Campania de relații publice - America în Brașov

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1671
Mărime: 865.21KB (arhivat)
Publicat de: Sandra Duma
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Fluieras Ana Maria
Campania de relatii publice "America in Brasov" -> studiu de caz

Extras din proiect

1.Definirea situaţiei

Centrul Cultural American Fred Robey (C.C.A.F.R) a fost inaugurat în iunie 2001 ca urmare a contractului de colaborare dintre Colegiul Naţional „Unirea” şi Fundaţia „Fred Robey Familly” din S.U.A. Acesta a fost amenajat la subsolul corpului B al Colegiului Naţional „Unirea”, şi vine în completarea celor două biblioteci ale liceului, cea de limba română şi cea de limba franceză. Oferta C.C.A.F.R cuprinde peste 1600 de cărţi de beletristică, dicţionare, enciclopedii, biografii în limba engleză din literatura americană şi engleză şi o colecţie de filme documentare pe suporturi DVD sau video. De asemenea, centrul cultural mai oferă: o sală de lectură cu patru calculatoare conectate la internet şi puse, în mod gratuit, la dispoziţia doritorilor de informare, documentare sau corespondenţă electronică; o sală multifuncţională dotată cu videoproiector, Tv, DVD, calculator unde se pot viziona filme, se pot realiza proiecte, ore de curs, conferinţe, manifestări culturale, concursuri literare şi altele; două săli dotate cu calculatoare .

Activitatea din cadrul centrului cultural este organizată şi supervizată de cei 20 de voluntari, elevi din cadrul Colegiului Naţional „Unirea”, echipă condusă de Ana Flueraş, administratorul centrului cultural. Proprietarul C.C.A.F.R. este Fred Robey, iniţiatorul proiectului .

Acest centru cultural a fost fondat cu scopul de a oferi tuturor doritorilor de cultură şi literatură engleză şi americană suporturi informative, acces la diverse documente şi cărţi, posibilitatea de a realiza muncă de documentare şi informare, acces nelimitat la internet, şi alte servicii care au scop informativ şi educativ. Toate aceste servicii sunt oferite gratuit şi pot fi ultizate de orice persoană, indiferent de statutul profesional.

Misiunea Centrului Cultural American „Fred Robey” este aceea de a veni în sprijinul celor care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele de cultură engleză şi americană prin lecturare şi participare la diverse activităţi şi concursuri educative.

Centrul cultural a fost, în decursul existenţei sale, promovat doar la nivelul Colegiului Naţional „Unirea”, cu celelalte instituţii şcolare interacţionând foarte puţin. Astfel, problema cu care se confruntă acest centru este faptul că nu se bucură de recunoaştere şi popularitate la nivelul municipiului Braşov, mai ales în cadrul instituţiilor şcolare. Acesta este un punct slab, pe care centrul cultural şi-a propus să-l depăşească. Alte puncte slabe sunt faptul că membrii centrului nu s-au axat pe promovarea mai intensă a acestuia şi că serviciile oferite sunt accesate de un număr relativ mic de persoane.

Din punctele tari trebuie menţionate: oferta de servicii , accesul gratuit la acestea, locaţia centrului cultural şi posibilitatea de a cunoaşte persoane noi atât din rândul tineretului cât şi din clasa profesorală.

Această campanie de promovare porneşte de la premisa că acest centru poate ajuta mult mai multă lume decât în prezent dacă ar fi cunoscut pe plan local. Se doreşte şi o schimbare a numărului de persoane care utilizează serviciile centrului prin o creştere a acestuia.

În prezent, se împrumută circa 20 de cărţi pe lună, calculatoarele sunt accesate şi folosite de 15- 20 de persoane pe lună .

Datele despre situaţia actuală a centrului cultural au fost colectate din documentele oficiale ale acestuia ( fişe de evaluare, fişe de împrumut a cărţilor, lista cu activităţile şi concursurile desfăşurate), discuţii purtate cu echipa de voluntari şi cu administratorul centrului cultural.

2. Stabilirea obiectivelor

Obiectivele urmărite în cadrul campaniei sunt de ordin informaţional, dorindu-se difuzarea unor mesaje informative astfel încât un număr cât mai mare de persoane să afle de existenţa Centrului Cultural American „Fred Robey”.

- Obiective generale :

 Promovarea la nivelul liceelor din municipiul Braşov a serviciilor oferite atât în timpul anului şcolar cât şi în afara acestuia.

 Creşterea numărului de utilizatori a serviciilor oferite atât în timpul anului şcolar cât şi în afara acestuia.

- Obiective specifice :

- Informarea cadrelor didactice din diverse licee din Braşov despre existenţa centrului cultural.

- Informarea elevilor din diverse licee din Braşov despre existenţa centrului cultural şi serviciile oferite.

- Creşterea numărului de cărţi şi alte materiale documentare împrumutate cu minim 10 exemplare.

- Creşterea numărului de persoane care utilizează aparatura pusă la dispoziţie de centrul cultural cu minim 10 persoane.

- Creşterea participanţilor la evenimentele şi concursurile organizate pe parcursul anului şcolar.

- Creşterea numărului de voluntari.

Preview document

Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 1
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 2
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 3
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 4
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 5
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 6
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 7
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 8
Campania de relații publice - America în Brașov - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campania de Relatii Publice - America in Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Campanii de relații publice

De ce derulam campanii de pr Profesionistii de PR proiecteaza campanii pentru a dezvolta relatii, cu diferite categorii de public, care vor ajuta...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Comunicare și Relații Publice - Note de Curs

COMUNICAREA: DEFINIŢIE; PREZENTAREA MODULUI CUM SE REALIZEAZĂ SCHIMBUL DE INFORMAŢIE ÎN COMUNICARE; COMUNICAREA CU PROPRIA PERSOANĂ; COMUNICAREA CU...

Ai nevoie de altceva?