Biserica Noua Generație - comunicare organizațională

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2650
Mărime: 552.75KB (arhivat)
Publicat de: Jan Carp
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Hosu
Universitatea Babeş-Bolyai,Cluj-Napoca Facultatea de Ştiinţe Politice,Administrative şi ale Comunicării Secţia Comunicare şi Relaţii Publice

Extras din proiect

1.INTRODUCERE

Biserica „Noua Generaţie” este o biserică creştină din Tg-Mureş (care nu are absolut nici o legătură cu Gigi Becali sau partidul acestuia. Membrii bisericii se numesc pe ei înşişi „creştini” pur şi simplu, fără nici o altă denumire ei neaparşinând unui cult bisericesc cu tradiţie sau vreunei religii consacrate. Ei cred în Isus şi se ghidează după Cuvantul lui Dumnezeu, adică Biblia. "NG - o generaţie plină de Duhul Sfânt care doreşte să ducă mesajul Evangheliei comunităţii şi lumii întregi".

2.SCURT ISTORIC

Biserica Noua Generaţie s-a născut acum 8 ani.La început au fost 8 oameni proveniţi din Biserica Penticostală, care au plecat de acolo pentru că doreau sa-l slujească pe Dumnezeu cu toate resursele. Ei au înfiinţat această Biserică din nevoia de a veni înaintea lui Dumnezeu exact „aşa cum eram noi, dornici de a-l cunoaşte cât mai mult, de-a avea o relaţie cu El cât mai apropiată prin Isus Cristos. Din dorinţa de-a spune tinerilor despre Dumnezeu şi de a-i ajuta să-L cunoască ca Singurul Mântuitor, într-o formă contemporană , adaptată prezentului, fără a scoate sau umbri ceva din Evanghelia Lui Isus.”

Prima predică s-a ţinut în casa liderului fondator, Marin Bloj,urmând ca mai apoi să se închirieze un spaţiu într-o casă din Tg-Mureş unde se ţinea cursul Alpha (curs cu teme biblice), cafenele creştine, întâlniri cu alţi creştini veniţi din Statele Unite în misiune. Numărul membrilor a început să crească şi astfel s-a inchiriat o sală din Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, Tg-Mureş. Astăzi există un centru propriu al Bisericii „Noua Generaţie”, situat în centrul Tg-Mureşului, unde se întâlnesc membrii, inafara programului bisericesc:părtăşie , cafenele creştine, studiu biblic, repetiţii pentru închinare, întâlniri între lideri,între lideri şi celule etc.

Astăzi Biserica „Noua Generaţie” se întîlneşte în fiecare duminică la Cinema „Tineretului” din Tg-Mureş, ei neavând incă fonduri suficiente pentru construirea unei biserici proprii.

3.TRĂSĂTURI şi MISIUNE

Biserica „Noua Generaţie” este o biserică pe care o putem descrie ca fiind „american type”.Întâlnirile lor de duminica constau în: 1 oră de „Laudă şi închinare”, adică muzică creştină,versuri,dans şi pantomimă pentru Isus, apoi încă o oră de predică propriu-zisă, ţinută de unul dintre pastorii bisericii: Atena sau Marin Bloj.

„BNG este o biserică tânără, plină de viaţă, unde se predică Evanghelia într-un mod relevant, unde viziunea noastră este de a câştiga generaţia noastră pentru Cristos şi de a o transforma într-o nouă generaţie plină de Duh Sfânt care să ducă mesajul Evangheliei comunităţii şi lumii întregi.” ,adică viziunea G12.

Viziunea G12 (Government of Twelve) este o strategie controversată pentru biserici structurate în grupuri celulare pentru creştere şi dezvoltare. Este bazată pe ideea ca fiecare persoană trebuie să îndrume şi să „ridice” 12 discipoli în credinţa creştină pentru ca ulterior fiecare discipol să pregătească alţi 12 discipoli. Această strategie a fost dezvoltată de César Castellanos Domínguez( Bogota, Columbia) , în urma unei viziuni pe care acesta a avut-o de la Dumnezeu, viziune prin care îi spusese că va avea să-şi mărească dimensiunile Bisericii. Astfel el şi-a împărţit biserica în grupuri de căte 12. Acest proces duce la creşterea exponenţială a bisericii, fără a se pierde însă responsabilitatea valorilor creştine datorită eventualei mărimi a bisericii. Toată viziunea G12 este bazată pe metodologia folosită de Isus pentru a-şi începe misiunea pe pământ.

„A rânduit cu El doisprezece , ca să-i aibă cu Sine , şi să-i trimită sa propovăduiască" (Marcu 3:14)

Membrii sunt pregătiţi în „Şcoala de Lideri”: un curs de nouă luni împărţit în trei secţii a câte zece săptămâni, unde sunt predate toate învăţăturile fundamentale are credinţei creştine, precum şi principiile viziunii G12. Şcoala de lideri este de obicei condusă şi coordonată de membrii bisericii care au urmat şcoala de profesori.

O caracteristică importantă a vitiunii G12 este „Rugaciunea celor 3”: 3 discipoli se întâlnesc o dată pe săptămână şi se roagă ficare pentru câte 3 persoane care nu sunt creştine, 9 în tota,l pe o perioadă de o lună, înainte de a-i invita pe cei pentru care s-au rugat la evenimente evanghelice, cu speranţa că aceştia îl vor urma pe Isus. Rugăciunile şi invitaţiile continuă până când acele persoane iau o decizie pentru Cristos (îl acceptă sau nu ca Domn şi Mântuitor personal). Numărul 3 este simbolic pentru „”: Sfânta treime (Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt), de asemenea Isus a fost mort pentru 3 zile înainte să învie, iar

în Exod, înainte ca Moise să-l roage pe faraon să-i lase pe oamenii lui să plece, el îi cere prima dată să-lase pe israeliti să meargă în sălbăticie să-şi slăvească zeul lor pentru 3 zile.

Scopul Bisericii „Noua Generaţie” este în conformitate cu viziunea după care se conduce: fiecare credincios-un lider.

Preview document

Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 1
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 2
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 3
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 4
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 5
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 6
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 7
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 8
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 9
Biserica Noua Generație - comunicare organizațională - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Biserica Noua Generatie - Comunicare Organizationala.doc

Ai nevoie de altceva?