la data înmatriculării la Registrul Comerţului şi are ca obiect de activitate principal începând cu anul 2005, conform codului CAEN 4799 - Comerţ cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor şi pieţelor. Societatea S.C. GEMAR SOFT S.R.L este înscrisă la Oficiul Registrului Comerţului al Municipiului Bucuresti sub numarul J40/9299, avand codul fiscal RO 14893800.

Sediul firmei se afla pe Str. Marţişor Nr 61, sector 4, Bucureşti, telefon: (021) 332 14 42 sau 0744 335 442.

Societatea are un singur acţionar ce deţine funcţia de Administrator al firmei şi are în subordine 5 angajaţi.

Capitalul social subscris şi vărsat este de 3.300 RON împărţit în 330 de părţi egale,fiecare parte socială având o valoare de 10 RON.

Societatea organizează şi conduce contabilitatea în conformitate cu reglementările legale , întocmeşte bilanţ contabil anual la sfarşitul fiecărui exerciţiu financiar, cont de profit şi pierdere, cu respectarea Normelor Metodologice elaborate de Ministerul Finanţelor .

S.C. GEMAR SOFT S.R.L. se ocupă de distribuirea automate de produse din 2005 şi comercializează automate de vânzare gumă de mestecat (GUMBALLS), automate de jucării în capsule, automate de bouncing balls, automate pentru produse de igienă - prezervative, şerveţele,etc. şi alte automate. De asemenea exploatează în nume propriu automate pentru guma de mestecat şi jucarii.

S.C. GEMAR SOFT S.R.L importă:

• gumă de mestecat-GUMBALLS- diverse sortimente şi arome

• jucării în capsule: diverse figurine, brelocuri pentru chei, brelocuri pentru telefoane mobile, etc.

• bijuterii/"fashion" pentru copii (brăţări, ineluşe, lănţişoare, etc)

• bouncing balls - mingiuţe săritoare de cauciuc, diverse mix-uri şi diametre.

Aprovizionarea se realizeaza pe baza importului de automate şi dulciuri, principalii furnizori fiind:

- KILOMAX LTD: mingiuţe cauciuc, capsule cu surprize

- OAK LEAF CONFECTIONS: bomboane, gumă de mestecat diverse sortimente

- PANDA VENDING LTD: automate jucării, automate dulciuri.

Principalii clienţi sunt magazinele ce au ca obiect de activitate comerţ cu amănuntul, supermarketuri, hipermarketuri sau magazine universale. Se lucrează pe bază de comision din vânzări, în proporţie de 20% revenind clienţilor, sau în baza unui contract lunar de închiriere a spaţiului.

Preview document

Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 1
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 2
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 3
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 4
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 5
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 6
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 7
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 8
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 9
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 10
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 11
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 12
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 13
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 14
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 15
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 16
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 17
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 18
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 19
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 20
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 21
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 22
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 23
Urmărirea circuitului documentelor în activitățile de import la SC Gemar Soft SRL - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • anexe.doc
  • pagina de inceput.doc
  • Urmarirea Circuitului Documentelor in Activitatile de Import la SC Gemar Soft SRL.doc
  • Urmarirea Circuitului Documentelor in Activitatile de Import la SC Gemar Soft SRL.ppt

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Ai nevoie de altceva?