Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2859
Mărime: 1.53MB (arhivat)
Publicat de: Sabina Călin
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I. Descrierea filmului „Still Alice” 3
  2. II. Descrierea personajelor implicate în relațiile analizate 4
  3. III. Analiza relațiilor dintre: Alice - John Howland, Alice și cei trei copii ai săi 8

Extras din proiect

I. Descrierea filmului „Still Alice”

Filmul „Still Alice” este o dramă, ce ne aduce în atenție un personaj feminin, Alice Howland, renumită profesoară de lingvistică, care are un mariaj fericit și trei copii maturi. Totul pare minunat, Alice se bucură de succes atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, când ceva se întâmplă, iar fericirea lor este umbrită. Pe zi ce trece, Alice își dă seama că ceva nu este în regulă cu ea, de la uitatul unor lucruri simple până când ajunge la un doctor ce-i dă verdictul: suferă de boala Alzheimer. O boală care este transmisibilă și copiilor ei, iar totul este o chestiune de timp până când va începe să uite și persoanele din jurul ei. Alice se chinuie nu doar să lupte împotriva degradării interioare, ci și să profite la maximum de zilele care i-au mai rămas.

Julianne Moore (actrița ce o înterpretează pe Alice) dă un recital în sensul bun al cuvântului, într-un rol în care trece de la o stare sufletească la alta - teamă, încredere, fericire, tristețe, jenă, speranță, uimire, cum numai un bolnav de Alzheimer o face. Sunt stările specifice fazelor bolii, cu toate simptomele cunoscute, de la tulburările de memorie și cele de vorbire la probleme legate de depresie, anxietate, tulburări de judecată și de dispoziție afectivă, pierderea orientării temporale, pierderea capabilității de comunicare verbală,. Rolul dr. Alice Howland este construit în cele mai mici și semnificative detalii, de aici și reușita interpretării.

Intenția filmului este să surprindă ceva care, din motive evidente, este rareori încercat în memorie sau film, adică experiența bolii mortale din perspectiva bolnavilor, mai degrabă decât a îngrijitorilor. Se subliniază ideea că Alice rămâne Alice până la capăt, dorind să-și păstreze demnitatea și calitățile intelectuale.

La baza filmului, regizat de Richard Glatzer și Wash Westmoreland, stă romanul Still Alice, publicat de Lisa Genova în 2007, roman devenit bestseller. Lisa Genova prezintă un caz real, despre un profesor al Universității Harvard, diagnosticat de timpuriu cu Alzheimer, cazuri mai rare, dar totuși existente. Cartea a fost tradusă imediat în peste 20 de limbi de circulație mondială, putând vorbi despre un succes internațional meritat.

Alături de Julianne Moore joacă și Alec Baldwin (interpretează rolul soțului - John Howland), Kristen Stewart (una dintre fiice - Lydia Howland), Kate Bosworth (cea de a doua fiică - Anna Howland-Jones), Hunter Parish (fiul lui Alice - Tom Howland).

Pentru a face legătura dintre obiectul studiat, Comunicare interpersonală, și filmul în cauză, vom analiza în detaliu relația personajului principal, Alice Howland, cu soțul acesteia, dar și relația pe care o are cu copiii săi.

II. Descrierea personajelor implicate în relațiile analizate

Înainte de a analiza relațiile prezentate în filmul „Still Alice”, credem că este necesar să aducem în atenție fiecare personaj implicat, pentru a cunoaște și mai bine tipologia acestora, dar și povestea.

- Personajul principal, Alice Howland, interpret de către Julianne Moore

Profesor Doctor de lingvistică la Columbia University din New York, Dr. Alice Howland ne apare în primele cadre ale filmului drept o femeie puternică, o profesionistă desăvârșită și o autoritate în domeniul în care profesează. Inserturile în care ea apare ca jucătoare ferventă a jocului Words With Friends, par să fie o trimitere la mitul neverificat ce spune că implicarea creierului în astfel de activități ferește pe viitor omul de apariția bolii Alzheimer.

Alice spune că întotdeauna a fost definită de intelectul său, iar co-directorii Richard Glatzer șsi Wash Westmoreland construiesc o scenă memorabilă pornind de la această bază.

„John Howland (toastând): Pentru cea mai frumoasă și inteligentă femeie pe care am întâlnit-o vreodată!”

Preview document

Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 1
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 2
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 3
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 4
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 5
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 6
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 7
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 8
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 9
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 10
Analiza relațiilor dintre personajele filmului Still Alice - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza relatiilor dintre personajele filmului Still Alice.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Film - Lost în Translation

1. Prezentarea filmului Lost in translation Regizorul, Sofia Coppola își dovedește măestria realizând un film excepțional, un film ce a câștigat...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?