Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România

Proiect
7.7/10 (4 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 5364
Mărime: 33.96KB (arhivat)
Publicat de: Horea Man
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: SCURTU ION
A FOST SUSTINUT IN CADRUL FACULTATII CONSTANTIN BRANCOVEANU, PITESTI. AM OBTINUT NOTA 9

Extras din proiect

1. PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI

Henkel România a fost înfiintata în 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita în 1998 Henkel Central Eastern Europe). Compania are în prezent 383 de angajati, iar portofoliul sau cuprinde 30 de marci si mii de produse. Portofoliul de produse al companiei include marcile Silan, Rex, Persil, Clin, Fa, Taft, Palette, Gliss, Schauma, Pur, Bref, Taft-styling, produsele marca Loctite, adezivii comerciali si pentru constructii – Moment, Super Attack, Ceresit, Thomsit si, nu în ultimul rând, tehnologiile Henkel.

În anul 2005, compania Henkel România a înregistrat o cifra de afaceri de 283 milioane RON, în crestere cu 20% fata de anul precedent.

Filosofia companiei:

"Compania Henkel sustine atât principiile dezvoltarii durabile cât si mentinerea unui echilibru între obiectivele economice, ecologice si cele sociale. În centrul strategiei noastre de dezvoltare durabila se afla marcile si tehnologiile Henkel. Ne dorim ca atunci când clientii nostri vor cumpara marcile si tehnologiile noastre, sa fie constienti nu doar de faptul ca acestea le vor face viata mai usoara, mai buna si mai frumoasa, dar si de faptul ca ele sunt produse de o companie în care ei au incredere si cu care se pot identifica." (Lehner Ulrich - Presedinte & CEO, Henkel România )

2.COMUNICAREA MODERNA vs COMUNICAREA TRADITIONALA

În contextul largirii ariei de comunicare a omului modern si implicit a dimensiunii educationale a acesteia, metodele de interactiune educationala capata o tot mai mare amploare în practica scolara si universitara. Este evident însa faptul ca introducerea pe scara larga a mediului informatizat aduce cu sine schimbari profunde ale relationarilor dintre persoane; iata un motiv suficient pentru care putem sa înregistram o perspectiva tot mai prezenta a combinarii dintre eficienta intercomunicarii introdusa de aceste metode si potentialitatile mediilor electronice.Una dintre cele mai “vechi” metode care priveste îmbunatatirea creativitatii si interactiunii este metoda asaltului de idei (brainstorming). Recent, o serie de studii au aratat cum câteva dintre criticile pe care – la rândul sau - aceasta le aduce cu sine în practica scolara pot fi depasite prin utilizarea computerului în ceea ce se numeste brainstorming-ul electronic.

De altfel, atunci când intentionam sa vorbim despre comunicare, fie si doar din ratiuni tangentiale la o alta tema propusa spre dezbatere, observam aproape imediat un fenomen interesant: termenul de comunicare se prezinta sub forma unei aglomerari conceptuale cu multiple (si deseori neasteptate) ramificatii fiind vazut drept parte integranta si în acelasi timp cuprinzând procedural un mare numar de stiinte. În acest mod, cercetatorul se afla în fata unui câmp extrem de generos de posibilitati dar, în aceeasi masura dificil de surprins de catre o abordare globala; comunicarea poate astfel sa capete accentele unor definitii lingvistice, psihologice si psiho-sociale, filosofice, matematice, pedagogice etc. Iata de ce consideram necesara o cercetare focalizata pe demersurile de interrelationare pe care elementele componente ale comunicarii le dezvolta (vorbim aici despre relatia emitator-receptor-mesaj-canal de comunicare- context-repertorii comunicationale etc.) dar si pe relatiile multiplu directionate pe care comunicarea le poate avea cu alte microsisteme – vom urmari în acest volum conflictul (dezvoltat atât ca parte a comunicarii cât si în mod separat) sau grupul de elevi/studenti.“Cuvintele sunt cele mai puternice droguri folosite de omenire.” (Rudyard Kipling)

Nu este necesar sa detii un “ditamai bagaj” de cunostinte ca sa stii ce înseamna baza comunicarii si ce implica aceasta. Cred ca foarte multi dintre noi am ajuns, la un moment dat, sa percepem faptul ca prin comunicare am transmis si celorlalti o anumita “cantitate” de informatie, fie pentru a-i atentiona, fie pentru a-i informa, pentru a le explica, a-i distra, a-i convinge, a-i descrie etc.

Sunt atâtea carti, articole si referate despre ceea ce reprezinta comunicarea în principiu, despre tipurile de comunicare precum si despre particularitatile acestora însa…”teoria ca teoria, dar practica ne omoara!”

Desi ideea esentiala a comunicarii se rezuma la ,,a întelege si a fi înteles”, este foarte greu sa stabilesti un raport între tine si cei din jurul tau. De exemplu, cred ca deja ti s-a întâmplat cel putin o data în viata sa realizezi ca ceea ce ai vrut tu sa zici nu s-a perceput exact asa cum ai vrut, ca receptorul a interpretat altceva decât ceea ce trebuia.

Preview document

Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 1
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 2
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 3
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 4
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 5
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 6
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 7
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 8
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 9
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 10
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 11
Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel România - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului de Comunicare la Henkel Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Campania de Promovare a Persil

INTRODUCERE Această lucrare îşi propune să analizeze conceptul strategic de publicitate şi promovare a companiei HENKEL şi în particular al...

Ai nevoie de altceva?