Banca Transilvania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Banca Transilvania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 43 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Introducere
Prezentarea domeniului de activitate al Banci Transilvania
Cap I : Analiza structurala a pietei financiar –bancare
1.1 Structura şi caracteristicile pieţei financiare
1.2 Analiza pieţei monetare
1.2.1 Agregatele monetare - indicatori de analiză structurală a masei monetare
1.2.2 Analiza multiplicatorului monetar
1.2.3 Sistemul financiar-bancar în România
1.2.3.1 Caracteristicile sistemului bancar
1.2.3.2 Metode statistice utilizate în managementul bancar
1.3 Piaţa de capital
1.3.1 Structura pieţei de capital în România
1.3.2 Instituţii specifice pieţei de capital în România
Cap II : Prezentarea Situatiei de criza a BT
Cap III : Comunicarea in situatii de criza
3.1. Influenta aparitiei zvonului asupra creditoriilor si a potentialilor clienti
3.2. Elaborarea planului de comunicare in situatii de criza
3.3. Modalitati de transformare a crizei in oportunitate

Extras din document

Introducere:

Banca Transilvania – prezentare

Banca a fost infiintata in urma cu 15 ani, in Cluj-Napoca, din initiativa unor oameni de afaceri din acest oras,care au dorit sa creeze o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce a insemnat recunoasterea valorii sale pe piata si a transparentei actiunilor bancii.

Din anul 2002, Banca Transilvania are un management modern, cu un know-how international, care a imprimat bancii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate. Un alt moment important pentru banca a fost anul 2003, cand s-a schimbat identitatea de corporatie, conform noii sale misiuni. Re-branding-ul a insemnat modificarea logo-ului bancii, precum si implementarea unui concept nou, standard, privind unitatile sale.

Banca Transilvania este azi una dintre cele mai importante institutii financiar – bancare din Romania, aflata in top 5 si una dintre cele mai atractive companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. O prioritate a activitatii sale este perfectionarea continua a serviciilor si a angajatilor, astfel incat calitatea sa fie cea care face diferenta. Cu o cota de piata de aproximativ 5,5%, Banca Transilvania este un jucator activ pe piata, devenind, datorita accelerarii implementarii stategiei de crestere, o banca recunoscuta la nivel national.

In plus, Banca Transilvania inseamna un grup financiar puternic, Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA, care ofera pietei servicii integrate – banking, administarea investitiilor, finantarea consumatorilor, leasing, tranzactii mobiliare, factoring, pensii private - prin intermediul companiilor sale: BT Asset Management S.A.I. S.A., BT Direct, BT Leasing, BT Securities, BT Finop Leasing IFN SA, Compania de Factoring si BT AEGON. In toate actiunile sale, Banca Transilvania are suportul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este actionarul sau semnificativ.

Banca Transilvania este structurata pe patru linii de afaceri: retail, IMM, corporate si Divizia pentru Medici. Astfel, banca si-a format echipe specializate si un portofoliu complex de produse si servicii, pentru a sustine dezvoltarea acestor trei directii. Banca Transilvania are peste 1.250.000 de clienti activi.

Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din Romania, detinand peste 500 sucursale si agentii. Cresterea numarului de unitati a avut un ritm foarte accentuat mai ales in ultimii trei ani, cand au fost deschise aproximativ 450 de entitati operationale. Intreaga retea teritoriala insemna pentru banca o importanta carte de vizita si, bineinteles, dovada angajamentului sau de a veni tot mai aproape de clienti. Banca Transilvania beneficiaza de un sistem informatic performant, centralizat, care ofera clientilor, ca principal avantaj, posibilitatea accesarii contului curent din oricare unitate din tara.

Banca Transilvania are acum si trei sub-brand-uri: BT Café™, BT Golf Cup si Academia BT. Dintre acestea, proiectul care s-a bucurat de cel mai mare succes este BT Café™, prima cafenea bancara din Romania. Banca detine patru astfel de locatii – in Bucuresti, Constanta, Timisoara si in Cluj-Napoca.

Echipa Bancii Transilvania este formata din peste 6.000 de angajati care impartasesc cultura organizationala si valorile BT, eforturile lor fiind canalizate in jurul aceluiasi obiectiv: calitatea muncii lor, pentru multumirea clientilor.

In cei peste 14 ani de activitate, Banca Transilvania a demonstrat ca, prin sprijinul actionarilor si prin planurile ambitioase dezvoltate, a devenit o banca puternica, deschisa, flexibila si moderna.

VIZIUNE:

Banca Transilvania isi propune sa fie o banca de prima optiune pentru clientii corporativi si de retail din Romania, operand totodata cu simt de raspundere fata de actionarii sai, angajatii sai si fata de societate.

MISIUNE:

Banca Transilvania va furniza produse si servicii inovatoare, care satisfac dorintele clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania. Produsele si serviciile vor fi oferite intr-un mediu prietenos si modern, de catre o forta de vanzari bine pregatita, dinamica si orientata spre rezultate.

STRATEGIE:

Strategia BT pe termen mediu si lung are drept obiectiv atingerea unei cote de piata de 10% (dupa marimea obiectivelor). Printre caile posibile de atingere a acestui obiectiv se numara:

o achizitia de retele bancare viabile

o dezvoltarea retelei proprii

o introducerea serviciilor de internet banking si e-commerce pe suportul softului nou aflat in prezent in teste

o atragerea de finantare si proiecte de la BERD (pentru finantarea leasingului, credit ipotecar, etc),banci europene, fonduri de investitii si fonduri de pensii

Un element interesant il constituie analiza oportunitatii cotarii actiunilor TLV pe o piata bursiera internationala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Transilvania.doc