Campanie Cătălin Predoiu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3501
Mărime: 321.94KB (arhivat)
Publicat de: Mirela R.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Analiza situației interne

Conform Agenției de rating politic la ultimele alegeri locale PSD avea 1192 primari adică 37,4% din total, PNL 808 primari adică 25,4%, PDL 769 primari adică 24,1%, UDMR 203 primari adică 6,4%, „Independenții” 53 primari adică 1,7%, PC 40 primari adică 1,3% și PPDD 31 primari adică 1%.

Conform înregistrărilor de la tribunal 115,181 de români sunt înscriși în partidul PNL. Conform datelor depuse la Tribunalul București, social-democrații numără 509.551 de membri. Numărul membrilor PNL a scăzut din 2011 până în 2014 cu aproximativ 20.000 de aderenți.

Partidul PNL consideră că fiecare individ trebuie să aibă șanse egale de a se dezvolta și afirma în societate pe măsura meritelor și abilităților sale. Ideologia liberală plasează în centrul său preocuparea pentru garantarea și respectarea drepturilor și libertăților individuale. Oamenii care și-au urmat pașii în viață după această ideologie reprezintă publicul nostru țintă și aici ne referim la cei cu studii superioare, cei care sunt întreprinzători sau corporatiști.

În maximum 20 de zile de la finalizarea alegerilor locale, toate filialele partidului PNL vor prezenta public, prin conferințe sau pe site, situația cheltuielilor din campania electorală. Aceste informații vor fi prezentate în conferințe și pe portalurile de știri și site-ul partidului.

Analiza mediului extern

În clasamentul intenției de vot pentru consiliile locale și județene PSD deține 38,4% , PDL 36,7% ,PMP cu 5,5%, UDMR cu 5,1%, ALDE cu 4,1%, M10 cu 1,6%, UNPR cu 1,2%, PRM cu 1,2%, PSRO cu 1%, PRU cu 0,7% si PNTCD cu 0,6%.

Doar 57,7% dintre români declară că sunt interesați de alegerile locale 22,3% dintre respondenți declară că sunt foarte interesați de alegerile locale, iar 35,4% că sunt interesați. ÎN schimb, 19,4% susțin că sunt oarecum interesați, 12,6% nu sunt foarte interesați, iar 9,9% declară că nu sunt deloc interesați de alegerile locale.

Din cei 57,7% dintre respondentii care se declara interesați de alegerile locale, doar 44,3% exprimă o optiune de vot, 13,4% fiind nehotărâți sau alegând să nu raspundă la întrebare.

Rezultatul alegerilor locale ar putea influența și politica viitoare de alianțe, în perspectiva alegerilor parlamentare, cu atât mai mult cu cât vor avea loc negocieri politice în consiliile județene pentru stabilirea șefilor de CJ.

ANALIZĂ SWOT

1. Puncte tari:

- experiență, expertiză

- reușite în managementul public

- are o imagine bună ca tehnocrat și o imagine bună la Comisia Europeană. A fost ministru al Justiției în trei Guverne, iar de numele său se leagă adoptarea Codurilor Penal și Civil și reforma din Justiție.

-este singurul ministru care a fost menținut în funcție în patru guverne consecutive

-faptul că nu a fost implicat în scandaluri majore și nu a avut o expunere majoră în media poate fi considerat un punct forte: imagine “curată”, nepătată

-este susținut și reprezintă un partid cu notorietate în viața politică, ceea ce îi poate asigura un număr semnificativ de votanți fideli ai PNL-ului (prin asociere)

2. Puncte slabe

- a fost atacat în presă: acuzații cu privire la viziunea lui strategică, chiar geostrategică asupra capitalei României

- a fost acuzat de reprezentanții Sindicatului Independent al Juriștilor din România ,care au sesizat DNA cu privire la faptul că ministrul justiției a atribuit mai multe contracte în valoare de 1,5 milioane de dolari pentru elaborarea Codurilor: Civil,Penal și Procedura fără licitație

- notorietate scăzută, nu s-a făcut prea vizibil în decursul anilor (aici poate fi considerat un punct slab)

- i s-a reproșat faptul că nu se descurcă în live-uri, faptul că discursurile sale sunt deficitare

- votul pe dreapta este fragmentat, de aceea va fi mai greu să se câștige votanți

3. Oportunități

- la conducerea PSD, principalul oponent, se află un condamnat definitiv. Acest lucru poate reprezenta o oportunitate pentru PNL, care și-a înnoit membrii partidului, eliminându-i pe cei suspecți de corupție. PNL poate fi considerat un partid mai “curat”, nu atât de corupt ca PSD

- PNL a început reforma, prin cei 80% din tinerii promovați pe listele de consilieri la locale și la Capitală. Acesta poate fi considerat un “trend” pozitiv, spre deosebire de PSD, care se complace în “trendul” negativ.

4. Amenințări

- intenția de vot pentru Firea e mult mai mare față de cea pentru Predoiu, la fel ca și notorietatea (PSD conduce). De asemenea, Firea prezintă procente mai mari în sondaje decât partidul pe care îl reprezintă, PSD-ul, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca oamenii să nu se bazeze neapărat pe o asociere între corupția din partid și candidatul Firea.

- PNL nu e conceput ca o reală alternativă la PSD (în sondaje)

- alegerile se vor desfășura într-un singur tur, se știe că în alegerile cu un singur tur câștigă PSD-ul (aici intră, de asemenea, problema votului fragmentat în cazul dreptei)

- Cazul cu Dl Secară, acuzat de traseism politic- poate fi luat în discuție ca amenințare, în momentul în care PNL aduce vorba de nereguli ale PSD-ului, cum ar fi corupția. Totuși, această amenințare poate fi contracarată, prin faptul că nu putem compara, totuși, ideea de a trece de la un partid la altul cu ideea de ilegalitate.

Preview document

Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 1
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 2
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 3
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 4
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 5
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 6
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 7
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 8
Campanie Cătălin Predoiu - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campanie Catalin Predoiu.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Campania Electorală

Argument Sfârşitul anului 2009 a fost marcat de alegerile prezidenţiale din România. Acestea au fost primele alegeri prezidenţiale din România...

Semiotică studiu de caz - Cristian Amariei

Analiza structurala 1.Contextul realizarii actului de comunicare a)macrocontextul Realizarea actului de comunicare are loc in perioada campaniei...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?